April 2013


Trevlig Valborg alla läsare


Middagskompisarna :-)


Sjukt igen

Ja nu är det dags igen. Linus o jag har varit krassliga i några dagar. Igår fick han feber som håller i sig idag med, 39 grader när jag kollade nyss. Så det blev inte ens två veckor på dagis innan det var dags igen. Så tröttsamt :-(

Hoppas det går över imorgon för på lördag åker vi upp till Idre. Ska upp och titta på lite spännande saker, kanske är stora saker på gång ;-)

Just nu ligger jag i soffan med ett litet element i famnen och en snarkande vovve nedanför, rätt mysigt om man inte tänker på febern.


Fotomodellen Linus

Vi har beställt lite kläder av duktiga Elin (kolla här: http://vincipinci.blogg.se/), en tröja och en mössa blev det denna gången. Kommer säkert bli fler plagg framöver.

Jag passade på att ta lite bilder på Linus när vi provade plaggen. Kul att använda systemkameran lite, blir inte så ofta nu för tiden.


Till Salu - ytterkläder stl 80 - 92


Skaloverall i nyskick, stl 86/92 - 100 kr
Jacka stl 80 (Swedemount) 75 kr,
Byxa stl 80 (Didriksson) 50 kr och
skor stl 22 (H&M) 50 kr
eller allt för 150 kr

Han slåss :-(

Senaste nytt här hemma är att Linus har börjat slåss och bitas. Han gör det inte på ett argt vis utan mer som bus. Han skrattar så mycket när han gör det så det är väldigt svårt för mig att hålla masken och säga ifrån, blir ofta att jag skrattar till slut. Gissar att detta bara är någon fas han ska igenom, men jag vill ju såklart få bort det så fort som möjligt. Har ni några tips??


Behöver Tradera-hjälp

Ni som brukar sälja på Tradera, hur räknar ni ut frakten?? Om jag använder Traderas fraktverktyg så får jag ett pris och om jag tänker själv och läser portotabellen så får jag ett annat.

Ex: Jag har ett litet vadderat kuvert, kommer inte ihåg beteckningen nu men det är 22x17 cm, som jag ska skicka tex en mössa i. Kuvertet blir då max 5 cm högt och väger 65 g. Då tycker Tradera att det ska kosta 24 kr medan jag tycker att det räcker med 2 frimärken (alltså enligt portotabellen).

Hur gör ni?? Vill ju inte missa budgivare pga för högt satt frakt. Misstänker att jag gjorde det misstaget nu senast nämligen...

Högläsning

Sitter i köket, äter frukost och lyssnar på Linus som har högläsning på sitt rum. Mysig start på dagen. Synd bara att man inte förstår ett enda ord han säger. Ibland säger han något som liknar mamma och pappa. Han har sagt lampa ett par gånger och ibland pekar han på saker och säger "dä". Men annars är det inga ord vi förstår, låter mer som han pratar thailändska ;-)

Jag pratade med BVC-sköterskan i måndags om detta. Hon trodde inte att det var någon fara eftersom han verkar höra bra. Men igår ringde hon och tyckte att vi skulle ta en tid med läkaren för säkerhets skull så vi ska dit den 8 maj. Skönt att kolla upp så det inte är något fel.


En annorlunda bild av Berlin


Tack mormor :-)


Dagens BVC

Vikt: 15 kg
Längd: 86 cm

Vaccinationssprutan gick bra. Tur det för jag hade glömt nappen hemma, har nog aldrig hänt förut.

Hon ställde massa frågor och kontrollerade hans utveckling. Hon tyckte att han verkade vara en nöjd o glad kille med mycket energi, och det kan vi väl hålla med om ;-) Fick lite förmaningar för att han får se på tv så nu ska vi försöka dra ner på det. Men att undvika det helt blir svårt då han är vaken sent och är väldigt intresserad av TVn. Men jag ska i alla fall sluta ha den på på dagarna och så ska vi försöka sluta använda den som hjälp vid nattningen. Ska även sluta med film-tittandet vid matbordet. Har blivit mycket sådant igen nu när han varit sjuk. Blir ju lätt så att man tar till alla knep som man vet fungerar när han är kinkig. Får hoppas att han håller sig frisk ett tag nu så vi kan få in lite rutiner. Imorgon är det dags för dagis igen, håll tummarna för att bacillerna håller sig borta nu ;-)


Paus, eller vad det nu är

Det händer inte så mycket här på bloggen. Har tappat intresset lite. Funderar på att flytta bloggen till Wordpress så jag kan låsa vissa inlägg. Skriver ju mest för att ni i familjen ska se hur vi har det. Men ibland är jag inte helt bekväm med att det är så mycket familj här. Då vill jag skriva bara för mina vänner. Får se hur jag gör. Ska försöka slänga upp lite vardagsinlägg oftare i alla fall.

Här hemma knallar det väl på som vanligt annars. Linus var sjuk förra veckan så det blev inget dagis. Nu är han pigg så imorgon får det bli dagis igen hoppas jag. Vi ska till BVC idag och han ska få vaccination så det finns ju risk för feber imorgon. Håller tummarna att han slipper det. Ska bli spännande att se längd & vikt :-)

Lite bilder från igår...


Samma stol - 1 år senare

Härliga påsken

Vi hade verkligen tur med vädret i påsk. Tror vi hade sol nästan varje dag hela veckan. Lite kyligt på morgnarna och när solen gick i moln men annars helt perfekt. Vi var hos farfar på Idre nästan hela tiden, avslutade med två nätter i Särna. Tyvärr så blev jag riktigt dålig i nacken då så hälften av tiden låg jag nerbäddad. Lite surt såklart för jag hade ju velat träffa alla där också. Men överlag så är jag nöjd med årets påsksemester. Vi har fått åka skoter, fiska och grilla korv, vi var ute nästan varje dag vilket är rätt ovanligt för att vara oss. Hela familjen har fått lite välbehövlig färg på kinderna och andats fjälluft :-)

Hoppas vi snart kan åka upp igen, saknar alla <3


Till Salu - bebiskläder strl 80

20 kr / st (+ 5 kr för Polarn & Pyret)
25 kr / st för jeans, långärmad tröja och skjorta
 


 

Till Salu - bebiskläder strl 74

20 kr / st (+ 5 kr för Polarn & Pyret)
50 kr för jackan
  

Till Salu - bebiskläder strl 68

20 kr / st (+ 5 kr för Polarn & Pyret)
 

Till Salu - bebiskläder strl 62

15 kr / st (+ 5 kr för Polarn & Pyret)
Setet med pyjamas + body + haklapp + mössa 40 kr
 

Till Salu - bebiskläder strl 56

15 kr / st (+ 5 kr för Polarn & Pyret)
 


Till Salu - bebiskläder strl 50

10 kr / st
 
Mars 2013


RSS 2.0