Sjukstuga

Åh vad det är roligt med dagisbaciller ;-)

Sjukdomarna avlöser varandra här hemma. Linus har en otrevlig rosslig hosta, men ingen feber, sedan drygt en vecka tillbaka. Så han fick gå till doktorn idag. Men ingen hög sänka eller andra konstigheter som tur är. Han fick både Mollipect o Bricanyl så nu hoppas vi att rosslandet försvinner. Inga problem att ta stick i fingret eller att ta medicinen - duktig kille! De passade på att kolla vikten också, 14,5 stadiga kilo ligger han på nu.

Hoppas han kryar på sig snart så han får gå tillbaka till dagis. Han har snart varit hemma mer än han varit där. Blir väl så när man börjar denna tiden på året. Men det märks att han är van att det ska hända något på dagarna. Han röjer runt här hemma som en virvelvind just nu ;-) Han är pigg som vanligt trots hostan.

Jag har legat nerbäddad sen i lördags. Vet inte om det var magsjuka eller någon sorts matförgiftning. Riktigt dåligt har jag mått i alla fall. Så pass att Calle fick stanna hemma idag för jag har inte orkat ta hand om Linus. Calle är också dålig, förkylning är det för honom. Tar väl ett tag innan vi också vant oss vid alla dagisbaciller. Speciellt för mig som knappt varit ute bland folk på 1,5 år.

Har legat i sängen, tittat ut på solen och hört fågelkvitter hela helgen. Härligt att våren verkar vara på väg i alla fall :-)


Nu går det undan

Vi har ändrat hastighet på bredbandet här hemma. Ska bli kul att se om man märker stor skillnad. Största fördelen just nu blir att uppladdningen av alla filer till "Telia säker lagring" kanske blir klar någon gång, det har tagit väldigt lång tid.


Varför rita...

...när man kan bygga med kritorna :-)


Linus spexar

Det är kul att se sig själv i mobilen :-)
 
 

Busunge...


Kaffe eller inte

Har inte druckit kaffe sen i torsdags pga magsjuka. Kanske ska passa på att sluta. Men är väldigt kaffesugen nu efter lunch...


Första klippningen

16 dec - Då var det dags för första klippningen för Linus. Inte för att han hade så jättelångt hår. Men det var några längre tofsar som började se lite roliga ut. Vi satte honom i sin matstol i duschen och så använde Calle sin hårtrimmer. Gick hur bra som helst, han satt alldeles stilla medans maskinen var igång. Svårare var det när jag skulle jämna till det med saxen, då ryckte han till varje gång jag klippte. Så nästa gång får vi nog klippa lite nogrannare med maskinen så vi slipper saxen ;-)







Ha ha!


Böcker

Ja böcker har verkligen blivit en stor favorit här hemma. Inte bara böckerna med tjocka hårda sidor utan även böckerna med tunna riktiga sidor. De står på en högre hylla på hans rum för att han inte ska ha sönder dem. Men tydligen så når han dit nu så han har börjat plocka ner och bläddra i dem. Kul att han är så intresserad. Han sitter faktiskt stilla en stund i knät när jag läser för honom. Idag när jag plockade undan frukosten så försvann han in i tv-rummet. Kikade in efter en stund. Då hade han krupit upp i soffan med en bok som han bläddrade i en lång stund. Stora killen :-)


Linus läser bok



Så sant!

Eller vad säger ni ;-)


RSS 2.0