Premiärtur i nya bilstolen

Vi har varit till Grebbestad på kalas så nu har Linus invigt sin nya bilstol. Ser ut som han trivs bra :-) Tyvärr så tar den upp väldigt mycket plats. Konstigt då detta ska vara en smidig modell plus att det är ett väldigt rymligt baksäte på vår bil. Ska se om vi kan justera lite för som det är nu så går det knappt att sitta i passagerarsätet och det är ju inte så bra.



Första vändningen från rygg till mage

2 februari








En sådan där Bra dag!

Tänk vilken skillnad det är på dagarna med och utan värk. Igår mådde jag verkligen pyton. Naturligtvis fick jag ingenting gjort då utom det absolut nödvändigaste. Bara väntade på att Calle skulle komma hem så jag fick avlastning. Sov två timmar med Linus på eftermiddagen.

Idag har jag:
# Bytt sängkläder
# Tvättat snart sex maskiner tvätt (ni ser ju vilken glad hjälpreda jag har på bilden. Blev jättebra att sätta honom i barnvagnsinsatsen med några leksaker medans jag hängde tvätt)
# Plockat ur allt skräp ur bilen och tagit bort babyskyddet så Calle kan montera dit den nya bilstolen ikväll
# Bakat muffins för att det fanns både ägg och mjölk som vi inte hinner äta upp innan vi åker. Blir bra att ta med upp som påsk-fika. Brukar göra påsk-godis annars men det hinner jag inte i år.

Linus fick paket från sin mormor idag; min gamla mössa - blir perfekt i påsk!!


Fotografering till doptackkort

3 februari 2012







Mer bilder kommer

Nu har jag framkallat bilder från jan & feb i år. Så nu blir det en massa inlägg med "gamla" bilder på Linus igen. Passar bra att fylla på med det nu när vi snart ska ha lite påsk-semester. Åker upp till pappa på söndag och blir där hela veckan. Blir antagligen i stugan största delen av tiden så det blir nog dåligt med mobilinlägg. Då passar det ju bra att jag kan tidsinställa lite inlägg så det inte blir helt dött här.

Även om det inte syns på kommentarerna så ser jag ju att besöksantalet har ökat igen. Det gör ingenting om man lämnar en liten kommentar, i alla fall någon gång. Är ju lite nyfiken på vilka ni är som är här och läser ;-)


Trött kille....



Busar med mormors händer...

Bilder från dopet

Dopet hade vi i Grebbestad kyrka 28 jan. Präst var Linus farmor :-)
Linus skötte sig jättefint, gnällde inget på hela dagen. Till och med min nacke lät bli att krångla så det blev en så perfekt dag som det kan bli. Vi är jätteglada för det så klart! 










Vi bjöd på smörgåstårta och fika i församlingshemmet efteråt.



På kvällen hade vi middag på Rosenhill för de som sov kvar. Mysigt att umgås hela släkten så, synd att det blir så sällan.


Så här trött blir man efter att ha stått i centrum hela dagen :-)

Linus pratar....

...nästan. Visst hör ni att han säger både 'hej' och 'mamma' ;-)



Titt-ut!!


Klossar är kul :-)

 

 


Det blommar här hemma

Trodde att dessa blommade i november/februari eller vid jul, med tanke på de namnen jag hört på dem. Men tydligen så har vi mars-kaktusar :-)


Tur att mammas iPhone finns

Räddaren i nöden när bilåkningen börjar bli tråkig.
På bilden är vi på väg hem från pappa/morfar i januari. Lär nog se likadant ut nu när vi ska upp i påsk.

Linus & björnen

Hemma hos pappa/morfar 3 januari

Nu jäklar ska det ske

Jag har länge tänkt börja äta bättre mat. Tjatar om det ganska ofta, tittar på matlagningsprogram och tänker att det där kan jag också, hur svårt kan det vara liksom. Tydligen är det svåraste att komma igång...

Idag äter jag ungefär likadant som jag har gjort sedan jag flyttade hemifrån på gymnasiet. Vilket innebär att det mest avancerade jag lagar är köttfärssås & spaghetti. Lever alltså på korv, pasta, köttbullar, pannkaka osv. Blir väl lätt så kanske när man flyttar ihop med en kock när man är 20 år. Orka lära sig något när man kan fråga honom plus att han alltid lagar mat när vi har gäster. Tyvärr så lagar inte kocken så mycket mat hemma eftersom han äter på jobbet på vardagarna. Ytterligare en anledning att jag lagar tråkig mat, det är ju tråkigt att laga till bara en person. Men nu när Linus börjar äta mat så är det väl dags att ta tag i detta.

En annan anledning är faktiskt min värk (och IBS-mage). Har läst om många med fibromyalgi som blivit hjälpta av LCHF-kost. Värt att prova är det ju i alla fall, känns som den skitmaten (rent ut sagt) som jag stoppar i mig idag kan ju inte vara bra för kroppen. Jag har inga problem med vikten, grav-kilona försvann på ett par månader och jag väger nog till och med några kilo för lite idag. Inte så konstigt det heller, 10 kilo bebis som ammar och jag äter som vanligt (har kass aptit vissa dagar och är inte hungrigare än vanligt fast jag ammar - konstigt!?). Klart det inte blir någon energi kvar till mig då. Så det här med vikt och mat kan vara ett problem även om man är smal.

Mitt stora problem med LCHF, och anledningen till att jag inte börjat tidigare är att jag vet inte riktigt hur jag ska äta. Gillar nämligen inte blomkål, broccoli, vitkål, ägg (äter kokt men inte stekt eller omelett), keso, turk-yoghurt osv. Blir liksom inte så mycket kvar då... Men nu har jag gett mig tusan på att detta ska ske så nu ska jag leta recept. Tänkte jag startar med detta efter påsk så jag har några dagar på mig.

Har ni några tips så snälla lämna en kommentar. Behöver all hjälp jag kan få!!

 


Behöver Photoshop-hjälp

Kan någon förklara varför vissa bilder blir så här bleka i färgerna när jag öppnar dom i Photoshop?? Det blir lite svårt att justera färgerna när det är så här. Gäller alltså inte alla bilder, bara vissa, har ingen aning om varför det bara är vissa det blir så på.
(och som ni ser så är det en väldigt gammal version av Prhotoshop jag har, men det kanske finns någon som kan hjälpa mig i alla fall)


Premiärtur i gåstolen

Så där nu fick jag ordning på gåstolen. Lyckades inte få i den i lägsta läget häromdagen. Men nu så blev det rätt så Linus når ner till golvet. Han tar sig framåt men verkar inte förstå det själv än, det kommer väl :-) Gillar att man kan ta av leksakerna och byta till något annat när han tröttnar. Ett mycket bra loppisfynd från i höstas.


Dagens BVC


5 år har gått...

5 år har gått, älskade farmor saknaden blir bara större ❤


Dagens loppisfynd


Nytt i garderoben

I fredags gjorde jag en rensning bland Linus kläder. Bort med det mesta i strl 68 och fram med strl 74 (och faktiskt några bodys i strl 80!!). Oj oj så fort det går, har som vanligt inte hunnit använda alla kläder. Hittills har vi nästan bara använt omlottbodys eftersom det är enklare. Men nu var det inte några sådana med i de här storlekarna så nu är det slut på den tiden. Lillfisen börjar bli stor kille :-)

I går, på vägen till torpet, gjorde vi ett snabbt stopp på H&M i Uddevalla. Köpte en pyjamas, keps och solbrillor till Linus. Så nu är han redo för vårsolen :-)


Premiärtur till torpet

Ja idag har Linus varit till torpet för första gången. Calle behövde dit för att såga ner några träd som blåst ner över vägen. Barbro & Max var redan där så då följde jag & Linus också med.

Vi åt lunch direkt vi kom fram, sen sågade Calle ner träd medan Linus åt. Sen hann vi med en snabbfika innan lilleman blev trött. Då passade vi på att packa ihop och åka hemåt så lilleman fick sova i bilen.

Det blev alltså ett kort, men alldeles lagom, besök första gången på torpet för lilleman. Skönt att komma ut och iväg lite för mig som går hemma hela dagarna. Nu är vi på väg hem, nästa gång kanske vi vågar oss på att sova kvar till och med. Men det får nog bli lite varmare först, allt blir så mycket enklare då.

 


Det här med maten

Jag fick frågan för ett tag sedan hur det går med maten för Linus. Det är så olika så det är lite svårt att svara på. Men jag försöker mig på en sammanfattning för det är ju kul för mig också att gå tillbaka och läsa sedan.

Gröt på kvällen började vi med när han var 4,5 mån och det gick jättebra i början. Men sedan hände något efter att han fick sprutorna vid 5 mån, i flera veckor efter det så ville han knappt ha någon gröt alls. Vi provade olika sorter, med och utan fruktpuré. Men inget dög. Vi har även provat välling men det spottar han bara ut. För några veckor sedan så ändrade vi så att Calle ger honom istället för mig och det verkar fungera bättre, även om det är väldigt olika hur mycket han äter varje kväll.

Smakportioner av tex potatis, morot och palsternacka har inte varit så populärt. Några gånger har han ätit med god aptit men oftast har han spottat ut det. Så vi provade med "riktig" mat istället, tex Spaghetti & köttfärssås och Kalops. Det gick mycket bättre, det äter han nästan varje gång.

Men hans mage har krånglat en hel del så vi tar det lite försiktigt, eftersom amningen fortfarande fungerar bra så känns det lugnt. Idag får han en halv burk mat (+ amning) till lunch, frukt (puré eller banan) till mellanmål och gröt till natten. Däremellan så ammar jag.

Vi har medvetet försökt vänta med frukt och andra söta smaker men nu när han äter så bra så känns det som man kan börja mer med det. Bra om han får i sig vitaminer tänker jag. Ska till BVC på måndag så jag ska kolla vad hon säger om magen plus att då ser vi ju på vikten om han behöver äta mer, men det tror jag inte ;-)

Om man skulle fråga Linus så är nog det bästa med att äta mat att man får dricka vatten efter. Han blir helt vild när jag tar fram muggen med vatten. Han dricker ur pipmugg för det här med nappflaska är helt enkelt inte hans grej.

Det var en liten sammanfattning av matläget här hemma när Linus är nästan 7 mån :-)


Det kom ett "litet" paket

Idag kom det ett "litet" paket till Linus med bl.a. ny bilstol. Det blev en Britax Max-Way, deras nyaste modell. Passade på då de hade kampanjpris på Jollyroom.se + att man fick köpa tillbehörspaket billigare (solskydd och sparkskydd). Blev lite osäker nu då vår bil inte står med i listan i instruktionsboken. Modellen finns med men bara nyare årsmodeller än våran. Håll tummarna att det fungerar ändå :-)

Köpte även pulka till kampanjpris, han kan ju ha den nästa vinter. Den här vintern hoppas jag är slut nu... 

De små blå hinkarna (det är två stycken) tänkte jag ha som blomkrukor på hans rum, passar bra eftersom det är stjärnor både på dem och på hans tapeter.

Bollen med alla flärpar tror jag han kommer gilla. Vilken leksak han än har så är tvättrådslappen roligast. Men jag tror jag sparar den så han får den nästa helg. Då ska vi åka upp till pappa och det är nog bra med något som distraherar under den långa resan.

 


Härliga dagar

Nu har vi varit ute en stund igen. Tyvärr så tröttnar lilleman rätt fort, men det blev nog en halvtimme i alla fall. Så himla härligt med denna värmen, känns nästan som sommar ju.

I helgen måste vi få tag på solglasögon till Linus. Har kollar här på Hedemys men de barnmodeller som fanns var för små! (stackars lilleman har fått lika stort huvud som mamma...) Bra om han har det nu när det är så här soligt. Och särskilt till påsk då vi ska upp till pappa i Särna. Blir ju att man är ute mer där, om det är skönt väder. Och ligger snön kvar så är det ju ännu ljusare. Får se vad vi hittar.


Fler bilder från igår

Så härligt att man äntligen kan vara ute utan att frysa. Jag släpade ut alla dynorna och pallade upp runt Linus. Funkade men jag ska nog ta ett vanligt täcke nästa gång så det blir lite planare och lättare för honom att sitta. Kan ju också ta ut hokus pokus stolen och sätta honom i den. Får se hur vi gör idag, ser ut att bli en fin dag igen även om det är ett par minusgrader just nu.



Härligt väder idag

Det gör Linus "tummen upp" på :-)


Håret...

Jag busade och lyssnade inte på era råd. Färgade det en gång till själv och kors i taket - det blev riktigt bra!! Var och klippte mig idag och hon som klipper mig tyckte det såg bra ut. Kul kul :-)

Försökte ta kort i morse, svårt men typ så här ser färgen ut nu. Fortfarande mörkt under. Hade velat ha det röda lite mörkare men det är svårt när det är blekta slingor under. Får se om det blir bättre nästa gång. Men jag är nöjd just nu i alla fall :-)

 


Ursäkta en dum fråga...

Men vad ska detta vara bra för? Varför kan man fälla ihop den, är det bara för smidigare förvaring eller!? Någon vänlig själ som kan förklara för puckot här...


Blir ju lite nyfiken...

Är det någon Monica som jag känner/vet vem det är som kommenterat här!?


NIVEA Deo Pure & Sensitive

Genom Buzzador har jag nu fått möjligheten att prova NIVEA Deo Pure & Sensitive. Jag har även fått tio små flaskor att dela ut till vänner & bekanta. Tyvärr är de ju lite svåra att skicka på posten annars hade jag haft en utlottning här i bloggen. Men jag provar med er läsare som jag kommer träffa den närmaste tiden. Vilka är intresserade av att prova?? Vi har till 15 april på oss så jag kan ta med mig till Särna/Idre i påsk.


NIVEA Pure & Sensitive Deo - en antiperspirant från NIVEA helt utan alkohol, parfym, färgämnen och konserveringsmedel. Berätta om seriens formula som är berikad med lugnande och antiinflammatoriska kamomillextrakt, samt återfuktande avokadoolja.



Vill du också bli en "Buzzador", skriv en kommentar och lämna din mail (syns bara för mig) så skickar jag ett mail med mer info.

En stund i solen

Passar på att få en stund i solen med en tidning medan lilleman sover. Tyvärr så blåser svinkallt så det är inte så varmt men skönt ändå med lite luft.


Sur...

Färgade håret ikväll och det blev INTE bra :-( Har ju tidigare i vinter färgat mitt blonda överhår i en mellanbrun nyans för att komma närmare min ordinarie hårfärg. Men jag tycker inte att jag passar i den bruna färgen, ser blekare ut än vad jag är. Så nu skulle jag färga i en röd/violett/svart färg som jag haft tidigare, men det täckte inte så bra och jag missade lite i topparna. Katastrof helt enkelt...

Ska klippa mig på onsdag och funderar på vilken lösning jag ska välja...

1. Köpa ny färg och prova igen - billigast men osäkert resultat

2. Färga hos frisören på onsdag - dyrare men borde ju bli bättre resultat

Vad tycker ni!??


Fikapaus

Det blev en fika på altanen även idag. Inte lika varmt som förra söndagen men skönt med lite frisk luft.


Just nu...

Sitter i soffan uppe med Linus sovande i famnen. Det händer inte så ofta nu för tiden. Oftast så sitter jag i sovrummet så att jag kan lägga ner honom när han somnat, fungerar faktiskt ganska bra nu. Men idag kör vi på gamla rutiner för Calle är ute i trädgården och sågar ner träd med motorsågen och det hade garanterat väckt Linus om han legat själv i sovrummet. Så han får sova hos mig istället, mysigt så klart men det känns att han är tyngre nu - min arm sover snart ;-)

Jag mår lite bättre idag efter två dagar med helvetes värk. Hoppas få vara bra några dagar nu.

Idag ska vi beställa ny bilbarnstol till lilleman, det börjar bli trångt i babyskyddet och vi ska upp till Dalarna i påsk så det är nog bra med en ny stol till dess. Det lutar åt en Britax Max-Way, har ni andra köpt ny stol ännu?? Hur tänkte ni när ni valde? Det är ju en djungel det här med stolar...



4 generationer


Nyårsafton hos faster på Idre

Nya favoriten

Linus sitter i sitt hörn i soffan, omgiven av massa leksaker, men ska ändå ha Calles flaska att leka med. Helt klart nya favoriten :-) Om ni undrar vad han tittar på så är det TVn som är spännande. Det här med att små barn inte ska få se på TV får vi nog hoppa över i den här familjen så nyfiken som han är. För jag tror inte mamma & pappa är så sugna på att sluta titta på TV ;-)


Detaljer



Surt :-(

Hoppas hinna med en tupplur idag och att det ska hjälpa. Vill inte att helgen ska bli förstörd...


Linus första jul

Tittar på Kalle Anka...


Busar med mormor...
Hela familjen...
Med alla julklappar...
(det blev ännu fler sedan när vi hade varit i Särna över nyår, borstkämd unge ;-) )

God Natt!!


Badkille

Gillar stilen, kliar tydligen på huvudet ;-)


24 nov -11

Post

Fick detta med posten igår, bara tänderna som fattas nu då ;-)


Fotografering till julkort

Det blev ju som sagt några fotograferingar i början av vintern, julkortsbilderna blev det flera försök innan jag var nöjd.
11 nov...
15 nov...
20 nov...
28 nov...
5 dec...
Den här bilden valde vi...

Fotografering till dopinbjudan

Det blev några fotograferingar i början av vintern, här den 11 nov till dopinbjudningarna.
Här är bilden vi valde...

Finbesök en helg i november

Första helgen i november hade vi besök av min faster, kusiner och Lars.
Mysigt med besök, hoppas ni kommer snart igen ;-)

En första titt på trädgården

Bilder fotade 14 nov -11

Dagens status:

Trött lilleman = tid för mamma att redigera bilder för framkallning #BraDag

Sådär nu har jag skickat iväg fler bilder för framkallning (nov-dec förra året), lagt upp Linus-bilder på facebook och förberett en massa inlägg här i bloggen. Det är så smidigt när man kan tidsinställa inlägg. Tycker det är bättre att dom kommer lite utspritt istället för att lägga upp massa nya inlägg samtidigt. Så nu kommer det komma upp minst ett inlägg varje dag denna veckan, vissa dagar flera inlägg till och med.

Än så länge är det mest bilder på Linus, inte så konstigt kanske ;-) Jag har bilder på huset också, på renoveringen. Men jag har inte tagit så mycket efter-bilder nu när det är klart. Ska fixa det så kommer det lite renoverings-bilder också.

Här är två till Linus-bilder, tagna 22 okt och 22 dec, lite skillnad ;-)

Linus & morfar


Premiärfika på vår altan

Härlig dag idag, vi passar på att ta en fika ute på vår altan.

 


Fler billiga leksaker :-)

Ge mig!!


Dragkedjor är också kul :-)


Det här med leksaker

Varför köpa dyra leksaker, mammas byxsnören är mycket roligare ;-)

 


Vad ska det här vara bra för!??


Första besöken

Mormor & Janne var första långväga besökare, 16 - 18 sept.
(Samma helg som jag hade första dränaget i bröstet)
Här sover Linus gott hos mormor, tycker han ser ut som en gammal gubbe här :-)



Nästa långväga besökare blev Gammelfarfar, Morfar & Marita, 29 sept - 2 okt.
(tog bort det andra dränaget när dom var här)


Vi passade på att ta lite generationskort när alla var på samma ställe

Första tiden hemma

Första kvällen hemma. Fick så klart besök av faser Anna-Karin och farmor Barbro :-)
Pricken är också med och kollar in nykomlingen,
han tog det hela med ro och brydde sig faktiskt inte så mycket


Första mötet med Max


En ganska vanlig syn första månaderna,
eftersom Linus inte ville ligga själv några längre stunder så fick jag äta så här ganska ofta


Många roliga miner :-)


Vaggan, bäddad och klar men den användes knappt innan vi flyttade.
Linus sov bäst mellan oss i vår säng, han gillar närhet vår lilla guldklimp :-)


Tråkigt

Jag som äntligen har fixat bilder att framkalla. Ja ja jag får väl redigera fler bilder då så det blir en jättestor beställning istället för att dela upp det ;-)


Jobbigt med massage

Så här trött blev Linus efter babymassagen idag. Han hade varit vaken sedan halv åtta så när vi hade masserat klart vid elva så slocknade han direkt. Han fick sova en stund där på madrassen så passade jag på att fika lite :-)

Det var sista gången på massagen idag. Lite tråkigt för det har varit väldigt mysigt. Men vi får fortsätta massera här hemma för han verkar gilla det. Ska också försöka släpa mig iväg till öppna förskolan ibland, speciellt på torsdagar när det är Baby Café.


Alltid något i munnen

Undrar om det smakar gott!?


Ja så är det

Linus har precis somnat efter att ha varit vaken, och testat rösten - den fungerar fin fint, i ca två timmar (kl är nu 05.15). Gör ett nytt försök med de där avslappningsövningarna då...


Borde sova

Men jag kan inte. Värken har släppt efter ett helvetes dygn så nu är jag hur pigg som helst. Linus somnade redan 22.30 ikväll så jag borde verkligen passa på att sova (klockan är nu 00.55) innan han vaknar igen. Men istället håller jag på surfa runt på mobilen. Läser ikapp alla bloggar, kollar Facebook & Twitter och kollar runt på Instagram. Har hittat flera personer/bloggar som jag inte sett på flera år, lite kul faktiskt. Men egentligen så skulle jag ju dra ner på antalet personer jag följer överallt, hinner ju inte med nu när Linus inte ammar lika länge längre. Ja ja jag får vi rensa en annan dag ;-)

Nu ska jag lägga ifrån mig mobilen och rabbla avslappningsramsa tills jag somnar, önska mig lycka till ;-)


Typiskt :-(

Ute skiner solen och här ligger jag...


Cooling!


6 mån idag...

...klart man ska ha lite presenter. Badleksaker och fodral så han kan leka med min iPhone :-)

 


Dagens pyssel...


Tänk att det redan gått 6 månader...








Fler bilder från dagarna på BB...




RSS 2.0