Vi kan duscha!

Bara städningen kvar, så vi vet vad vi ska göra i helgen ;-)


Leker själv

Det här är så häftigt. Flera gånger om dagen nu så försvinner Linus in på sitt rum och sitter och leker själv långa stunder. Stora killen <3


Lekplats

Köpte en till matta till tv-rummet för en månad sedan. Perfekt lekplats tydligen :-)


Sötast på Twitter idag

Speciellt sista punkten <3


Kurvor och app-tips

Jag har hittat en ny kul app, se bilden, där man kan lägga in all info från BVC. Både längd, vikt och annat som tex vaccinationerna. Bra att ha allt samlat och kul att få fram lite ordentliga kurvor. Tycker att de man ritar in i BVC-boken är lite svåra att tyda. Såhär ser i alla fall Linus kurvor ut:


Retro

Hittade massa gamla gif-animationer på datorn.
Hade dom på min allra första hemsida för massa år sedan.
Lite retro så här på fredagkvällen :-)
 


     

Julklappar till Linus

 
Här är två julklappar som jag köpt till Linus i veckan.
Rullbanan tror jag han kommer gilla för han leker mycket med en liknande bana på öppna förskolan.
 
Vi har försökt få ihop en önskelista men inte kommit så långt.
Vi kan börja med att säja vad han inte behöver:
Duplo har han massor
Böcker har han massor
Gosedjur har han rätt många
Kläder i strl 86 och vinterkläder har han
 
Några saker som han kan vilja ha:
Kläder från strl 92 (presentkort kan ju vara bra)
Saccosäck
Vit tallrikshylla (den jag bloggade om igår var tydligen från Ikea)
Bilar börjar bli intressant
Mat & tillbehör till hans Brio-spis, tex sådant här:
 
Diskbänk till hans Brio-kök (han ha en vit spis)
 
Återkommer om vi kommer på mer saker :-)
 

Efterlysning

Är på jakt efter en sådan här hylla till Linus rum. Tänkte det kunde bli fint till hans prydnadssaker och några böcker. Så är det någon som har en att sälja så hör gärna av er :-)


Mamma ~ Linus ~ Pappa


Eniro har bra koll, eller inte...

Har faktiskt försökt ändra men tydligen så har det inte fungerat. Lite irriterande...


Min Frukt från Nestlé

Nu "buzzar" vi Min Frukt från Nestlé. Mycket populärt såklart. Vi brukar köpa liknande produkter så jag misstänkte att detta skulle bli en succé och det blev det, han tycker att de är väldigt goda. När vi är hemma så brukar jag ge Linus färsk frukt. Men dessa är perfekta att ha med sig i skötväskan, ett mellanmål som han enkelt kan äta utan kladd.
 
 
I vanliga fall så brukar man få kort med koder att dela ut tillsammans med några prover till vänner. Men denna gången så tipsar jag istället om att du också kan bli en Buzzador. Man får möjlighet att prova olika produkter gratis mot att man rapporterar vad man tycker. (Det kommer tex en ny kampanj för Min Frukt om några månader). Man behöver inte ha en blogg för att bli en "Buzzador", inte heller barn då produkterna man får prova anpassas efter just din situation. Har du tex katt så kanske du får prova kattmat :-)
Vill du också bli en "Buzzador", skriv en kommentar och lämna din mail (syns bara för mig) så skickar jag ett mail med mer info.

Det roliga med Twitter

Det är inte bara viktiga nyheter man kan läsa på Twitter.
En annan rolig sak är att man kan kommunicera med kändisar.
Vissa svarar i och för sig aldrig, men Jessica är en trevlig tjej som ni ser ;-)


Duktig kille


Mina tankar om SD-filmen

Nu har jag också sett SD-filmen som Expressen publicerade igår. Jag hade läst mycket om den, mest på Twitter såklart. Kommer också ihåg att jag läst om detta bråk vid flera tillfällen tidigare. Så filmen kom inte direkt som en överraskning. Men jag hade inte räknat med att jag skulle bli så illa berörd, mår riktigt illa just nu!
Är det någon som missat filmen så hittar ni den här: http://www.youtube.com/watch?v=bFRA7CyUx7U&fb_source=message
 
Vad är det för fel på folk? Hur tänker de som röstar på SD, är det dessa personer de vill se styra Sverige? Jag är på riktigt nyfiken... En missnöjesröst på SD är en röst på dessa idioter och deras likasinnade. Spelar ingen roll hur mycket Jimmie försöker städa i partiet, det är dessa personer som är SD.
 
Jag vet att vardagsrasismen är stor i Sverige, man hör den överallt. Ni som menar att jag bor i något skyddat villaområde och inte vet vad jag pratar om (japp fick höra det för ett tag sedan på Facebook), ni glömmer att jag är uppväxt i Väsby. Förvisso en ganska lugn förort men vi bodde granne med en flyktingförläggning. Detta ledde till att i vårat område fanns även en hel del rasister, vilket blev väldigt tydligt på högstadiet. Jag umgicks med folk som umgicks med dessa killar vilket gjorde att jag också fick stämpeln "rasist" av mina gamla vänner. Något jag ångrar och kan tycka är väldigt synd nu i efterhand. Det var deras åsikter, inte mina, även om jag såklart blev påverkad.
 
Måste säga att Twitter har fakstiskt hjälpt mig att öppna ögonen en hel del de senaste året. Följer en hel del personer med många kloka åsikter som slagit hål på en del fördomar jag haft. Visst är det enklare när man har fördomar mot både det ena och det andra, enklare att ha något att gömma sig bakom. Men ska vi komma någon vart så måste vi skärpa oss allihopa! Sluta med vardagsrasismen, sluta gömma oss bakom fördomar och se människor som människor oavsett hudfärg. Önskar jag var smartare och skrapare så jag kunde ta diskussioner med dessa personer. Men jag vet inte vad man ska svara på "-Jag får tycka vad jag vill" och "-Du är bara politiskt korrekt".
 
Oj det här blev lite längre än jag tänkt, men detta är något jag tänker mycket på just nu och gjorde även innan denna filmen släpptes.
 
Avslutar med en länk till Sorans debatt-inlägg i Expressen, kloka ord som vanligt från Soran:
http://www.expressen.se/debatt/erik-almqvists-snack-ar-ett-eko-av-sverige/

Lägger pussel

Snart så har han nog kommit på hur det fungerar :-)


Mys <3


Så är det


Kram pappa/morfar


Pappamys på fars dag 💙


Den här bjuder jag på...

Går igenom gamla bilder för att framkalla till Linus "boken om mig". Hittar några riktiga guldkorn, herregud ;-)


Njupeskär

Lite bilder från Linus premiärbesök vid Njupeskär.
Vi var där en dag med farfar och min kusin Sandra. Mysig dag fast det blåste kallt.


 Gammal visdom

Läste lite bakåt i bloggen och hittade detta. Dags att börja lyssna på sig själv kanske ;-)
Svårt det här med värken nu när jag söker jobb. Har ju ingen aning om vad jag klarar idag, kan ju inte vila kvällar & helger längre som jag gjorde innan Linus kom.
Söndag


Bye bye bilen

Nu är den såld och borta (i torsdags). Lite tråkigt för det var en bra bil men vi behöver ju bara en bil så den var överflödig. Hejdå bilen...


♥ Grattis mamma/mormor ♥


Kakmonstret!

När vi hade kalas för Linus i Särna så fick han smaka Singoalla-kakor, blev såklart en stor hit! Så nu kan man inte fika i smyg på dagarna längre ;-)
 

RSS 2.0