25 år...

Okej det är nästan två veckor sen jag fyllde år, men jag har legat magsjuk och inte orkat göra några uppdateringar. Födelsedagen blev en härlig dag. Mamma & co va' här så jag hade sällskap hela dagen, tur det annars hade jag väl suttit framför datorn hela dagen ;-) Solen sken så vi tog en promenad genom Grebbestad och hem till Calles mormor & morfar för att titta på alla fina blommor hon fått på sin födelsedag två dagar tidigare. Efter vi hade varit hos dom gick vi upp på berget för att kika på utsikten, Janne hade nämligen inte varit uppe på den utkiksplatsen tidigare.

image1005


När vi kom hem var det dags att duka och börja förbereda för kvällens middag. Dagen till ära så använde vi naturligtvis finporslinet och finglasen ;-)

image1006


Vi var 12 personer så det är tur att vi bor så stort nu. Vi bjöd på Älgwallenbergare med potatismos rödvinssås och västerbottencreme. Maten var så god att vi nästan inte orkade äta tårta efteråt, men bara nästan...

image1007


Och så till presenterna då...

image1008
Fina blommor och ljuslyktor

image1009
Pengar till en resa (jag kanske har tjatat lite att jag vill ut och resa...)

image1010
Tallriksvärmare

image1011
Stor gjutjärnsgryta

image1012
Nintendo 8-bitars + första Mario spelet !!!!

Det är nog inte alla tjejer som får sånt här i 25-års present...   ;-)

image1013
Slipmaskin (oxå något jag tjatat om)

image1014
Dremmelmaskin, nu ska jag göra smycken av alla snäckor jag plockat.*****************Uppdaterat**************************

Det kom ett brev på posten idag som bla innehöll denna bilden på mig & Calle. Eftersom det är så sällsynt med bilder på oss två tillsammans så tänkte jag faktiskt att ni skulle få se den här...

image1015

Journaling Jar - Ingrid

Jag har länge funderat på att göra såna här till flera familjemedlemmar i present. Nu när Calles mormor fyllde 80 år så var det ett perfekt tillfälle att göra en till henne. Presenten blev mycket uppskattad så nu hoppas jag att Calle kommer att uppskatta det lika mycket när han får tillbaka den fullskriven med Ingrids minnen. Jag kommer alltid att ångra att jag inte hann göra en sån här bok till farmor. Men jag ska försöka se till att alla andra hinner få en sån här bok.

image1004

Vad är då en "Journaling Jar" undrar kanske ni som inte är lika insatt i pysselgrejs som mig ;-)
Jo man skriver helt enkelt ut en massa frågor som man klipper ut och lägger i den lilla burken. Sen får personen i fråga ta en fråga i taget och klistra in i boken och sen svara på. Man får inte slänga några frågor men lägga tillbaka dom och svara en annan dag går bra. Exempel på frågor är:
* Om du skulle beskriva dig själv, hur skulle du då se ut?
* Vad jobbade din mamma med när du var barn?
* Vad får dig att gråta?  
* Vilka är dina bästa egenskaper? Försök få med minst fem!
* Vilka är dina sämsta egenskaper?
* Hur tror du att andra människor uppfattar dig?
Sen när alla frågor är slut så ger man den tillbaka till personen man fick den av. I detta fall så har jag ju gjort den till Calles mormor så då är det han som ska få den tillbaka.

Kort nr 55 - 57

image998

image999

image1000

IQ - test...

Hittade ett IQ-test på Illustrerad Vetenskaps hemsida. Är ni oxå nyfikna så kika in här...

Här är mitt resultat...

image997

Tisdagstema - Hinder

image996

Grattis Ingrid 80 år!!

image995

Trädgården & Växthuset 7 okt

image977
Det blir några klasar med vindruvor i år i alla fall

image978

image979

image980
Luktärtorna blommar - bättre sent än aldrig ;-)

image981
Denna härligt doftande rosen blommar oxå fortfarande,
svårt att förstå att det är oktober

image982
Jag har satt jordgubbar runt hela växthuset,
får väl se hur resultatet blir nästa år

image983

image984

image985

image986
En Physallis i närbild.

image987
Plantorna utanför ytterdörren är fulla i gröna tomater...

image989
...så jag klippte bort nästan alla blad så dom får så mycket sol som möjligt,
får väl se om nån mer hinner mogna innan jag måste slänga dom

image988

image990

image991
Paprikorna har äntligen börjat mogna...

image992
...och goda är dom oxå!

image993
Chilli-plantor

image994
Första chilli-skörden på tork

Projekt Pysselrum - del 1

Äntligen har jag kommit igång med att göra om i pysselrummet. De flesta hyllorna ska målas vita och även väggarna ska bli vita. Låter kanske lite tråkigt men eftersom rummet ligger mot norr med väldigt lite ljusinsläpp så behöver det bli så ljust som möjligt.

Jag har börjat med att måla om en hylla jag fick från jobbet som jag ska sortera in papper i, och en byrå som hört ihop med ett gammalt skrivbord.

Före och efter bilder:

image973

image974


image975

image976

Ommålad ljuskrona

image971

image972

Till Salu - SÅLD!!

image970

För mer info kika på dessa annonser:

http://www.blocket.se/vi/13735883.htm

http://www.batbanken.se/annons/batar/plastsnacka_med_inombordare_saljes/387708//

Favorit i repris...

image969

Nytt igen...

Jag kan inte bestämma mig för vilken design jag ska ha. Skulle vilja fixa till den mycket mer än så här men detta får räcka så länge. Kanske får nån snilleblixt en vacker dag så jag orkar ta tag i den här sidan. Ska rensa och lägga till bland länkarna nån dag oxå, får se om det blir idag eller nån annan dag.

Idag hade jag sista dagen på min "söka jobb kurs" på arbetsförmedlingen. Det har faktikst varit bättre än jag väntat mig, speciellt med tanke på att det var en kursledare som jag har haft svårt för tidigare men nu gick det bra. Idag knåpade jag ihop en skitbra ansökan till en butik på Torp i Uddevalla, mailade iväg den när jag kom hem och kände mig väldigt nöjd. Fick ett mail tillbaka efter bara en timme och tänkte att oj va' snabbt hade jag skrivit så bra ;-) Nej då dom skulle bara tala om att dom inte tog emot fler ansökningar pga tidsbrist men välkommen tillbaka en annan gång typ... Skitkul - inte alls!! Dom skyllde på att dom försökt ta bort annonsen från platsbanken men inte lyckats, öh ok!? Det tror jag vad jag vill om, dom verkade inte vilja inse vilket projekt det är att anställa nån idag, att det måste få ta lite tid. Jaja bättre lycka nästa gång då...

Nu ska jag fixa en till salu annons för "våran" båt. Calle har nämligen hittat en ny båt så nu ska "Stånkan" säljas. Hoppas vi blir av med den fort men det tror jag nog. Så här ser nya båten ut...

image968

Bild från http://www.gbm.se


TREVLIG HELG PÅ ER ALLIHOPA!!

Mina kändisdubbelgångare


Kanelbullens dag idag!!

76491-279

bild från förra året - blir inget bullbak i år

RSS 2.0