Bazinga!

dsc01054 (MMS)

Bazinga!


Magbilder v 25 - 28

Dags för lite magbilder igen. Vi har visst missat att ta någon ny bild denna helgen så den senaste bilden är en vecka gammal.



1. Vecka 25 (24+1)     2011-04-30
2 & 3. Vecka 26 (25+1)     2011-05-07
4. Vecka 27 (26+1)     2011-05-14
5. Vecka 28 (27+1)     2011-05-21

♥ Mors dag ♥

En stor kram till världens bästa mamma idag, vi får fira dig när vi kommer till Väsby nästa vecka :-)


Minnen...

Hittade dessa när jag rensade nu när vi flyttade ihop datarummet med pysselrummet. Vilka minnen....


Räven i Landbobyn

När vi var hos min morbror i höstas när han fyllde år så tog jag dessa bilder, har visst glömt att lägga upp dom här. Det är en räv som är halvtam, går mellan gårdarna i byn där och blir matad så det är väl inte så konstigt att den inte är så skygg. Riktigt häftigt att komma så nära. Den blev inte ett dugg rädd fast jag fotade med blixt.












Trädgården 20 maj

Det har inte blivit så mycket fotat i trädgården i år. Tog ett varv med kameran igår, men nu börjar magen vara i vägen när jag ska krypa omkring så det gick väl sådär bra. Fick några bilder i alla fall....

Klicka på de små bilderna för att se dom i större storlek


Rabatten utanför 1:an och fruktträden på framsidan



Hörnet vid trappan



Nyponroshäcken på framsidan



Syrén på framsidan



Jordgubbarna & hallonbusken utanför växthuset



Stora krukan utanför växthuset och Stockrosen



Rabatterna på baksidan



Liljekonvaljer på baksidan



Blandade blommor







Klicka på de små bilderna för att se dom i större storlek

Magen 110518 - Ser ni att det rör på sig :-)

Häromkvällen kom jag på att jag skulle testa filmfunktionen på min nya kamera. Självklart blev det magen som fick bli filmad. Lite ryckig filmning för jag ville testa vart ljuset blev bäst. Men man ser att det buffar flera gånger :-)


Rom 31 mars - 3 april 2011



Nu har jag gått igenom och fixat med bilderna från Rom. Hade tänkt lägga upp dom här och skriva en del. Men jag har lagt upp massa bilder, med text, på facebook och orkar därför inte lägga upp det här med. Det är så otroligt segt att ladda upp bilder till bloggen för man måste ladda upp dom en i taget, tar hur lång tid som helst när det är så här mycket bilder.
Men ni kan kolla på facebook även om ni inte är medlemmar via denna länken:
http://www.facebook.com/media/set/?set=a.10150266733185465.366411.543195464&l=8278c975de

Av någon konstig anledning så åt vi bara glass en enda gång, dåligt av oss! Maten var bra överlag, även om vissa restauranger var mindre bra. Frukosten på hotellet var rena skämtet, inte ens jag blev mätt som inte brukar behöva så mycket frukost. Annars får hotellet godkänt, tyvärr så hade dom spritt ut oss över hela hotellet fast vi hade fyra rum. Hade ju varit lite smidigare om vi bott i samma trappuppgång i alla fall.

Vi hade det ifall jättebra. Hade otrolig tur med vädret, runt 20 grader och sol hela helgen. Perfekt temperatur när man springa runt och kolla på sevärdheter hela dagarna. Vi hann med det mesta vi hade tänkt; Colosseum, Vatikanen med Peterskyran, Fontana di Trevi, Pantheon och Spanska Trappan. Det finns ju naturligtvis massor mer att se, men tar vi nästa gång ;-)

Stackars nyduschade kissen ;)

dsc01047 (MMS)

Stackars nyduschade kissen ;)


Mer bilder på Pricken....


Pricken ruvar bebis ;-)



Pricken är som vanligt med vid datorn....



....och när vi fikar ;-)

"Nytt" porslin

Jag har fått en liten uppsättning porslin av mamma, 6 delar av varje tallrik och lite olika uppläggningsfat. Det är mormor som har haft det tidigare. Gillar verkligen mönstret och att det är svartvitt. Tyvärr är det så gammalt att jag inte vågar köra det i diskmaskin, vilket säkert kommer innebära att det inte blir använt så ofta. Men om vi någon gång får en egen stuga någonstans så passar det ju bra där ;-) Tills dess så står det fint i vitrinskåpet i köket. Kommer säkert använda det någon gång, när jag får lust att handdiska ;-)




Jag har ätit jordgubbar med grädde, Pricke...

dsc01044 (MMS)

Jag har ätit jordgubbar med grädde, Pricken rensar skålen ;)


Har sällskap vid datorn idag med :)

dsc01040 (MMS)

Har sällskap vid datorn idag med :)


99 dagar kvar...

Jag ser på räknaren här till höger att det är 99 dagar kvar till bebis kommer, om h*n nu skulle komma på utsatt datum. 99 dagar är typ ingenting, börjar bli lite nervös faktiskt :-) Men om man tänker att det är i slutet på sommaren så känns det som en evighet, sommaren har ju knappt börjat.

Något som däremot känns skönt är att jag har mindre än två månader kvar att jobba. (32 dagar = 128 timmar.) Kommer alltså att jobba juni ut om allt går som planerat. Är fortfarande sjukskriven 50% så dom dagarna kommer gå fort. Hinner inte med det jag ska göra i vanliga fall + att jag ska tid att lära upp de som ska ta över mina arbetsuppgifter, det har vi knappt börjat med ännu. Så det är några spännande veckor framöver, inte så konstigt att jag har svårt att sova kanske...

Ikväll har vi varit på föräldragrupp för första gången. Det verkar vara ett kul gäng med bra blandning av första gångs föräldrar och några som redan har barn, en har till och med fem barn!! Några bekanta ansikten faktiskt, jag som inte tycker att jag känner någon här ;-)

Kort beskrivning av Elenore 18 år :-)

Håller på att rensa för fullt här hemma. Har hittat massa gamla disketter med mest bilder och en del annat. Bla så hittade jag denna presentationen av mig själv, gissar att det var till Lunarstorm eller något liknande, hahaha...

Jaha här var de alltså tänkt att jag skulle berätta lite om mig själv…Jag heter Anna Maria Elenore Olsson och är 18 år…Bor just nu i Mora…Men är uppvuxen i Upplands Väsby…En förort till Stockholm…Mitt först levnads år bodde jag i en liten gruvby som heter Garpenberg…Men i och med att mina föräldrar skilde sig så flyttade jag och mamma till Mora innan vi till slut hamnade i Upplands Väsby…Där bodde jag fram till sommaren –99…Då bestämde jag mig för att jag skulle ”flytta hem” som jag säger…har alltid trivts mycket bättre i Dalarna än i Stockholm…I Mora går jag tredje året på handel & administrationsprogrammet på S:T Mikaelsskolan…Bor för det mesta själv i en lägenhet på Tomtebo…Pappa bor i Särna, men jobbar borta under veckorna…Jag tillbringar också mycket tid där (i Särna alltså) eftersom jag trivs väldigt bra där och har mycket kompisar.…På fritiden tycker jag mycket om att läsa och måla…På helgerna är det ofta fest som gäller…Jag tycker även om att hålla på med datorer men eftersom jag inte har någon dator hemma i Mora så blir det inte så mycket av med den saken när jag är hemma…synd nog…Nu vet jag inte om det finns så mycket mer att säga om mig…Om det mot förmodan skulle vara någon som vill veta nått mer om mig så kan ni ju plita ner ett litet mail till mig…Min adress är: [email protected]


Min nya t-shirt har kommit :)

dsc01037 (MMS)

Min nya t-shirt har kommit :)


Ananas på gång här hemma

För flera år sedan, typ 4 eller 5, så satte vi två ananasplantor. Alltså vi tog det gröna från två frukter och satte i jord. Den ena gav vi bort till lillebror Mattias och den andra behöll vi själva. Den Mattias fick har inte klarat sig men vår har växt och växt. Trodde bara att den skulle bli stor med långa blad, vågade inte hoppas att det skulle bli någon frukt. Men för några månader sen så började det komma fram något som såg lovande ut. Lite kul nu när vi varit på Sri Lanka och sett ananasplantage. Så här ser det ut just nu här hemma...




Vaggan!

När vi var uppe i Idre så passade vi på att hämta vaggan till bebisen. Jag visste att vaggan är gammal, men inte att den var så här gammal. Den första som låg i vaggan var min farmors mormor Karin född 1879!!




På kortsidorna är alla namn och födelsedatum inbrända:



1.
  • Karin Christina Jonsdotter född den 8 juni år 1879 (farmors mormor)
    (men i mina släktforskningspapper så står det så här:
    Kerstin Katarina (Karin) född 8 juli 1879)
  • Jöns Jonsson född den 1 april 1882
  • Per Jonsson född den 16 januari 1885
  • Klara Märta Eriksson född den 7 maj 1912 (gammelmormor)
  • Aina Maria Dahlqvist född den 22 juli 1936 (farmor)
  • Per Vimar Dahlqvist född den 23 feb 1960 (pappa)

2.
  • Susanne Margareta Olsson född 9 april 1967 (faster)
  • Anna Maria Elenore Olsson född 18 oktober 1982 (jag)
  • John Torbjörn Persson född 11 juli 1988 (kusin)
  • Sandra Margareta Olivia Persson född 13 juni 1991 (kusin)
  • Elin Maria Linnéa Persson född 23 juli 1999 (kusin)

Jag har sällskap här vid datorn :-)


Kameran har redan kommit, med godis så kla...

dsc01036 (MMS)

Kameran har redan kommit, med godis så klart - gillar CyberPhoto :)


Resten av "påsklovet"...

Här kan ni läsa om första halvan av veckan.

Som vanligt så kan ni klicka på de små bilderna för att se dom i större format

Fredag 22 april - Långfredagen

Vi började dagen med att ta det lite lugnt hemma, bla så gjorde jag inlägget här om första halvan av veckan. Sen åkte vi upp till Idre Fjäll för att kolla på rean på InterSport, men där hittade vi inget kul, och äta lunch på Charlie´s eftersom kusin Sandra jobbade. Jag lyxade till det med pannkakor & glass - mums!! Inte mycket snö kvar i backarna på framsidan av fjället, såg flera stycken som åkte i shorts och t-shirt!!


1. Hela gänget på Charlie´s
2. Norska fjällen, som jag aldrig kommer ihåg vad dom heter...
3. Inte så mycket snö här heller som ni ser

När vi kom ner på byn igen så gick jag och Calle en promenad i det härliga vädret. Gick runt Högsttjärn och sen ner på byn en sväng. Otroligt varmt, svårt att fatta att det är påsk...


2. Bildbeviset - jag gick i t-shirt till slut!! (ja det är precis nedanför farfars hus, men ändå...)

På kvällen kom faster & co för då skulle vi göra kolbotten. Andra gången vi åt det under veckan - mums!! Jag hjälpte till att grädda en liten stund. Bra med träning nu när jag fixat egen tunna hemma :-)


1. Faster gräddar, visst har hon ett snyggt förkläde med tomtar på ;-)
2. Närmare titt in i elden
3. Nästan hela gänget samlat, Ove & Gunilla skrattar - som vanligt ;-)



Lördag 23 april - Påskafton

Vi bestämmer oss för att åka ner till pappa & Marita i Storänge' igen. Svårt att betämma mig för vart jag vill vara när jag är uppe, vill ju träffa alla så mycket som möjligt. Synd att det är så långt annars kunde man ju åka upp oftare...


1 & 2. Skapligt högt vatten i Idresjön
3. Några av husen på nya "Häggbergs-området" precis vid infarten till byn


1. Maritas ena bror Roger
2. Finns inte så mycket att göra när snön är borta, men mysigt att sitta i solen och snacka lite skit
3. Lite senare - samma stolar men nytt folk ;-)


1 & 2. Ragge jagar möss
3. Skrulle & Barr jagar en groda!!! Bra älghundar det där ;-)
4. Fin bild på Ragge, kul att han kan sitta still ibland ;-)


1 & 2. Dags för bad i tunnan hos Sören & Marit
3. Härligt!!


1 & 2. Middag för hela gänget i Marita & pappas stuga.



Söndag 24 april - Påskdagen

Dags för oss att åka hem. Men vi har ingen brådska och stannar gärna eftersom det är helt otroligt varmt, tror det var typ 18 grader - helt otroligt!! Klockan blir tre på eftermiddagen innan vi kommer iväg. Jag kör första halvan, Calle var visst orolig för poliskontroller ;-) Vi kommer hem vid 23-tiden på kvällen, ordentligt möra men skönt att ha en ledig dag hemma också innan jobbet drar igång igen.


1. Barr med sin kudde
2. Skrulle


Jättefina påskliljor med två trötta humlor



Måndag 25 april - Annandag påsk

Lillebror Andreas kommer hit med tåg, han ska praktisera med Calle i två veckor. Det var därför vi åkte hem en dag tidigare från Särna. På kvällen grillar vi med Calles familj.


Ny kompaktkamera beställd!

Igår fick jag äntligen tummen ur och beställde en ny kompaktkamera. Jag har gjort mig av med mina gamla och hade siktat in mig på en Canon Ixus 130 svart. Tyvärr så hann dom ta slut, så går när man är seg... Men tur i oturen, Cyberphoto hade en kanonerbjudande där man fick med väska och 8GB minneskort om man beställde den silverfärgade. Så jag blev rätt nöjd ändå ;-)
Här kan ni läsa mer om kameran.


Bild lånad från cyberphoto.se

Bebisens första kläder

Det finns lite saker sparat på vinden här efter Calle och hans syster. Vi har bla hittat två barnstolar, skötbord (till badkar), badbalja och spjälsäng. Vi hittade även en låda med blandade kläder, fanns vuxen-, barn- och dockkläder blandat. Gissar att A-K har haft det och lekt med ;-) Vi har tagit tillvara de plaggen som var hela och fräscha. Blev lite grann i alla fall. Blandade storlekar så vi får väl se när det kommer användas.








Kul att det snöar i maj....

dsc01035 (MMS)

Kul att det snöar i maj....


Sri Lanka februari 2011

Jag, Calle, Barbro och Anna-karin åkte två veckor till Sri Lanka för att fira födelsedagsbarnen, Calle 30 år och Anna-karin 25 år. Vi bodde på Hotel The Palms utanför Beruwala. Fint hotell och resan var för det mesta bra. Vi kommer nog inte åka tillbaka dit någon av oss, men det är kul att ha varit där. Det blev två veckor med mycket sol & bad, men även mycket utflykter. Vi åkte runt mycket och har därför sett det mesta känns det som.

Jag har lagt upp massa bilder, med text, på facebook och orkar därför inte lägga upp det här med. Men ni kan kolla på facebook även om ni inte är medlemmar via denna länken:
https://www.facebook.com/media/set/fbx/?set=a.10150249599820465.361761.543195464&l=0d6913e0a6

BM-besök idag

Har nyss kommit hem från barnmorskan. Jag har ju inte skrivit så mycket om graviditeten här i bloggen hittills, har inte skrivit någon annanstans heller, vilket är lite olikt mig som gillar att dokumentera allt.... Så jag tänkte försöka bli lite bättre på den biten. Är ju kul att kunna gå tillbaka och läsa senare.


Så här såg det i alla fall ut idag:

Bebisens hjärtljud - 144

Mätte magen för första gången (hamnade på "normal"/mittenkurvan) - SF-mått 23

HB - 110 så det blir till att försöka få i mig mera järn. Jag har ätit Niferex sedan i januari så jag vet inte riktigt hur jag ska göra nu. Kan inte öka Niferexen mer för då blir det helt kört med magen :-/ Ska nog börja med att prova c-vitamin + järn i brustablettform, får se om det ger någon effekt till nästa gång jag ska dit om tre veckor.

Blodtryck - 120/70

Vikt - 63 kg (vägde 56 vid inskrivningen och gick ner till 53 när jag mådde som sämst i början)


Annars tycker jag väl att det går bra. Har ont som sjutton i ryggslutet idag, tog mig knappt ur sängen i morse. Men det är helt och hållet mitt fel. Jag planterade om krukväxter och städade i trädgården igår, höll nog på 5 - 6 timmar. Inte så smart... Måste bli bättre på att ta det lugnt och inte ta i så mycket bara för att jag har en "bra dag" från min vanliga värk. Nu är det ju både nacken och fogarna som bråkar med mig... Jag har i alla fall beslutat mig för att strunta i vattengympan. Har provat några gånger nu men blir så himla dålig efteråt. Jag får försöka mig på gravid-yoga här hemma istället, och ut och promenera mer nu när värmen är här :-)

Kolbottenpremiär här hemma idag :)

mms_img19058 (MMS)

Kolbottenpremiär här hemma idag :)


Dagens trädgårdsoutfit - visst är jag snyg...

dsc01034 (MMS)

Dagens trädgårdsoutfit - visst är jag snygg ;)


RSS 2.0