Rullar hemåt

Så nu kanske det blir lite fler inlägg framöver ;-)


Sommar ☀


2 år senare


2 år sedan


Halsfluss

Det fick bli ett besök på vårdcentralen med lilleman igår. Han har varit feberfri sen i lördags men är fortfarande hängig och gnällig. Inte så konstigt då han tydligen var väldigt ful i halsen. Har misstänkt det för han har ätit lite dåligt, speciellt hård mat som säkert rivit i halsen. Halsodlingen dom gjorde visade ingenting. Men eftersom han var så ful i halsen och prickig på hela överkroppen så fick han en penicillinkur. Prickarna kan hänga ihop med halsen eller så beror det på att han åt jordgubbar i helgen. Hoppas det beror på förkylningen och inte betyder att han är allergisk. Jag tänker att vi får testa jordgubbar igen senare i sommar när han är frisk i övrigt.

Han somnade medan vi väntade på vår tur och vaknade när vi kom in till doktorn. Blev inte så bra start på det besöket, han gav igen genom att hosta lite slem på doktorn när hon kollade honom i halsen. Hoppas inte hon blev smittad ;-)

Håller tummarna att vi andra klarar oss för på torsdag åker vi till torpet, sen nästa vecka vidare till Väsby. Har alltså inte tid att bli sjuk nu ;-)

Han orkade vara ute en stund på altanen på eftermiddagen. Jag satte på honom solhatten men efter en stund kom han ut med kepsen på istället :-)


Nya tider

Det känns som det inte var länge sedan alls som vi flyttade in Linus spjälsäng på hans rum. Nu var det dags för nästa steg tyckte vi. Han vaknar nästan varje natt och får då komma in till oss. När han ligger mellan oss så vill han gärna ha massa plats. Så vi tänkte att spjälsängen kanske är för trång. Vi testar med en madrass på golvet innan vi köper ny säng. Känns också tryggare då han snurrar runt rätt mycket, blir inte så hög fallhöjd så här ;-)

Det gick oväntat bra att lägga honom där ikväll. Läste o sjöng lite mellan att han sprang upp och kollade läget. När han vart riktigt trött så la han sig fint på kudden och somnade. I vanliga fall så somnar han i soffan eller i vår säng medan han tittar på film på YouTube. Så detta var ett stort framsteg! Hoppas natten går bra och att det går lika bra i morgon :-)


Typiskt

Mamma/mormor är här och hälsar på. Hon kom i tisdags och åker hem imorgon söndag. I onsdags vaknade Linus med feber och den fanns kvar igår kväll. Så himla typiskt att han blir sjuk just nu. Han sover fortfarande så jag vet inte läget idag. Hoppas han är piggare så vi tar oss ut en liten sväng i alla fall. Det är Bondens marknad på en gård utanför Tanum idag, hade varit roligt att åka dit en sväng.

Håll tummarna att han vaknar feberfri <3


Uteförskola

Jag är så himla glad att vi slapp ha Linus på uteförskola när han är så här liten,
känns som magkänslan var rätt där...

http://www.expressen.se/halsa/lakare-uteforskolor-stressar-sma-barn/


Att större barn, som kan röra sig mycket mer, mår bra av att vara ute mycket tvivlar jag inte på. Men att 1-2 åringar som knappt kan gå ska vara ute hela dagarna oavsett väder har jag svårare att förstå. Pratade med personalen på Linus förskola om detta när vi skolade in honom, några ur personalen har tidigare jobbat på uteförskolan. De berättade att små barn som inte tar sig fram i snön packas in i massa filtar och sätts i en pulka och där sitter dom typ hela dagen. Låter hemskt i mina öron. Blir ju ingen krypträning eller något sådant då. Bara en förvaring av barnen och så ska ju inte förskolan fungera idag.
 
Jag är som sagt otroligt nöjd med att vi fick byta i sista stund. Även om det är en ganska stor barngrupp där han är nu så trivs han väldigt bra och blir lika glad varje morgon som vi kommer till förskolan, det känns väldigt bra i mammahjärtat <3
 
 
 

Sommar på altanen

Vi trotsar de kalla vindarna och njuter av solen på vår fina altan. Igår flyttade vi hammocken till denna sidan också. Inser att den andra altanen kommer inte bli så mycket använd eftersom vi inte har någon grind där. Bättre då att hammocken står här så den blir använd :-)


Pool-bygge

Nu är årets pool på plats. Hoppas på lite varmare vindar så Linus får prova den snart. Det är sol idag men väldigt kalla vindar och moln så idag blir det nog inget bad.


Före & efter - Ute, baksidan

Här ser ni vårt senaste projekt - altanräcket! Kanske lite konstigt att göra det så nära flytten. Men vi kommer ju att bo här hela sommaren. Så det är guld värt nu när det är fina dagar och Linus kan springa ut och in som han vill. Han kan ju inte vara ute på tomten eftersom han bara ska traska iväg hela tiden. Här har vi också målat runt fönstren. Gavelspetsarna har vi väntat med, skulle kolla på det denna sommaren men så blev det ju inte nu.
 
 
Efter:

Före & efter - Ute, framsidan

Här har vi inte gjort så mycket, bara målat runt fönstret.
 
 
Efter:

Före & efter - Ute, pellets- & vedförråd

De gamla ägarna hade inget förråd för pellets & ved, har ingen aning om hur de löste det. Men det var förberett för ett förråd så vi byggde ett nästan direkt vi hade flyttat in.
 
 
Vi flyttade in i oktober och i november var det klart.
Mer jobb än vi trodde så klart men så skönt att ha det klart innan vintern.
 

Arla mjukglass

Bra slut på nationaldagen :-)


(Före &) efter - Hallen

I hallen har vi lagt in en matta. Blev mycket bättre eftersom golvet där inte blir så roligt så fort man drar in lite smuts. Hoppas de nya ägarna också tycker det, men det tror jag nog för de hade också småbarn.
Här hade vi tänkt byta tak så det ligger faktiskt ett nytt tak i garaget som vi lämnar såklart.
 
Gamla bilder:
 
Så här ser det ut idag:

 

(Före &) efter - Vardagsrummet uppe

Det här rummet har vi inte gjort något med, bara satt in en ventil för att få lite bättre luft. Det har vi gjort i nästan alla rum på övervåningen. Vi hade som sagt tänkt måla taket vitt och tapetsera om men det har vi inte hunnit.
 
Så här såg det ut när de förra ägarna bodde här:
 
Så här ser det ut nu, fast fåtöljerna brukar stå vända bort så inte linus ska klättra överallt. Och den ena fåtöljen brukar stå framför vitrinskåpet så inte han ska vara där och riva. Men nu har vi låtit det stå så här sen visningen och än så länge går det bra.
 

Nationaldagen 💙💛💙

Vi började nationaldagen med att åka till Uddevalla och shoppa. Får passa på när Calle är ledig. Blev mest shoppat till Linus så klart. Han har fått lite mer sommarkläder (linnen, t-shirts, tights o korta pyjamasar, solhatt o sandaler) en vattenpistol och en haj som man blåser såpbubblor med. Köpte även en större pool med solskydd till honom. Synd att det är lite kyligt luften annars hade han kunnat premiärbada idag.

Till oss vuxna blev det mest schampo och annat nyttigt på Rusta. Jag köpte en pilatesboll till mig så nu ska jag komma igång och träna här hemma!!!

Ikväll kommer Barbro o Lars hit och grillar. Har vispat mjukglass så ikväll blir det premiär för den tillsammans med svenska jordgubbar - mums! Så lite firande blir det allt :-)


(Före &) efter - Köket

Köket har vi inte gjort något med alls. Här hade vi också en del planer men inget som låg i den närmaste framtiden. Det enda vi hade planerat var att måla taket vitt. Det hade vi tänkt göra även i hallen och vardagsrummet.
 
Så här såg det när de förra ägarna bodde här:
 
Så här ser det ut idag:

(Före &) efter - Resten av källaren

Resten av källaren har vi inte gjort så mycket med. Det räcker ju gott och väl med gästrummet/förrådet och badrummet. Men här kommer lite bilder på hur det ser ut idag i resten av källaren.

Tv-delen & kaminen

Bastun har vi aldrig använt, vi har bara testat att starta den.
I början när vi sov i källaren så fungerade den perfekt som skötrum :-)
 

Tvättstugan hann vi aldrig göra något med. Jag har köpt en begagnad diskbänk som vi tänkte sätta in. Men först hade vi tänkt måla i någon ljus färg och kanske göra något åt golvet. Men det lämnar vi till de nya ägarna, något ska de ju ha att göra :-)

Före & efter - Gästrummet & förrådet i källaren

Här är nog det rum som vi gjort mest med själva. (badrummet behövde ju inte vi göra även om det arbetet höll på länge) Vi visste att det var fukt i väggarna här när vi flyttade in så vi ville göra det rummet så fort som möjligt. Det blev gjort i januari förra året, veckorna innan Linus dop. Inte så bra planerat kanske, men det var då vi kunde få hjälp av Janne.

Det revs ut både väggar och golv sen fick det stå med avfuktare ett tag för att få bort det värsta. Sen valde vi att inte slå upp några nya innerväggar utan vi målade direkt på de putsade väggarna istället. Det blir lite kallt på vintern men vi riskerar inga nya fuktskador i väggarna, så tänkte vi. Calle köpte ett ekparkettgolv dit så de två rummen har finast golv i hela huset, lite konstigt kanske men så fick det bli. På de små bilderna kan ni se hur det såg ut när vi rivit, rören på golvet är någon tidig form av golvvärme.
(Klicka på bilderna för att se dom i större format)
Så här ljust och fint är det idag.
Det blev riktigt bra med vita väggar, det gör ju att rummen känns mycket större.
 

(Före &) efter - Badrummet uppe

Här har vi inte gjort någonting. Skulle gärna bytt badkaret till ett vanligt men det blev aldrig av.
 

Före & efter - Badrummet nere

De här bilderna har ni ju sett redan, men mäklarbilden blev bättre än min så jag lägger upp det ändå.
 

Arla mjukglass


Före & efter - Vårat sovrum

I vårat sovrum har vi tapetserat om, målat taket och målat garderobsdörrarna (dörrarna var i samma blåa färg som väggarna...)

(Här kan ni se mer om hur arbetet med sovrummet sett ut)
 

Före & efter - Linus rum

I Linus rum har vi tapetserat om, målat taket och lagat & målat garderobsdörrarna.

(Här kan ni se lite mer bilder på hur rummet ser ut idag,
det enda som saknas är garderobsdörrarna som finns på plats idag)

 
 

Före & efter - Kontoret

Nu när jag har både de nya och de gamla mäklarbilderna så tänkte jag köra lite före & efter, kul att se vad vi gjort med huset den korta tiden som vi bott här.Vi börjar med det rummet som vi har som kontor. I det rummet så har vi bytt innertaket för det var skadat efter en gammal vattenläcka. Vi har även tapetserat om. När Calle skulle riva tapeterna så fick han en överraskning. Bakom garderoberna fanns det nämligen inte en hel vägg. Det har tydligen varit en dörr in till vardagsrummet och där hade de gamla ägarna bara tryckt in massa isolering och inte gipsat. Så där fick Calle & Fredrik gipsa hela väggen innan de kunde börja tapetsera. (klicka på bilderna för att se dem större)

Nu är det klart!

Ikväll har vi varit hos mäklaren och skrivit kontrakt. Så nu är huset sålt!!
Det gick så fort att man inte riktigt hänger med, kommer nog ta ett tag innan det sjunker in...


Lek i Grebbestad

Idag har jag o Linus varit till Grebbestad för att träffa våra gamla grannar. Vi gick till en lekplats så barnen fick springa runt och leka som dom vill. Väldigt trevligt! Hoppas vi får vara friska nu så vi kan träffas igen snart. Trött på att ställa in saker hela tiden för att vi blir sjuka.


Maj 2013


En lördag på altanen

Är så himla nöjd att vi byggt räcke på altanen. Funderade på att strunta i det eftersom vi ska flytta i höst. Men det är guld värt att kunna ha altandörren öppen så Linus kan springa ut så mycket han vill. Bara vi får sol så blir det nog många dagar här ute i sommar. Idag har det sett ut så här :-)


RSS 2.0