Mitt lilla projekt...

Det här hörnet har stört mig rätt länge nu, det är ju inte vackert direkt. Så medans Calle har fixat med växthuset så har jag rensat, grävt och fixat alldeles själv. Så himla kul att göra något när resultatet blir så stor skillnad...

070517:
image726
Så här såg det ut innan jag hade börjat.

image727
Ogräset är bortklippt och man kan se kanterna igen.

image728
Två rosbuskar och en vinstock.


070520

image729
Här är de flesta rötter bortrensade och den gamla kantstenen bortplockad.

image730
Färdigt!! Jag har sått lukt- och sockerärtor.
Ska bygga en egen spalje av bambupinnar och tråd som de kan klättra på sen,
och som vinstocken kan klättra på så den inte behöver klänga på rosbusken som står närmast.

Nya gardiner i köket

Före:

76491-725

76491-724

76491-723


Efter:

76491-722

76491-721

Växthuset - del 2

Förra torsdagen (17 maj) fick Calle hjälp av sin morfar att gjuta fast växthuset. Som ni ser på den nedre bilden så lutar marken lite grann där växthuset står. Men eftersom gruset på gången framför huset ändå ska bort så kommer vi använda det att fylla ut med...

76491-719

76491-720

Tisdagstema - Siffror

image718

Tisdagstema - Hållbar

image717

Tisdagstema - Vänner

image716


Tisdagstema - Smaker

image714

Växthuset - del 1

Igår kunde vi äntligen påbörja bygget av vårat omtalade växthuset. Känns skönt att äntligen vara igång även om det är mycket jobb kvar. Gårdagen var solig men väldigt blåsig så det var inte ett dugg skönt, speciellt för mig som inte rörde på mig utan mest stod still och höll i saker medans Calle skruvade. Men lite färg i mitt bleka ansikte lyckades jag nog få i alla fall. Och jag somnade skönt på soffan på kvällen sen och var tydligen väldigt trött eftersom jag sov där hela natten...

image710
Vi börjar så klart med att lägga ut ramen för att se var huset ska stå.
Här gör vi dagens största misstag, vi missar att kolla om det är någon skillnad på delarna. Och det är det ju naturligtvis eftersom det ska vara en dörr på ena kortsidan så är ju inte den likadan som den andra kortsidan. Detta upptäcker vi inte förrens vi är nästan klara och Calle ska montera dit dörren!!! Men vi klarade oss undan ganska lindrigt i alla fall. Först trodde vi att vi skulle få plocka isär nästan alltihop men vi fick loss ramdelarna bara genom att lossa på några muttrar. Usch tänk vi fått plocka isär alltihop och gjort om från början, hemska tanke!!

image711
Svartis är som vanligt väldigt intresserad av vad vi pysslar med. Han tycker nog att det är jättekul att vi kryper runt på hans nivå....

image712
En bit på väg... Som ni ser så har till och med Calle fått på sig en jacka och då kan jag lova att det är kallt!! På slutet hade jag min skoterjacka på mig så mycket frös jag!!

image713
Så här långt kom vi denna första dagen. Nu är det bara resten kvar.....

Bye bye lekstugan...

I fredags blev vi äntligen av med lekstugan!! Något vi väntat på alldeles för länge nu, men bättre sent än aldrig eller vad är det man säger ;-) Det var en stor lastbil med en väldigt lång kran som lyfte bort den. Jag trodde han skämta när han ställde lastbilen på gatan och inte på grannen's garageuppfart som vi trodde han skulle göra. Men det gick hur smidigt som helst och tog nog knappt en halvtimme totalt. Så nu är det ingen återvändo för "projekt växthus" längre...

image705

image706

image707

image708

image709

Odlingarna 7 maj

image698
Sqaushen står ute för avhärdning. Tyvärr har de redan blivit lite sönderblåsta, det blåser ju jämt i denna delen av Sverige!!

image699
Tomatplantorna börjar få lite fart nu. Dom har fått gödning (blåkorn såklart!!) två gånger och det verkar ha satt lite extra fart på dom.

image700

image701
Paprikorna & Chilin verkar det däremot inte gå lika bra för. Vi får trösta oss med att det brukar vara en lång sommar här så än hinner de bli fart på dom + att snart kan de flytta in i växthuset.

image702
Smultronen har kommit upp lite, bättre än inget i alla fall! Speciellt med tanke på att det är en flerårig sort så hinner de inte växa till sig i år så kanske de hinner till nästa sommar i alla fall ;-)

image703
Physallisen är också väldigt seg i starten. Men den växer tydligen fort när det väl blivit fart på den, vi får väl se hur det blir med den saken.

image704
Men gurkorna däremot växer väldigt fort. Dessa sådde jag ca en vecka tidigare. Kul med sånt som man ser resultatet på snabbt.

Det kom ett lass...

...med jord!!

image696


En vecka senare ungefär så hade Calle lagt ut det mesta av jorden i slänten runt garaget och sått gräs överallt....
 
image697

Denna slänten har sett tråkig ut ända sen den blev uppgrävd för indragning av bergvärme förra hösten. Får hoppas att gräset får fart snart så det blir fint igen!!

Trädgården 1 maj

image684
Vi hade Max här så han fick vara med på baksidan, men efter sina små rymningar så sitter han numera alltid fast i lina. Lite tråkigt för honom kanske men det är bäst så. Inga mer akuta besök hos vetrinären nu tack!!

image685
Påskliljorna sjunger på sista refrängen, och liljekonvaljerna är på väg.

image686
Den nya rabarbern är på väg ordentligt.
(Idag söndag 13 maj har jag gjort årets första paj på rabarber från plantan på framsidan)

image687
Jag sår morötter och rädisor. Busken är krusbär.
Max vill vara nära som vanligt, så nära att han lagt sig i krukorna med jord som jag gjort i ordning för att plantera i.

image688
Så där då var den omplanteringen gjord. Lådan längst upp till höger innehåller chili, resten är paprika.

image689
Max leker i vattenspridaren, men han tröttnade ganska snabbt. Tydligen inte lika kul med vatten på det sättet när man inte kan bada i det. Han är inte intresserad av kranen vid brunnen heller.

image690
Calle rensade i landet runt Magnolian. Det blev fem stycken jordgubbsplantor kvar och en massa plantor bort rensade...

image691
...några plantor hamnade i denna krukan. Och några hamnade i balkonglådor som vi har utanför ytterdörren.
Blommorna som hade kommit upp i denna krukan hamnade istället...

image692
...i denna ampel som hänger ovanför sittgruppen utanför ytterdörren.

image693
Vi gör ett sista återupplivningsförsök med min stackars lilla rosbuske. Har inga förhoppningar alls egentligen men jag ville i alla fall prova en sista gång. Denna buske har överlevt flera flyttar till olika ställen, men naturligtvis så lyckas jag ta dö på den. Antagligen så frös den ihjäl förra vintern när vi hade flera dygn med 20 minusgrader. För er som inte vet så heter denna buske "Elenor" så ni förstår kanske varför jag vill ha kvar den ;-)

image694
Svartis har lagt sig under en bänk och spanar på oss när vi jobbar. Tänk att han ska vara med överallt...

image695
....här sitter han och spanar ut över gatan. Jag tycker att det är lite läskigt när han sitter och går runt på kanten där, tänk om han skulle ramla ner!! Ja jag vet att katter har grym balans men det pirrar i alla fall i min mage när han är där och går. (Mamma det var detta kortet jag tog medans jag pratade med dig i telefonen)

Segt va' det här...

Ja det händer inte så mycket på denna sidan nu för tiden. Får väl skylla på det gamla vanliga; fint väder och mycket jobb... I maj har jag faktiskt jobbat varje vardag, kul att det rullar på. Och i fredags fick jag reda på att jag får stanna hela sommaren, inte fram till sommaren som det var sagt förut. Känns skönt att ha några månader till, får hoppas att det blir ännu mer sen. Skönt att slippa bli "injagad" i nått sommarjobb av arbetsförmedlingen, jag tycker att det känns onödigt att ta ett jöbb för några veckor och sen stå där i slutet av augusti och inte ha nått att göra igen. Nej det blir mycket bättre så här, nu har jag tid att leta mer efter ett annat "riktigt" jobb. Eller i bästa fall övertyga dom att jag måste vara kvar i höst oxå ;-) Jaja vi får väl se hur det slutar....

En annan positiv sak med detta är att nu får jag ju två veckors "semester" i sommar. Jag har ingen semesterlön eftersom jag är extrapersonal, men jag får ledigt två veckor i alla fall. Det är v29 & v30 som vi har stängt, passar jättebra eftersom Idre Yran är helgen v28. Så det blir nog samma resa som förra året. Först några dagar i Idre och sen lika många dagar i Väsby. Så nu kan ni skriva in i almenackorna v29 - Idre & v30 - Väsby, om inget oväntat sker så blir det så. Men tyvärr så blir det väl att åka själv i år igen, darlingen kan ju inte vara ledig mitt i högsäsongen. I år har dom 30 bröllop inbokade, helt crazy!! Men det kan vara skönt att åka iväg själv när man ska umgås med familjen och gamla kompisar, det var det i alla fall förra året!

Annars har det mesta kretsat kring trädgården och odlingar. I fredags blev vi äntligen av med lekstugan så nu har vi kunnat börja med växthuset! Igår hjälptes vi åt att skruva ihop "skelettet". Nu är det "bara" resten kvar som att gjuta fast det i backen, gräva och jämna till, lägga först grus sen plattor och sist montera alla väggdelar. Vi satsar på att få mycket gjort nästa helg för Calle jobbar faktiskt bara fredag och är ledig resten. Så nu hoppas vi bara på bra väder för igår var det inte kul. Det var soligt men blåste iskalla vindar, inte kul när man står still och håller i metall kan jag lova :-/

TisdagsTema har jag helt missat de senaste veckorna. Får ta mig i kragen till veckan...

Nu tänkte jag göra en jätte uppladning med bilder, har fotat mycket fast jag inte orkat/hunnit lägga upp något här!!

image683

Nya kort

image681

image682

RSS 2.0