Nu ska jag lyssna på massa musik...


Äntligen!!

Vi har varit på jakt efter ett matsalsbord ända sen vi flyttade in i huset för snart tre år sedan. Vi var överens om att det skulle vara ett mörkt bord som matchar resten av möblerna i vardagsrummet, och stolarna bestämde vi oss för för länge sedan. Jag ville även att det skulle vara minst en iläggskiva, så himla smidigt när vi är hela familjen här. Nu när årets IKEA katalog kom så fanns äntligen bordet också. Så för en vecka sedan så åkte vi ner och skulle köpa allt. Tyvärr så hann stolarna ta slut innan vi kom fram, men eftersom vi behövde allt den här helgen så köpte vi stolarna med björkben och färg på biltema sen har Calle målat dom två gånger. Får se om vi målar fler gånger för dom är inte riktigt så mörka som jag vill ha dom.

Här är stolarna och bordet....


Tjurpannan

0-723dc06cd783fd32ad9ec7abe2fd94ea.png

Tjurpannan


Slutuppgiften på kursen

Tema: Restaurering


Eftersom jag är väldigt intresserad av släkthistoria och har släktforskat en del så tänkte jag att det vore kul att lära sig mer om att restaurera gamla bilder. Har provat att handkolorera bilder förut men inte så här noggrant. Vissa steg blir ju samma men jag tycker ändå att jag valt tre olika inriktningar på mina bilder: reparera sliten bild, färgjustering och handkolorering.Bild nr 1 - reparera sliten bild

Föreställer några gamla släktingar till mig, killen längst till höger är min farfar och resten är delar av min farmors familj.

Jag började med att beskära och göra om bilden till gråskala, sen ändra till läge RGB. Sen la jag på filtret "damm och repor" innan jag började laga större skador med klonstämpel och lagningspenseln. Jag har klonat på mer gräs i det nedre vänstra hörnet för där var bilden lite blek. Avslutningsvis så la jag på en lätt sepia ton och skärpte bilden.


Före:


Efter:
Bild nr 2 - färgjustering

Föreställer fem generationer med mig som minstingen i sällskapet,

jag tror att bilden är tagen 1984.

Jag börjar med att laga större skador med klonstämpeln innan jag lägger på filtret "damm & repor". Sen justerar jag färgerna med hjälp av "nivåer", då försvinner all färg på jeansen. Därför lägger jag på ett färglager med lämplig blå nyans, väljer blandningsläge färg, omvänder masken med ctrl+I och målar fram blå färg på jeansen igen. Jag avslutar med att öka mättnaden i bilden något med "nyans/mättnad", utom i den röda kanalen.


Före:


Efter:
Bild nr 3 - handkolorering

Föreställer min sambos mormor & morfar när dom gifte sig 1950. Tyvärr så har jag inte hunnit fråga dom om färgerna stämmer. Funderar på att ge dom denna bilden i julklapp så det känns som jag förstör överraskningsmomentet om jag frågar, får se hur jag gör.

Jag börjar i alla fall med att göra om bilden till gråskala, sen läge RGB. Lagar skador och repor med hjälp av klonstämpel och lagningspensel, jämnar ut med filtret "damm och repor". Sen börjar jag färglägga med metoden som Mattias visar i lektion 11. Först lägga ett enfärgat lager, sen välja blandningsläge "färg", omvända masken med ctrl+I och sen måla fram den aktuella delen av bilden. Jag avslutar med att beskära bilden.

Före:


Efter:


Inlämningsuppgift nr 1 - grunderna & webbpublicering

Före:Efter:

Inlämningsuppgift nr 2 - färgverktygen


Före:Efter:

Inlämningsuppgift nr 3 - svartvitt

Tänkte jag skulle visa i alla fall en uppgift från kursen. Har valt en bild som mamma tog förra sommaren.

Före:Efter:

Nu jäklar...

Minns ni den där Photoshop-kursen som jag skulle läst på distans i höstas? (orkar inte leta fram gamla inlägget nu) Jag fick ju lägga det på is när jag läste bokföring men har faktiskt kommit en bit på väg under våren. Sen blev det sommar och tiden räcker inte riktigt till. Dessutom har nacken krånglat mer än på länge under hela sommaren så energin har inte heller funnits. Men jag har faktiskt till den 1 sept på mig, har precis lämnat in näst sista uppgiften, så nu har jag bara slutuppgiften kvar. Så nu jäklar ska här Photoshopas....

Måste bara komma på ett tema till slutuppgiften, är helt kass på sånt. Någon som har något tips????


Fick förresten igång internet här hemma idag men det kanske ni redan har räknat ut ;-)

Trasigt...

Som ni har märkt så har det inte fungerat att mobil-blogga från Gotland. Har skickat flera MMS men dom har inte kommit fram, väldigt tråkigt!!

När vi kom hem så upptäckte vi att rautern (stavas det så??) var stendöd, den har väl skadats i nått av alla åskoväder som dragit över här när vi varit borta. Jag ringde i alla fall till Telia igår och dom skickar en ny. Så om några dagar är jag tillbaka igen...  (Sitter på jobbet och skriver detta)

Ha det bra så länge, och lämna gärna en liten kommentar och säg hej.....

Semester!!

Nu är det 1 v semester för oss båda. I morgon åker vi till Gotland där vi hyrt stuga tillsammans med mamma & co. Orkar inte skriva nått mer ikväll för jag har jätte ont i nacken. Men jag törs lova att det blir några mobil-inlägg från Gotland ;-)

Helt ok kväll ;)

388ffda9a5898499dec5073c40a9f762.png

Helt ok kväll ;)


Vi tar en kvällstur med båten

0-2ab4a0546a6deec734b053fb5e216aeb.png

Vi tar en kvällstur med båten


Krusbärssaft, Jordgubbssylt o Krusbärsmarmelad

0-615239c00302e9f4fe1623c62c39c95d.png

 

Krusbärssaft, jordgubbssylt o Krusbärsmarmelad

 


RSS 2.0