Härliga tulpaner

image1162


image1163


image1164


image1165

Mer Björn...

Kolla in klippet i det här inlägget på Henrik Schyffert's blogg...

http://henrikschyffert.blogspot.com/2007/11/bjrn-p-kurs.html

Sen finns det ju massa fler klipp på YouTube men dom har ni nog redan hittat.


God Natt!!

Björn Gustafsson!!!!!!!!

Absolut bäst just nu!!!!!!!!!!!!


Nya mattor i köket

DSC00336.JPG
Nya mattor i köket

Renovering pågår....

Jag har visst inte skrivit så mycket om all renovering som pågår här hemma. Jobbar så mycket nu att jag har ingen energi till bloggen, enklare att skicka en bild från mobilen än att sätta sig framför datorn och fixa ett inlägg.

Den började i alla fall med det planerade fönsterbytet för några veckor sedan. När dom plockade ur dom gamla fönstren så upptäcktes det att väggarna var mer vattenskadade än vi trott, det rann vatten ur isoleringen! Det betyder att två ytterväggar måste bytas, alltså teglet rivs och det blir träpanel istället. Jag tycker att det är lite konstigt att bara fixa två väggar men jag förstår naturligtvis att det är en ekonomisk fråga. Det är ju inte vårat hus, vi är bara hyresgäster här... Och det är dom två sidorna som syns från vägen som blir fixade så det kanske inte kommer synas så mycket.

Förutom väggbytet så ska de tre ytterdörrarna på nedervåningen bytas och garagetaket fixas till. På garagetaket ska det läggas plåt som skydd mot vatten och sen trätrall så det kommer att se betydligt mer ombonat ut. Blir säkert bra när det är klart men just är man rätt trött på byggställningar och tegel i hela trädgården. Får väl se hur mycket som är kvar av mina odlingar när dom är klara...

Idag har Calle sågat ner staketet på framsidan och buskarna utanför lägenheterna där nere. Staketet var helt ruttet så det behövdes verkligen tas bort, där ska vi nog plantera en häck av tex nypon istället. Buskarna var inga buskar längre utan grova som träd längst ner så dom behövde bytas ut mot nått mindre. Blir säkert bra när det blir klart.

Och så får vi inte glömma det här lilla evighetsprojektet med värmeanläggningen. Den krånglade i veckan igen och eftersom det gått två och ett halvt år sen den installerades och fortfarande inte fungerar som den ska så har vi och Barbro tröttnat. Så nu ska den bort och Barbro ska ha pengarna tillbaka. Vi gör ett nytt försök med en helt annan typ av anläggning. Har pratat med grannarna idag och fått reda på vilken firma dom har använt så nu hoppas vi på bättre tur denna gången.

Nu vet ni lite om vad som händer här hemma, kommer bilder nån dag oxå....

Trevlig helg!

DSC00335.JPG
Trevlig helg!

Härlig kvällshimmel

DSC00315.JPG
Härlig kvällshimmel

Grattis Calle 27 år!!

image1156

image1157

image1158


Redo för en helg på torpet...

DSC00312.JPG
Redo för en helg på torpet...

Utanför fönstret just nu...

DSC00311.JPG
Utanför fönstret just nu...

Vi har fint besök i helgen

DSC00310.JPG
Vi har fint besök i helgen

Närhet...

Svartis har blivit en riktig kelgris. Han går inte långt ifrån oss när vi är hemma, helst ska han vara så nära som möjligt...

image1148

image1149

image1150

image1151

image1152

Sista bilderna på Opeln

image1145

image1146

image1147

Och nu är snön borta...

DSC00306.JPG
Och nu är snön borta...

Invigning

Igår var det invigning för det nyöppnade "Sjögrens i backen" här i Grebbetstad. Det är Calles chefer som öppnat café i Elgs gamla lokaler. Så nu kanske vi släpar oss utanför dörren och fikar lite oftare. Dom har renoverat jätte fint med härliga färger och kristallkrona i taket på toa! Nu kliar det ännu mer i fingrarna att komma igång med renovering (målning & tapetsering) här hemma. Dom hade haft massa gäster hela dagen, vi va' där vid halv fyra och då var det fortfarande mycket folk, tror inte dom fick stänga fyra som dom skulle ha gjort ;-)

Tyvärr så tog jag inga kort så för mer info och bilder kolla på grebbestad.com

Jag ser det snöar...

DSC00305.JPG
Jag ser det snöar...

Körkortstest hos Expressen...

Här kommer mitt resultat ifrån körkortstestet som jag har gjort på Expressen.


Namn:Elenore
Datum:2008-02-01
Test (B):Behörighet Bil
Tid:5 (av 14 min.)
Frågor:17 rätt av 20
Resultat:Godkänd


Vill du göra samma test ska du Klicka här for att komma till Expressens körkortstester.

Min nya bil...

Om en liten stund ska jag åka och hämta min nya bil!! Jag har gett upp hoppet om att Opeln någonsin ska bli hel igen så nu blir den utbytt. Det blir en Mitsubishi Galant 2.0 automat årsmodell 1997.

image1141

image1142

RSS 2.0