Helgens inköp

Kläder till Linus och en ny Dymo till mig :-)


Nu är vi hemma

Skönt att vara hemma igen. Blir så intensivt när vi är i Väsby, svårt att hinna med allt man vill. Lyckades klämma in en hel del den här helgen men fick tyvärr ställa in saker också, inte lätt att få ihop det när man har en lilleman att rätta sig efter :-)

Idag blev det i alla fall stopp i Västerås på vägen. Först lunch på Pizza Hut sen ett besök på Ikea. Fick tag på det vi hade tänkt så vi är nöjda. Hade behövt en större bil för vi behöver köpa en ny tv-bänk. Men det får vi lösa en annan dag. Kommer bilder sedan på helgens inköp. Här är lite bilder från hemresan....

Nu ska jag sooooova, god natt!!


Sova i korgen

Hos mormor får man sova i korgen :-)


On the road again

Ja så var det dags för en liten roadtrip igen. Den här gången är vi på väg till Väsby. Lillebror Mattias fyller 20 år idag så vi ska dit och fira honom. Blir bara där över helgen, hem igen på söndag alltså. Då följer mamma med ner till oss några dagar. Ska bli kul! Blir nog ett stopp på Ikea på söndag, bäst att passa på när vi har vägen förbi ;-)


Dagens BVC

Idag har hi varit på BVC. Blev bara vägning, vi glömde visst mätningen den här gången. Lilleman väger nu 10510 gr, stadig kille ;-)

Pratade lite mat också. Han äter inte mat som jag lagar själv, bara fruktpuré duger om det är hemgjort. Annars äter han köpta burkar. Men hon på BVC tyckte att det var helt ok. Den maten är så kontrollerad så det är ingen fara. Det är ju under en så kort period så det får vara så. Vi provar med vår mat ibland så får vi se när han tycker det är intressant. Smörgåsrån gillar han och banan har han ätit i bitar några gånger, mosad banan är en favorit. Vi har provat smörgås i bitar men de mosade han mest sönder. Ammar fortfarande mellan målen när han ska sova.

Det får nog bli nästa projekt. Att få honom att somna själv, han kan ju inte snutta på mig jämnt. Men vi väntar nog ett tag. Just nu är han gnällig av tanden så det är inte direkt läge att ändra på amning och sömn känns det som.

Favoritleksaken är fortfarande en PET-flaska :-)


Söndagshäng i soffan


Ser ni!?

Den är här nu, första tanden :-)





God Natt!!


För varenda unge

Den här bloggposten vaccinerar 95 barn

© UNICEF/Asselin


Just nu söker UNICEF en hälsospecialist till konfliktområden i Afghanistan. I tjänsten ingår bland annat att massvaccinera miljontals barn mot stelkramp,
polio och mässling.

Jag skulle gärna ta mig an uppdraget, men eftersom jag inte kommer loss så publicerar jag den här bloggposten istället. Då vaccinerar jag nämligen 95 barn runtom i världen mot stelkramp tillsammans med Apotek Hjärtat. Det är också bra.

Jag är med UNICEF i kampen för varenda unge. Vill du också vara med och förändra barns liv? Bli Världsförälder här: unicef.se/bli-varldsforalder. För 100 kronor i månaden är du med och ser  till att barn över hela världen får vaccin, medicin, rent vatten och utbildning.

Har du en blogg och vill vaccinera ytterligare 95 barn? För varje bloggare som publicerar den här bloggposten mellan 16 april och 13 maj så skänker Apotek Hjärtat 95 stelkrampsvaccin. Läs mer och hämta bloggmaterial på unicef.se/sprid-budskapet/bloggkampanj


Skitdag!

Vi ska ha gäster ikväll. Ska försöka sova en stund nu...


Framsteg

Idag har jag & Linus varit och hälsat på våra förra grannar i Grebbestad. Faktiskt första gången jag åker iväg själv med Linus i bilen. Om man inte räknar en gång när jag tog bilen till BVC för att det spöregnade, men det räknas inte för de är ju typ 500 meter dit. Så det tog alltså "bara" 7,5 mån innan jag vågade mig iväg själv. Gick riktigt bra. Nu sover lilleman och jag ligger bredvid och vilar. Armarna är skakiga, är inte van att bära honom så mycket som det blev nu. Jätteskönt att komma iväg en sväng. Bara värken håller sig borta så blir det fler turer.

Några sovbilder från veckan som gått...

 

 


Testar hoppgungan

Vi har fått låna en hoppgunga (tack igen Susanne). Himla kul tycker Linus som börjar komma på hur han ska göra, men det ser mest ut som han försöker dansa Riverdance tycker jag ;-) Lite svårt att få bra bilder i farten med mobilen....


Lättroad Linus


Hej :-)

8 kommentarer än så länge i det förra inlägget. Ingen mer som vill säga hej ;-)

Roligast var så klart att du Mattias fortfarande läser. Tänker på dig ibland och undrar vad du gör nu för tiden. Som du ser så läser även Marie här inne. Det är några år sedan vi lärde känna varandra. Eller ja ni vet vad jag menar. Långt innan detta med bloggar fanns i alla fall ;-)

 


Ett hej i alla fall

Idag har jag haft ca 60 unika besökare, och 125 sidvisningar, här på bloggen. Alla dessa besök (lite mer än vanligt) har lyckats lämna fem kommentarer totalt. Lite bättre kan ni väl ;-)

Så nu låter jag det här inlägget ligga överst hela onsdagen så kan ni väl säga 'Hej' i alla fall. Det skulle göra mig så glad :-D

 


Pysslat lite

Ja faktiskt, helt otroligt, jag har fått pyssla lite. Inget stort projekt och inte blev jag klar heller. Men ändå kul att göra något, att få plocka fram papper och skärmaskin igen.

Vad har jag då gjort? Jo jag har gjort nya etiketter till våra pärmar på kontoret/pysselrummet. Fick tyvärr slut på remsa till dymon så det blev som sagt inte helt klart. Får försöka hitta mer remsa även om jag är osäker på om det finns i den bredden (6mm). Sen ska jag göra liknande etiketter till alla lådor där inne också, snyggt om det är lite enhetligt.


Inget LCHF för mig

Nej det blir inget LCHF för mig. Tråkigt för jag tror faktiskt att det skulle kunna hjälpa både min värk och min mage. Men nu har jag letat recept och provat på omelett igen. Det gick inte alls bra, då hade jag ändå i massa goda saker (skinka, mozzarella, tomater, basilika). Men jag klarar inte av det. Låter kanske lite barnsligt men jag klarar inte av att äta mat som jag tycker är äcklig, får kväljningar helt enkelt. Och det går helt enkelt inte att få ihop en vettig LCHF-meny om man inte äter ägg, turk-youghurt, blomkål, broccolli. Vad skulle jag tex äta för frukost??

Tycker verkligen att det är trist då jag nästan varje dag stöter på olika texter, i bloggar & tidningar, som visar på alla födelar mad LCHF. Känns som det är många hälsovinster med en sådan kost.

Men jag har inte gett upp helt. Har ju så klart hittat en del recept som verkar bra och dessa kommer jag prova. Jag ska försöka skära ner på pasta, mjölmat och socker. Tror att det är gluten som är den största boven så jag får försöka tänka gluten-fritt istället.

Nya tag och mer recept-letning alltså. Heja heja!!

Grattis mina småbröder ;-)




Tack Emelie!

Proverna kom med posten idag. Ungefär samtidigt som jag fick ett mail från buzzador med erbjudande om samma kampanj :-)

Har provat vällingen ikväll och det blev väl ingen succé direkt men jag ska prova fler gånger så får vi se.


Lite skillnad ;-)

Snart dags att plocka undan babysittern, han har nästan växt ur den. Bumbon har vi redan ställt undan för den kommer han inte i längre. Vet inte om vi ska spara eller sälja alla saker som han växer ur. Får spara ett tag i alla fall, kan inte skiljas från alla saker riktigt än.


Nu börjas det ;-)

Dags att flytta på allt omtåligt till högre höjder här hemma :-)


Någon som vill gissa??


Promenad

Idag har vi varit i Grebbestad en sväng. Kollade efter vårjacka till Linus. Köpte en som visade sig vara för stor när vi kom hem. Men han hinner nog växa i den under sommaren. Får kolla efter en jacka när vi är i Väsby om två veckor. Hade kunnat åka till Uddevalla imorgon men jag tror inte vi drar iväg med Linus för han är så snuvig. Han får klara sig utan jacka några veckor till.

När vi handlat så gick vi en promenad i Grebbestad. Smet in en sväng på Sjögrens och fick med oss lite fikabröd som vi tog med oss hem till Calles morfar. Kul att vara tillbaka i Grebbestad, måste erkänna att jag saknar det lite. I alla fall när man ska ut och gå. Finns inte så mycket att titta på här i Tanum. Tur att det inte är så långt så man kan åka dit ofta. Linus satt upp och såg sig nyfiket omkring hela tiden. Han såg så söt ut när bara huvudet stack upp i vagnen :-)


Kan själv :-)

Eller nästan i alla fall. Han har inte kommit på att man måste tippa muggen för att det ska komma vatten. Men snart så :-)


Livet är bra härligt ändå :-)

 

 


Fruktpuré till Linus

Idag har jag gjort en laddning fruktpuré till Linus. Gjorde på banan, kiwi och hallon. Har gjort den blandningen förut och vet att den brukar gå hem. Kul att göra lite mat själv och inte bara ge honom färdiga burkar. Har bara vågat mig på fruktpuré än så länge, men ska börja göra mat också nu när han äter ett mål om dagen. Har ni några tips på enkla recept till lilleman??


Shoppat lite

Shoppade lite till Linus när vi var i Idre. Vårmössa, fodrad halsduk och så kunde jag såklart inte motstå bodyn med dalahästen. Det är ett Lasse Åberg motiv så den var inte billig men eftersom Linus mest har begagnade kläder så känns det ok att betala lite mer ibland. Dessutom så var det 20 % på alla barnkläder :-)


Ett halvår går så fort

Tänk att vi redan har bott här i vårt alldeles egna hus i ett halvår nu. Känns som det var nyss vi flyttade, men en hel vinter har passerat och trädgården börjar bli grön igen. Spännande tider nu både med trädgård och en lilleman som det börjar bli mer fart på. Härlig tid vi har framför oss. En sommar som jag ska njuta av så mycket jag kan innan jag börjar jobba i höst igen.

Så här såg det ut i bloggen för ett halvår sedan. Usch för flyttkaos, än är det många lådor kvar att packa upp. Men det får dröja tills vi vet hur vi ska ha det i källaren.


Nytt skal till mobilen

Köpte ett nytt skal till mobilen i påsk. Vad tycker ni!?


Har visst lite att läsa ikapp...


På väg hem

Nu är vi på väg hem efter vår påsk-semester i Särna. Tyvärr så har vi varit sjuka i lite olika varianter hela veckan, just nu är vi olika förkylda alla tre. Dessutom har det varit lite kallt. Så vi har mest myst inne i stugan hos pappa/morfar & Marita. Har inte hänt så mycket alltså men kul att träffa all släkt. Det har varit mycket intryck för Linus med nya personer nästan varje dag. Ska bli kul att se om han är något annorlunda nu när vi blir hemma själva igen.

Idag blev det restaurang-premiär för lilleman då vi stannade på Rasta Nyängen utanför Grums. Gick jättebra, men han blev lite ledsen när det satte sig folk lite nära vid bordet bredvid. Tror han har blivit lite trött på nya intryck efter den här veckan. Nu sover han i alla fall gott och snart är vi hemma igen :-)


Nu ska jag leta recept ;-)


Hänger lite med mamma vid datorn


Mamma's Go-fis!!

Jag gillar verkligen den här bilden, den är så himla härlig. Blir alltid glad när jag ser den :-)



Bus-gubbe

Idag har vi varit på Idre och hälsat på min farfar. Så himla kul att se honom busa med Linus. En riktig bus-gubbe är det som gillas av alla barn.

Extra tungt en dag som idag att inte farmor finns längre. Men vi var till graven och tände ljus, hoppas att hon ser det (och oss) var hon nu finns någonstans.


Sitter själv för första gången

Helt plöstligt en kväll (27 februari) när jag kom ut ur duschen så satt Linus helt själv bredvid Calle i soffan. Det hade inte märkts något alls att det var på gång. Häftigt när det dyker upp nya kunskaper så där snabbt. Han var riktigt stabil direkt, inte så konstigt kanske - han är ju en stadig kille ;-)









Vi har det bra på semestern :-)


Renovering: Sovrummet

Dags att börja visa resultatet av allt slit som vi (eller ja mest Calle då...) gjort sedan vi flyttade in här. Vi börjar med sovrummet. Här var det gräsliga blåa väggar. Det var målat med någon plastfärg på strukturtapeten, hemskt! 

Bild från mäklaren:



23 sept - Innan vi (eller ja, det var väl pappa, Marita & farfar som gjorde det jobbet) rivit tapeten:




18 okt - Nya tapeten är på plats, men garderobsdörrarna är inte ommålade (det är dom fortfarande inte...)




20 okt - Dags att montera ihop sängen och flytta in i sovrummet,
bild nr 2 & 3 är vårt provisoriska sovrum vi hade i källaren.




27 feb - Så här ser sovrummet ut idag. Vi har inte fått upp så mycket på väggarna ännu, det ska bla upp foton ovanför spjälsängen. Nallarna som sitter på sänggaveln ska jag nog flytta på, vet inte vart jag ska göra av dom bara. 



Linus & 'kusinen' Nahla

21 februari



Nu drar vi på påsksemester!!


Första smakportionen av potatis

14 februari

Inte jätteimponerad men några tuggor gick ner i alla fall :-)











RSS 2.0