Sista dagen(?)!!!!

Nu är den här, dagen som skulle vara den sista på min mammaledighet. Från och med måndag så ska Calle vara hemma (har är ledig i morgon också för att vi ska åka upp till Idre). På måndag skulle jag gått tillbaka till mitt jobb, men så blir det ju inte som ni vet. Det känns bara bättre och bättre ju mer jag funderar på det. Ni som känner mig vet jag menar... Nu håller vi tummarna att jag hittar ett nytt jobb snabbt. Främst för min skull såklart, jag vill ju inte vara arbetslös, men även för Calles skull. Det här skulle ju bli hans höst med Linus, nu blir vi hemma båda två i två månader. Mysigt det med så klart men det var ju inte så planen såg ut.
 
Det här året har gått så fort samtidigt som det hänt så otroligt mycket att det hade räckt för flera år. Ett år som vi absolut aldrig kommer glömma. Mycket jobbigt som hänt samtidigt som det varit helt fantastiskt att få vara hemma varje dag med Linus. Tänk så bra vi har det i Sverige, att vi har möjlighet att vara hemma i så många dagar. Vi fick en riktigt tuff start med min sjukdom och flytt & renovering. Lite av det vi missade då hoppas jag vi kan ta igen denna hösten, att bara mysa och umgås utan massa måsten (försöker att inte tänka på renoveringen i källaren just nu, är ju inte vi som gör jobbet och just nu ska det stå och torka i flera veckor...).
 
Vi börjar som sagt med att åka upp till Idre/Särna, 50-års fest på lördag, sen stannar vi en vecka ungefär. Passar på att ha ett kalas för Linus där uppe också. Sen får vi se vad resten av hösten har att bjuda på, spännande tider....
 
Linus fick Duplo i present och leker inte med något annat nu. Vi bygger och han plockar isär :-)
 

Slut på äpplen

Sista Äppel, päppel... Idag blev det mos och äppelkaka. Försökte passa på att vara ute och rensa, men fick slåss med getingar så jag gav upp. Nu är det i alla fall slut på äpplen för denna gången. Känns skönt att ha tagit reda på allt och fyllt på lite i frysen.


Mera äppel, päppel...

Idag har det blivit äppelpannkaka, äppelmuffins och en laddning till med mos. Inte så mycket äpplen kvar nu. Ska nog baka någon mer kaka så får det bli mos av resten. Skönt att ha fyllt på frysen lite grann :-)


Äppel, päppel...

Mos, paj, chutney och kaka har det blivit än så länge. Fortsättning följer....


Dagens skörd

Nu är frågan bara vad man ska göra med allt. Mos och äppelkaka att frysa har vi redan tänkt på. Någon som har fler tips?


Presenterna

Här kommer presenterna som Linus fick igår. Duplo och den lastbilen fick han av farmor, faster och gammelmorfar. Boken och klossar fick han av Ulla. Resten fick han av mamma & pappa :-)


Här tränas det för fullt :-)


Kalas nr 1

Det blev kalas ikväll. Kom hem kl 18 så vi hade en hel timme på oss att fixa tårta, ge Linus middag och röja lite. Vi var klara precis innan gästerna kom så vi hann precis.

Linus fick en egen tårtbit att mumsa på. Nästan inget hamnade på golvet så han fick i sig en hel del. Blev en bra socker-kick sedan ;-)

Han fick massa fina presenter men dom tar jag kort på imorgon när det är ljust ute. Nu sover han gott, hoppas han sover hela natten som han gjorde natten till idag. Har inget emot att få sova ordentligt efter dessa kaos-dagar ;-)


Missa inte Loppi-påsen

 

Nu i helgen 25-26 augusti så delas denna underbara påse ut gratis runt om i Sverige på några utav Barnenshus butiker!

Påsen är riktigt fin och rymlig och lätt att vika ihop när man tar med sig saker fram och tillbaka från förskolan :)

 Klicka er in här och anmäl er och se vilket Barnenshus som närmast dig delar ut denna toppen påse :)

 


Mys hos farmor

Medan hantverkarna river badrum och byter ut avloppsstammen hemma hos oss så myser vi hos farmor & Max. Men jag börjar bli lite stressad. Vi ska ha kalas nr 1 för Linus ikväll kl 19 och tårtan är inte klar (kl är 16.30 nu). Men det går nog bra ;-)


Nu är det igång

Äntligen har dom kommit igång med renoveringen efter vattenläckan vi upptäckte i början av juli. Det blev rivning av badrummet nere. Eftersom badrummet är gjort 2000 så blir det ett visst åldersavdrag + självrisken. Fördelen är ju så klart att vi får ett nytt fräscht badrum. Men jag hade gärna väntat lite med det. Känner mig ganska trött på renovering nu...

Och som om inte detta vore nog så la pellets-pannan av förra veckan. Calle har beställt nya delar som vi hoppas kommer nästa vecka. Det går bra nu...


Mammas hjärta 💙

Jag vill stanna tiden NU!


Nytt jobb!?


Ett år sedan

Men ingen bebis blev det den 18. Vi fick vänta två veckor till. Men den som väntar på något gott ;-)


Vilar lite

Det är jobbigt att vara på upptäcktsfärd :-)


God natt 😘💤


Succé!!


Vi hittade den

Längst in på vinden hittade vi den gamla lära gå-vagnen. Så nu kan vi stryka den från Linus önskelista :-)


Dags för kalas

Det börjar dra ihop sig mot kalas. En halv månad till Linus fyller ett och två månader tills jag fyller 30. Kanske är dags att börja planera lite ;-)

Linus får nog flera kalas. Vi är nämligen bjudna på 50-års fest i Idre på hans födelsedag. Så om det blir så att vi kan åka upp så blir det ett kalas här hemma och så fixar vi nog ett kalas där uppe.

Ni som har småbarn, har ni några tips för första kalaset? Det enda jag vet är att han ska få en egen liten tårta som han ska få äta alldeles själv, så har jag och mina syskon fått göra. Finns många fina kort från våra första födelsedagar :-)

Om någon undrar vad Linus önskar sig så svarar vi kläder (från storlek 86) och aktiveringsleksaker. Det känns som han växt ifrån många av sina leksaker nu så det är nog dags att fylla på med lite nytt. Vi har även tänkt på lära gå-vagn och en Bobby-car, men ska kolla vad som finns på vinden hos Calles mamma först, vet att det finns en del leksaker kvar där. Ska försöka åka dit någon kväll i veckan.

Min födelsedag har jag absolut inga planer för. Svårt att göra planer för hösten när jag inte vet hur det ser ut med jobb osv. Pengar har man ju inte så gott om efter att ha varit mammaledig ett år och renoverat hus. Så det blir nog något enkelt med familjen, ingen jättefest i alla fall ;-) Svårt också när alla bor så långt bort. Tips på kul saker att hitta på till min födelsedag tas tacksamt emot. Vad gjorde ni när ni fyllde 30??


Linus springer och bromsar

Han gör precis som när han springer i gåstolen, bromsar med fötterna
 
 

Dagens BVC

Ålder: 11,5 mån
Längd: 78 cm
Vikt: 12.3 kg

Linus badar i diskhon hos morfar i Särna

Ett hej kanske...

Ett litet test så här på lördagsförmiddagen; ett litet hej i kommentarerna eller i alla fall ett gilla-tryck om ni läser via Facebook. Bara så jag vet ifall jag har några läsare kvar ;-)


Det tog ett år ;-)

Läste igenom gamla inlägg i bloggen häromkvällen när jag inte kunde sova. Såg då att jag haft min iPhone i ett år idag. Bästa köpet jag gjorde förra året tror jag. Har räddat många timmar av amning och sovande bebis i famnen. Nu har även Calle tagit sitt förnuft till fånga så nu har vi två iPhones i huset. Synd bara att hans är en 4s, jag har en 4, med mer minne än min - jag kommer bli så avundsjuk ;-) Jag har redan fyllt min flera gånger och måste hålla på radera saker hela tiden. Det var dagens i-landsproblem ;-)


Mums!

Favoriten just nu är helt klart nektarin. Linus hoppar i stolen så fort jag tar fram en. Duktig på att äta själv är han också, i alla fall när det gäller sådana här godsaker :-)


Skönaste sovstilen <3


App-tips

Jag har hittat en app som blivit en riktig favorit för Linus. Den visar bilder och spelar upp läten för olika djur och heter helt enkelt "animals". Hur kul som helst tycker Linus och det enda som fungerat för att distrahera honom när han fått sina utbrott nu när han är förkyld. Några djur är roligare än andra, tex fågeln, delfinen och fisken. Medans andra verkar vara läskiga, varje gång ormen kommer så skakar han på huvudet. Så det får bli nattens app-tips. Nu ska jag försöka somna så det inte blir en sådan där sömnlös natt igen...


Jag vill sova nu!

Kl är snart tre och jag kan inte somna. Vet inte om jag ska skylla på att det är fullmåne eller på att det är varmt o kvavt i sovrummet. Men pigg är jag i alla fall, skulle lika gärna kunna vara mitt på dagen. Måste sova NU! Morgondagen kommer inte att bli kul annars... Här är en som sover gott i alla fall ;-)


Första skor

Idag har Linus fått sina första skor - tack farmor för det :-)


RSS 2.0