Januari 2013


Natt-mål

Han vaknade visst ;-)


Trött kille

Linus somnade 17, innan middag o kvällsmat, och han sover fortfarande. Blir nog en spännande natt det här...


Äntligen!

Nu står det en bukett tulpaner även på vårt köksbord.


Haha!


Första veckan på förskolan

Ja nu är första veckan på förskolan gjord. Han ska vara där 15 timmar, 9 - 14 tis - tors, känns som en lagom start. Någon fördel med att vara arbetslös ;-)

Calle lämnade honom i tisdags eftersom jag hade ett möte i Uddevalla. Jag hade tänkt passa på att kolla lite i affärer när jag ändå var i stan. Men direkt efter mötet så ringde de från förskolan för Linus var väldigt ledsen. Så det var bara att ringa Calle så han fick gå dit medans jag körde hem. När jag kom dit så var han lugnare men vi gick hem så han fick sova hemma.

Onsdag och torsdag har gått bättre. Han har varit lite ledsen men det har inte varit så att jag har behövt hämta honom. Personalen har gått undan lite med honom så har det blivit bättre. Han är ju inte så van vid andra barn så jag förstår att det blir lite för mycket för honom.

De sitter på vanliga små stolar vid låga bord när de äter lunch och de får äta själva o dricka ur riktiga glas. Så det övar vi på här hemma också, går mycket bättre än förväntat. Är lite orolig för det här med maten dock. Han äter så sakta när han äter själv så jag är orolig att han inte får i sig tillräckligt. Han har varit väldigt hungrig när vi kommit hem från förskolan. Men han lär sig väl äta bättre när han ser hur de andra barnen gör.

Att sova på förskolan är också ett spännande kapitel. Han går ju inte att lägga hur som helst. Första dagen hade de lagt honom i vagnen och andra dagen hade han till slut somnat på madrassen som de andra. Så de kanske får ordning på det.

Så jag tycker vi haft en bra första vecka. Nu hoppas vi bara att det inte blir någon feber av denna snuva. Fast det är väl bara att vänja sig vid dessa förskolebaciller ;-)


Nygammal design

Sådär då har jag ändrat design igen, får se hur länge den får vara kvar. Är fortfarande väldigt sugen på att skaffa en egen domän och wordpress, får se ifall jag får lite energi längre fram i vår. Just nu orkar jag inte mycket mer än det nödvändigaste.
 
Vi är lite krassliga här fortfarande. Just nu ligger killarna och sover i varsitt rum, de är förkylda båda två. Jag har ont i nacken så jag är inte så pigg jag heller. Då passar det bra att fixa lite med bloggen, lagom ansträngande.
 
Började fixa med lite bilder för framkallning häromdagen. Här är en favorit, snygg stil han har va ;-)
 

Linus leker med klossar

Alla sätt är bra, eller hur ;-)


Paus

Ja det blev visst en liten paus här. Ska försöka skärpa mig ;-)

I morgon är det Linus första riktiga dag på förskolan. Väldigt spännande. Jag är väl mest nervös skulle jag tro. Det blir Calle som får lämna honom för jag har ett möte i Uddevalla, lika bra det kanske.

Nej nu ska jag försöka sova, hur nu det ska gå till. Återkommer kommer kanske i morgon med rapport om hur dagen gått ;-)


Första dagen

Ja idag var det dags för första dagen av inskolningen på förskolan. Så himla skönt att vi fick plats på barnkullen så vi har gångavstånd dit.

Idag var både jag och Calle med men resten av inskolningen blir det nog bara jag. Det är en pojke till som inskolas samtidigt. Det är en avdelning med 15 barn, alla födda 2011. Kändes som en lagom grupp på 3-4 pedagoger. Visserligen fler barn än det hade varit på Vitlycke men skönt att dom är inomhus. Hon vi pratade mest med sa att dom går inte ut om det är för dåligt väder eller jätte-isigt som det var innan jul. Känns bra tycker jag när de är så små.

Lokalerna var lite slitna men så är det väl ofta. De sitter vid låga bord på riktiga små stolar när de äter. Jag tycker att det ser lite riskabelt ut när Linus bara är van vanliga barnstolar. Men dom har väl koll hoppas jag ;-)

Det enda negativa så här långt är att vissa av barnen verkade vara lite hårdhänta. Ett barn gick runt och nöp dom andra och drog dom i håret. Gör lite ont i mammahjärtat då, men det är väl bara att vänja sig ;-)

Här är en trött och fundersam kille imorse. Han förstod inte alls varför vi gick upp så tidigt och vad vi skulle ut och göra :-)


Det går bra nu

Sjukstugan fortsätter. Jag är lite piggare men Calle har migrän igen, tredje gången på fyra dagar. Kul start på nya året...


Julklappsskörden

Linus tackar för alla fina julklappar han har fått :-)


Det löste sig

I morse ringde rektorn, Linus får en plats på det vanliga dagiset :-) Så himla skönt!! Börjar inskolningen på tisdag.

Enda nackdelen är att vi hunnit köpa massa extra ytterkläder. Bl.a. en massa fleecekläder på Tradera och dyra underställ i ull. Får väl sälja vidare det vi inte använder.

Här är allt jag fyndat hittills på Tradera. Farligt enkelt när man kan buda direkt i appen ;-)


Hemma!

Nu är vi hemma igen. Firade jul i Väsby hos mamma och nyår hos pappa i Särna. Skulle egentligen ha stannat hela denna veckan men Calle måste jobba tors-fre så vi åkte hem idag.

Blev en väldigt seg hemresa. Jag håller på bli sjuk och vi har sovit dåligt några nätter. Så när vi stannade i Malung för att äta så började Calle känna av sin migrän, något han inte gjort på flera år. Han tog sin medicin och kände sig bättre efter en stund. Men han klarade bara att köra till Stöllet så fick jag ta över. Jag var ju som sagt inte så pigg heller, jag hatar att köra i mörker och våra billyktor är helt värdelösa. Ingen bra kombination, fick stanna flera gånger för att sträcka på mig o få frisk luft. Vi fikade i Säffle, sen kände sig Calle så pass pigg att han orkade köra resten av vägen. Det tog nog nästan tio timmar hem idag, måste vara nytt rekord i långsamhet... Men huvudsaken är väl att vi är hemma och att inget hände på vägen. Linus blev superglad när vi kom hem, rusade runt och lekte med sina leksaker. Hoppas han sover gott i natt nu så jag får vila bort min förkylning.

Vi lämnade ett frostigt vitt Särna idag, då kändes det lite extra tråkigt att åka. Tycker det är så fint när träden är alldeles frostiga och solen skiner. Det är faktiskt väldigt frostigt här hemma också, men ingen snö, så jag hoppas på sol i morgon :-)

Tack mormor för dvd:n, hade nog inte klarat dessa resor utan den ;-)


Gott Nytt År!


RSS 2.0