Duktig kille

Linus satte sig precis upp alldeles på egen hand. Duktig kille ;-)


Sjukling

Sitter i sängen bredvid en sovande liten kamin. Linus har för första gången (om man inte räknar dagarna efter vaccinationerna) blivit sjuk. Igår kväll efter att han somnat så upptäckte jag att han var jättevarm. Så av med pyjamas och så fick han Alvedon och massa vatten. Han har sovit ok inatt, gnytt i sömnen och klängt på mig men ändå sovit. Men febern var kvar i morse och han är fortfarande varm, han har bara 38 grader så det känns inte som det är något allvarligt. Calle är superförkyld, jag känner också av det lite grann, så det är säkert det han har fått. Är väldigt glad att jag fortfarande ammar för jag har inte fått i honom så mycket mat idag, får prova igen nu när han har sovit. Stackars liten...


Kunde inte vänta

Har ju faktiskt ett bildredigeringsprogram även på den bärbara datorn. Så nu har jag fixat en ny bild som syns överst i bloggen, blev väl bra ;-) Hoppas att den syns som den ska, säg gärna till om det ser konstigt ut någonstans.

Nu väntar vi på finbesök. Finaste Linda med familj ska stanna till här på vägen till Strömstad. Vi har haft kontakt över nätet i många år så det ska bli kul att äntligen ses "på riktigt" :-)

Linus busar med morfar i Särna förra veckan

Ny design

Nu har jag tröttnat på att texten blir understruken hela tiden. Det blir så svårläst, speciellt när man läser i mobilen. Gissar att det berodde på att jag hade en egen design så nu har jag valt ett färdigt tema. Ska såklart byta ut bilden här ovanför men det får bli när vi fått tillbaka den stationära datorn där jag har alla bilder + photoshop.
 
Jag kanske inte har berättat det, att vår stationära dator gett upp!? Jag bestämde mig för några veckor sedan att äntligen skaffa backup hos Telia, har läst mycket bra om det så jag tänkte att det blir bra. Enda problemet är att vi (eller jag...) har massa bilder och vi har inte så bra uppkoppling så det skulle ta massa dagar (eller veckor...) att ladda upp allt första gången. Dum som jag är så lät jag datorn stå på dygnet runt, inte så smart när man har en dator som är typ sju år. Resultatet blev att moderkortet brann upp... Som tur är så har hårddiskarna klarat sig. Vi har lämnat in datorn och istället för att köpa en ny dator och sätta i de gamla hårddiskarna så skulle dom byta ut de slitna delarna så vi får en ny dator för under 3000 kr med de gamla hårddiskarna i. Så håll tummarna nu är ni snälla att detta fungerar som det ska.
 
Trött Linus på skotertävling i Särna förra helgen

Instagram

För er som har en smartphone; ni har väl inte missat Instagram!? Roligaste foto-appen helt klart, är nästan som en bildblogg. Uppdaterar oftare där än här i bloggen. Följ mig: elenoreolsson


Kalas-kille


Lite nytt

Det blev lite påfyllning till lilleman förra veckan; något ärvt, något marknadsfyndat och något loppisfyndat 😊


Jobbigt läge

Någon har ställt en fåtölj framför TVn precis när det är som mest spännande, alltså reklam ;-)


Det händer grejer

Nu börjar det hända grejer. Sista veckan har Linus verkligen börjat röra på sig mer. Nu kan han dra sig upp mot saker om man hjälper honom med balansen. Han kryper inte än men hasar sig runt på mage med fart och drar sig även fram lite när han sitter på golvet. Så nu är det slut på lugnet ;-)


Hemma

Nu är vi hemma igen. Calle körde upp i lördags så åkte vi hem igår. Linus blev riktigt glad när han fick se sitt rum.

Det har fortfarande inte dykt upp några hantverkare för att kolla vattenskadan, mycket irriterande! Hoppas de kommer snart så vi får veta hur stor skadan är och allt sådant.

Linus och jag tog oss en riktig sovmorgon idag, gick upp halv tolv!! Så nu är vi då utsövda, men man kan ju lika gärna ligga inne och mysa i det här vädret, det regnar och blåser typ storm - skitsommar!!Vi har det bra

Myser med familjen, busar med massa folk och träffar tjocka släkten. Idag kom Linus morbror/gudfar så nu är det en till i huset att busa med :-)


Gårdagen i bilder

Igår var det Östomsjöns dag. Vi var dit en sväng, men det regnade lite hela tiden så lilleman fick sitta instängd i vagnen. Inte så populärt så han tröttnade snart. Kul att träffa lite folk. Träffade bl.a. en gammal kompis till mamma som inte jag träffat sedan jag var liten. Hon kom fram och frågade om jag var Lenas dotter, hon tyckte jag var så lik mamma. Annars får jag jämt höra här uppe hur lik jag är pappa. Lite konstigt det där att folk tycker jag är så väldigt lik båda två. Sen på kvällen blev det bus med morfar, träna krypning i soffan, bowla med Marita på plattan och så ett race i gåstolen. På bilden diggar lilleman till Ole Ivars, mammas pojk det där ;-)


Stadig kille

Passade på att väga Linus idag när han blir 10,5 mån, 12,2 kg stannade vågen på. Stadig kille ;-)


On the road again!

Ja då var vi på väg. Calle kör upp oss till Särna och åker hem direkt igen ikväll. Världens snällaste pappa & sambo <3


Träna träna...

Så här jobbigt är det tydligen att träna på att krypa ;-)


Våga vägra krypa

Nej här kryps det fortfarande inte. Jag får passa på att njuta av lugnet ;-) Men nu börjar han bli frustrerad att han inte tar sig någonstans så snart kanske det lossnar. Han har börjat kräla över oss i soffan, tex om han får syn på fjärrkontrollerna, så han kan allt om han vill :-)


Kul....

Jaha då var det vardag igen. Calle har börjat jobba efter två veckors semester och det är slut på besöken. Vi har haft sällskap så gott som varje dag i en månad nu jag och Linus, så det har känts lite ovant att vara själva idag.

Funderar på att åka upp till Särna ett tag. Men jag kan ju inte köra så långt med Linus själv så antingen ska Calle köra upp mig eller så kommer pappa och möter efter halva vägen.

Tyvärr så har vi upptäckt en vattenläcka här hemma. Hade en fukt-kille här i fredags som kollade och antagligen så kommer det från badrummet uppe. Väntar på besked från försäkringsbolaget nu om dom tar det eller inte. Jag åker helst bort medans den renoveringen görs. Orkar inte vara hemma hela dagarna med Linus bland hantverkare och avstängt vatten. Får hoppas att de kan dra igång snart och att jag kan åka bort samtidigt.

Vädret ser ju sådär kul ut så det är ju ingen anledning att stanna här direkt...Trött kille

Somnat framför TVn. Det är verkligen mamma och pappas kille det där ;-)


Wiiiieeee!!

Appen fungerar igen :-)


Den här ofrivilliga pausen

Börjar tröttna lite på den här ofrivilliga pausen nu. Tråkigt att inte kunna blogga. Framförallt eftersom bloggen är ett så bra, och enkelt när det fungerar, sätt att dokumentera vår vardag med Linus. Kul för både oss, familjen som bor långt borta och kanske för Linus en dag. Hoppas verkligen att blogg.se får igång appen snart. Har även förstått att det varit problem att kommentera, också mycket tråkigt såklart. Inge kul att blogga utan respons. Nu får vi besök när som helst, pappa & Marita är på väg hit. Så jag kommer inte ha någon tid att sitta framför datorn de närmaste dagarna. Men nästa vecka börjar Calle jobba igen så då kanske jag hinner få ihop några inlägg, får passa på medans lilleman sover :-)
 
 
Här kommer i alla fall lite blandade bilder från senaste tiden:
 

Två bilder från hemresan från Väsby

Njuter av sommarvärmen, de få dagar vi har haft sol

Linus 10 månader

Idag blir Linus hela 10 månader!!
 
Vi var på BVC för nästan två veckor sedan, då vägde han 11,5 kg och var 74 cm lång.
Han kryper fortfarande inte men hasar sig bakåt om man lägger honom på magen.
Favoriten är gåstolen, den skulle han nog springa i hela dagarna om han fick.
Han klappar händerna och vinkar ibland.
Han har börjat "prata" men nya ljud.
Jag ammar honom fortfarande varje gång han ska sova,
men ibland vill han ligga själv i sängen bredvid mig när han ska somna.
Han vaknar oftast en gång per natt, men sover sedan till typ nio så det är helt ok.
 
Inte så stor skillnad mot när han var nio månader alltså, men han känns mer med nu.
Får se om det händer något med krypningen snart,
han kryper/krälar över oss i soffan om han tex vill åt fjärrkontrollen, så han kan om han vill.
Sköterskan på BVC sa att det är inte ovanligt att de är lite senare med krypning och sånt
när de är lite kraftigare som han är, så vi är inte oroliga alls.
Vi passar på att njuta av lugnet ;-)

RSS 2.0