Ikväll firar vi!


Oj...

Och det är inte klart än!!


En liten lista...

Håller på sammställa det sista till mäklaren nu. Bla så har vi skrivit ihop en lista på vad vi gjort för renoveringar/förbättringar på huset sedan vi flyttade in i okt -11. Det blev en liten lista...


Renoverat & fixat – Maskrosvägen 1

Sept 2011

 • Larm installerat
 • Alla sovrum på övervåningen tapetserade och innertak målade
 • Kontoret även nytt innertak & råspont runt murstocken, ny gipsvägg mellan kontoret och vardagsrummet.

Okt 2011

 • Pellets- och vedförråd byggt (ca 15 m2, trästomme & plåttak)
 • Fönsterventiler i sovrummen, ventil i vardagsrum uppe.

Januari 2012

 • Gästrum och förråd i källaren renoverade, ekparkett lagd på platonmatta (flytande golvkonstruktion). Gamla innerväggarna revs och väggarna målades med silikatfärg
 • Ventil i gillestuga och värmestyrd fläkt från pannrummet installerades.

Juni 2012

 • Träfasaden (ej gavelspetsarna) målades i grå färg

Augusti – december 2012

 • Badrummet i källaren renoverades – försäkringsjobb
  Avloppsstammen är bytt hela vägen upp till golvbrunnen i badrummet uppe. Våtrumscertifikat finns, allt arbete utfört av fackmän

Maj 2013

 • Altanräcke (med grind) byggt i tryckt virke

 

 


Kompisarna

Några bilder från när Max var här senast,
svårt att få båda skarpa på samma bild ;-)

Han ska vara här hela helgen så jag gissar att det blir några fler bilder då :-)


Fullt ös!!


Rosor


Motljus

Testade att fota lite i motljus i helgen. Vet inte om det gick så bra, men den här bilden är jag mest nöjd med.
 

På riktigt

Igår var Anticimex här och gjorde en besiktning inför försäljningen. En enda anmärkning blev det och den var i det nya badrummet! Bara att ringa huvudentreprenören så fick han kontakta kakelkillen som gjort fel. Han var här två timmar senare, bra service! Så nu ska allt vara klart. Så himla skönt att det inte blev något annat på besiktningen. Hoppas det gör något positivt på priset också :-)

Idag har mäklaren varit förbi och spikat upp en skylt. Annonsen är inte klar än men han ville göra så ändå. Gissar att annonsen kommer upp i slutet av nästa vecka kanske. Fotograferingen är i alla fall på torsdag.

Det är på riktigt nu, det blir en flytt. Kul så klart men samtidigt lite nervöst...


Helgen

Vi mår lite bättre nu jag o Linus. Han är fortfarande förkyld men feberfri. Som mest hade han nästan 40 grader, hemskt i denna värmen.

Igår eftermiddag tyckte jag att han var pigg nog att vara ute på altanen ett tag. Så han fick en balja med vatten att leka med. Succé såklart :-)

Så himla skönt att vi har räcke på altanen nu (kommer bilder någon dag). Bara att öppna dörren så kan han springa ut o in som han vill.


Årets första sommardag...

...och här inne har jag legat hela dagen. Har åkt på matförgiftning eller ännu en magsjuka. Mår i alla fall pyton och klarar inte av att vara uppe. Så Calle har fått vara hemma idag och ta hand om den lilla sjuklingen.

Hoppas vi vaknar piggare i morgon för det här är inte roligt!


Optikern

Jag har haft läsglasögon sen högstadiet. Har inte alltid varit så duktig på att använda dom däremot. För några år sedan så gick jag till optikern här för att se om jag behövde annan styrka. Antagligen så har min syn försämrats av nackskadan så det behövdes en annan styrka. Fick, eller ja köpte, ett par nya glasögon då. Meningen var att jag skulle ha dom på jobbet och hemma framför datorn.

Jag var ganska duktig på att använda dom på jobbet, men inte hemma. Dessutom är det ett problem. Glasögonbågarna trycker såklart lite bakom öronen och det förvärrar spänningshuvudvärken. Det gör att jag oftast väljer bort glasögonen, dumt antagligen.

Nu när jag varit hemma med Linus så har jag använt glasögonen minimalt, bara någon gång när jag suttit länge vid datorn med tex bildredigering. Men jag spenderar ju ganska mycket tid med att läsa på mobilen, helt värdelöst för ögonen. Senaste månaderna så har jag funderat på detta med synen, tycker ofta att det är svårt att få skärpa på saker. Dessutom är jag väldigt trött och har huvudvärk, men det kan ju bero på många saker. Så jag beställde en tid hos optikern och idag var jag dit.

Resultatet blev att det är ingen större skillnad på synen men jag borde använda glasögonen mer. Så nu ska jag använda glasögonen hela dagarna här hemma, inte när jag kör bil eller promenerar. Sen ska jag tillbaka till optikern om 3-4 veckor för att se om det blivit någon skillnad. Är det stor skillnad så kan jag få linser. Spännande :-)


Ganska bra dag

Det blev en helt ok dag trots sjukdom och nackkrångel. Jag har VABat för första gången, får hoppas det fungerar utan problem. Blir ett besök på arbetsförmedlingen nästa vecka istället. Lika bra, har ändå inget nytt att komma med.

Linus har knappt ätit något, misstänker att han har ont i halsen. Testade att göra egen smoothie och det blev succé, även om han var lite tveksam i början. Han ratade både pannkaka och korv så pigg är han inte. Hoppas det går över snabbt!

Han har sovit i två omgångar, varav en tillsammans med mig i soffan. Så jag har faktiskt hunnit med lite egentid. Passade på att titta på en av Emelie Ohlssons fotokurser. Så nu är jag ännu mer taggad för mina fotoplaner, men mer om det senare.

Nu ska jag försöka sova, hoppas på en lugn natt så vi är piggare imorgon.

God natt!!


Sjukt igen

Förkyld med feber men glad ändå, hoppas det humöret håller i sig hela dagen.

Jag ska egentligen till arbetsförmedlingen idag men får försöka boka om det.

Är inte pigg själv heller. Blev dålig i nacken igår och har haft en helvetesnatt. Så jag hoppas på en lugn och inte för gnällig son idag...


Förskolan

Varje vecka så får vi ett mail från Linus förskola. Där står lite om vad de gjort under veckan och vilka projekt de jobbat med. Kul att få en inblick i vad som händer där under dagarna. De fotar barnen mycket så det är alltid några bilder med. Denna veckan hade vår lille linslus kommit med på flera bilder. Tydligen så har de målat med vattenfärg och börjat med potatistryck :-)


Utelek

Blev såklart utelek efter dagis igår. Så himla skönt att värmen äntligen är här! Vi har inte hunnit köpa någon keps och solhatt till Linus så han fick låna en av mina kepsar så länge :-)


Paus

Hinner med en paus här innan Linus ska hämtas på dagis - härligt!


Lille hjälpredan

I onsdags när vi åkte hem från Idre så fick vi sällskap av pappa & Marita. Vi passade på att ta vägen om Ikea i Karlstad. Hade tyvärr glömt Ikea-listan hemma men det blev lite shoppat ändå ;-) Bord & stolar till Linus och mat & kastruller till hans kök. Det blev mycket uppskattat för han har inte lekt med något annat sedan dess.

Eftersom vi inte har någon bil med drag längre så passade vi på att hämta några utemöbler nu när pappa var här. Jag har fått tag på en likadan möbelgrupp som vi redan har. Vi ska ha den på framsidan, den andra står på baksidan. Vi sitter ju aldrig på båda sidorna så det räcker med en uppsättning dynor.

Linus har varit väldigt hjälpsam. Både när pappa skruvade ihop hans möbler och när pappa & Calle skruvade ihop min hammock. Duktig kille :-)

Trevligt med besök, men tomt nu när dom åkt hem. Tur att mamma & Janne kommer på torsdag :-)


RSS 2.0