Tror ni jag blir mätt!? ;)

dsc00885 (MMS)

Tror ni jag blir mätt!? ;)


Vilket väder!

Nu tror jag att hösten definitivt är här, tråkigt nog :-(
Vi får hoppas att det blir några dagar till med värme och sol i alla fall.

Jag har varit ner till Uddevalla idag (återbesök hos smärtläkaren). Mindre kul att köra i det här vädret kan jag lova. Det blåser storm och kommer störtskurar ibland så man inte ser någonting. Här hemma hade växthuset blåst sönder, en ruta som lossnat än så länge, och en blomkruka gått sönder. Vi får hoppas att det inte blir mer än så...

Alla mogna plommon har blåst av trädet så jag har plockat stora durkslaget fullt. Vet inte riktigt vad jag ska göra med alla plommon, får nog ge bort lite. Passade även på att skura rent räcket utanför ytterdörren. Massa fågelbajs där som är svårt att få bort men nu när det regnar så var det uppblött och bra :-)

När jag ändå var nere i Uddevalla så blev det en sväng in på Torp. Lyckades hitta ett par byxor och ett par shorts på slut-rean, sånt är kul :-) Fick dessutom äntligen köpt en ny brevlåda, botten håller på att lossna på våran och det är ju inte så bra ;-) Nu ska vi bara se hur lång tid det tar innan den kommer upp, och så får vi hoppas att den inte blir sönderslagen. Men nu är ju sommaren slut så då blir det lite lugnare på gatan.

Nu ska jag läsa lite bloggar sen ska jag göra lite köttbullar på älgfärs och stuvade makaroner till det - Mums!!

♥♥♥ Sov Gott älskade Ingrid ♥♥♥Idag fick hon (Calles mormor Ingrid) somna in hemma med familjen runt sig precis som hon ville. Hon fick komma hem i fredags och blev riktigt pigg i några timmar. Men sen har hon inte varit kontaktbar långa stunder. Skönt ändå att hon fick komma hem sista dagarna.

Mer tråkigheter...

Vill börja med att tacka för alla gulliga kommentarer i förra inlägget.
Det värmer i hjärtat ska ni veta ♥♥♥
Mycket att fundera på men nu får jag lägga mina problem åt sidan för det händer andra saker...

Calles mormor har varit dålig en längre tid. Det vet ju ni i familjen (det var därför jag åkte själv upp till släktträffen). I måndags fick vi reda på att dom inte kan ge henne mer cellgifter för hon blir för dålig av dom, det blev sagt att hon ska få komma hem sista tiden istället för att ligga på sjukhus. Men ikväll så ringde dom från sjukhuset, hon är väldigt dålig nu. Så Calle och resten av familjen har åkt in dit nu. Jag stannar hemma för att vara hundvakt till Max.

Det är väl så att allt ska komma på en gång....

Det är så här det är...

Det är det här som är sanningen. Varför ska jag ljuga eller dölja något!? Det här är min blogg, här skriver jag det jag vill och passar det inte så behöver ni inte läsa. Jag vet att detta inlägget är väldigt utlämnande, men kanske också ett litet rop på hjälp........

Jag fick idag höra kommentaren "jag har nog aldrig träffat en människa som är så ensam som du" av min sjukgymnast på smärtenheten i Uddevalla. Jag lovar att det var inte roligt att höra, men samtidigt så förstår jag att det är nog sant. Så som mitt liv ser ut idag, och har gjort ett bra tag nu, det är inte roligt. Jag jobbar och sen är det inte så mycket mer. Calle jobbar typ jämt, 200 - 250 timmar i månaden är inget ovanligt, så han ser jag inte så mycket av. Jag är väldigt blyg och har svårt att ta kontakt med nya människor. Jag menar hur gör man när man är vuxen, man kan ju inte direkt gå fram till någon och fråga om dom vill leka ;-)

Den här sommaren har verkligen öppnat mina ögon. Vi hade hur kul som helst de dagarna som vi var uppe i Idre & Särna. Även midsommar i Väsby var riktigt kul. Att träffa familj och vänner när man vill är en lyx jag inte har just nu, och inte haft på länge. Det är för långt med 50 mil om man vill hitta på något en helg, jag skulle ju bli ruinerad om jag åkte så ofta som jag vill. Men så bra som jag mådde dagarna uppe i Idre & Särna vill jag ju må jämt. Jag hade ont i nacken där uppe också, men mår man bra och trivs med folket runt sig så blir inte värken lika jobbig. Släktträffen förra helgen var ett exempel på detta, jag hade hur ont som helst hela dagen men blev ändå kvar till sent på natten för jag hade ju kul och trivdes med allt folk runt mig.

Så vad är lösningen då, ska man flytta på sig igen eller ta ett rejält tag i att få igång mitt liv här. Men hur gör jag det då? Jag har ju inte lyckats på sex år så varför skulle jag lyckas nu!? Många och tunga frågor som snurrar i mitt huvud nu kan jag lova.......

Sitter i biblioteket på Uddevalla sjukhus och skriver detta, ska strax träffa kuratorn. Får se om har några goda råd att ge mig...

Växthuset Juni 2010

Klicka på de små bilderna för att se dom i större storlek


Hela växthuset 100618
Gurka


1 & 2. 100606


1. 100614
2. 100618
3. 100630


Tomater


1 & 2. 100606


1. 100614


1. 100606 - två av tomaterna fick inte plats i växthuset så dom hamnade utanför ytterdörren istället


Paprika


1. 100614
2. 100618


Citrusträdet


1. 100606
2. 100614
3. 100618


Klicka på de små bilderna för att se dom i större storlek

Trädgården Juni 2010

Klicka på de små bilderna för att se dom i större storlek


Rabatten utanför 1:an


1. 100618


Hörnet vid trappan


1. 100606
2. 100618


Nyponroshäcken på framsidan


1, 2 & 3. 100606


Syrén på framsidan


1. 100604
2. 100606


Jordgubbarna utanför växthuset


1. 100618
2. 100623 - årets första skörd av våra mumsiga jordgubbar (smulgubbar?)


Rosmarin & Lavendel runt Magnolian


1. 100606
2. 100618


Stora krukan utanför växthuset + nysådd persilja, dill & sallad


1. 100606
2. 100618


Potatis


1 & 2. 100618


Gräslök


1. 100606
2. 100613


På altanen/garagetaket


1, 2 & 3. 100618


Blandade blommor


1, 2 & 3. 100606


1. 100606 - Underblomma
2 & 3. 100618


Klicka på de små bilderna för att se dom i större storlek

Kort nr 82 med sedelficka och matchande kuvert

OBS! Fotat med mobilen
Detta inlägget trodde jag att jag la upp i november, men bättre sent än aldrig då...


Plugga lite till...

Det ser ut som det blir lite distansstudier denna hösten också. Läs mer här:

Fotografi - visuell kommunikation


Någon som läst den (Linda kanske!?), vad tyckte ni??

Meddelande till vänner & familj...

Vet inte om jag ska fortsätta blogga, kanske bara med foto-kategorierna.

Hur många timmar tror ni det tagit mig att fixa inläggen ni ser här nedanför!?? Då är det ju kul med en eller kanske till och med två kommentarer..................


Så hur vill ni ha det!????

43/365 - HungerVåran knäppa katt tigger alltid när det är grillat på gång, det godaste han vet är grillat kött :-)

På väg hem igen...

dsc00883 (MMS)

På väg hem igen...


42/365 - SolnedgångSolnedgång i Särna, en underbar sommarkväll i juli...

Äntligen framme! Nu ska jag sova gott :)

dsc00882 (MMS)

Äntligen framme! Nu ska jag sova gott :)


Särna Watercross 2010

Klicka på de små bilderna för att se dom i större storlek


På lördagen var det dags för Särna Watercross. Lite roligre tävling än den dom kör på Idre för här är det en slalom-bana + ett hopp förarna ska ta sig igenom. Roligare att se på men samtidigt lite segt för det blir en hel del sänkningar. Tyvärr så hördes inte speakern dit vi satt så vi hade lite dålig koll på vilka som körde.

Bärgning pågårRace mellan återförsäljarna i trakten, Yamaha vann såklart ;-)Uppvisning i pauserna av små jet-skis

Sen åt vi middag hela gånget på pizzerian, ingen bra idé den här dagen kan jag lova. Tog en hel evighet innan vi fick mat. På kvällen åkte vi först ut till Stefan & co på Näset. Kul att komma dit och se hur det ser ut nu, har ju inte varit där sen gammelmormor dog så det var ett tag sedan nu. Det var en helt underbart fin kväll, ja ni ser ju själva på bilderna!!


John & pappa såg inte så pigga ut innan vi fick i oss mat ;-)Kvällen avslutades runt en eld vid badudden. Det enda som saknades var en gitarr till John, men vi fixade sången rätt bra ändå tycker jag. Hur mysig kväll som helst!!! Vi gick hem vid ett eftersom vi skulle köra hem dagen efter, men jag lovar att det tog emot att gå hem då, hade kunnat stannat hela natten!
Marknadsfredag i Särna 23/7 -10

Klicka på de små bilderna för att se dom i större storlek


Jag & Calle avslutade semestern med en helg i Särna. Vi har inte varit här så mycket, vet inte varför egentligen det har bara blivit så. Men efter den här helgen blir det säkert fler gånger för vi hade hur kul som helst!!

På fredagen v 29 är det alltid marknad. Den har blivit mycket större sen jag var där sist, kul!! Här blev det till och med lite shoppat. Bredvid brandstation så hade dom bil-utställning, blandat nytt, gammalt och väldigt gammalt....
1. Rogers bil
2. Torsten Wallmos lastbil, denna vann pris på cruisingen på Idre Yran
3. Väldigt gammal bil, fungerar tydligen för dom vevade (!) igång den och körde ett varv
(tyvärr så missade vi detta)


Eftersom jag "missade" marknaden på Idre Yran så blev det lite handlat här istället....


Ett par varma och gosiga ull-tofflor


Bekväma och praktiska foppa-aktiga tofflor att ha hemma i trädgården, 75 kr på SkoKlädes :-)


2 sjalar, tyckte att det var dags med lite färg för den jag använder idag är svartvit.
Middag med hela familjen, händer inte så ofta ;-)


Sen kom det förbi massa folk innan vi skulle till parken. Bara familj & släktingar till pappa & Marita.
Kvällen avslutades naturligtvis med dans i parken. Har inte varit där sen den sommaren jag & Calle träffades, alltså 8 år sedan - helt galet!! Vi hade i alla fall hur kul som helst. Jag träffade folk som jag inte sett på massa år. T o m Calle sa att han hade roligare där än han haft något år på Idre Yran - det ni ;-)

41/365 - VyUtsikt från sommarparkeringen vid Nipfjället, en härlig vy.

Idre Yran 2010 - Lördag

Lördag på Idre Yran betyder dragracing på flyfältet och sen cruising i byn. Eftersom det regnade till och från hela dagen så struntade vi i flygfältet, tyckte det var bättre med en tupplur ;-)

Idre Yran 2010
John spelar lite innan vi går ner och tittar på cruisingen

Idre Yran 2010 Idre Yran 2010


Dags för cruising, kom lite regn men det hör ju liksom till - regnar varje år på cruisingen...

Idre Yran 2010 Idre Yran 2010
Rogers bil, med nummerplåten som han fick när han fyllde 50 år förra året

Idre Yran 2010 Idre Yran 2010 Idre Yran 2010

Idre Yran 2010 Idre Yran 2010 Idre Yran 2010

Idre Yran 2010 Idre Yran 2010

Idre Yran 2010 Idre Yran 2010 Idre Yran 2010
Bränna däck måste man ju, tydligen...

Idre Yran 2010 Idre Yran 2010
Cruisingens mest udda ekipage...


På kvällen var det Lasse Stefanz i tältet, för typ femte året i rad. Jag hoppas verkligen att dom tar dit lite nya artister nästa år. Hörde även att det kom ca hälften så många besökare som dom räknat med så det är nog fler än jag som tröttnat.


Jane's brorsa Kim och världens bästa Mait inne på tältet, himla kul att träffa er allihopa!!
(ifall nu någon av er kikar in här...)


Klicka på de små bilderna för att se dom i större storlek


Idre Yran 2010 - Fredag

Fredag på Idre Yran betyder "Idre Yran Water Drag" på Idresjön . Så vi gick som vanligt ner till campingen och mot våran vanliga plats. Nu var det väldigt högt vatten i år så vi kunde inte sitta precis där vi brukar, men några meter bakom ;-) Det är ju dumt att variera sig....


En sänkning, inte så ovanligt...

Idre Yran 2010 Idre Yran 2010
Vi i publiken :-)

Idre Yran 2010 Idre Yran 2010 Idre Yran 2010
Inge Olsson, Anders Persson och Roger Jonsson

Idre Yran 2010

Idre Yran Water Drag 2010

Idre Yran 2010 Idre Yran 2010
Det är....                      ....min väska      ;-)

Idre Yran 2010Idre Yran Water Drag 2010
Avslutar med ett hopp!!


Klicka på de små bilderna för att se dom i större storlek

Idre Yran 2010

Våran gamla kollega Larsa visar sina konster i eldsprutning,
lördag kväll på Idre Yran....

Dalahästar i köket

Hittade dessa kuddfodral i butiken "Syrran & jag" på Idre. Dom fanns i många olika färger men jag tyckte att dessa passar bäst hos oss, har samma färg på köksgardinerna nämligen :-)
40/365 - Matlagning


39/365 - SommarHängmatta med lakan på tork i bakgrunden - blir det mer sommar än så!?

38/365 - RusningstrafikRusningstrafik på vägen mellan Idre och Nipfjället :-D

37/365 - VäderDen 12 juli så drog det över ett riktigt oväder här, jag försökte fånga blixtarna med kameran. Gick väl sådär bra som ni ser...

Dagens Foto 100719 - 100725


100724
Särna Watercross (mer kommer i ett eget inlägg)100723
Marknadsfredag i Särna (mer kommer i eget inlägg)100722
Kusin Elin fyller år den 23, men eftersom jag är i Särna då så fixar dom kalas en dag tidigare.
Den här fina skylten har hennes farfar Ove fixat :-)100720
Stugan!! (se mer här)

Dagens Foto 100712 - 100718


100717
Cruising på Idre (mer bilder i eget inlägg)100716
Idre Yran Water Drag på Idresjön (mer bilder i eget inlägg)100714
Lars Winnerbäck i Grebbestad (mer bilder i eget inlägg)100713
Calle är ledig för att packa och göra klart för semester, Max är här hela dagen.100712
Mina fina killar myser i kvällssolen :-)

RSS 2.0