Vi har det bra

Tar det lugnt, umgås med släkten och varandra. Går lite promenader, med olika resultat för ibland får man bära Linus då han inte gillar att ligga vaken i vagnen, gissar att han är alldeles för nyfiken och vill se vad som händer.

Nyårsafton ska vi fira hos faster på Idre, en mysig tradition. Brukar nästan alltid vara där på nyår, kul kul!!


Linus i bilen

Provar lägga bilden i ett annat i inlägg får se om det fungerar...


Det rullar på

Första stoppet blev Rasta i Grums. Linus och jag sov nästan hela vägen dit och vaknade precis innan vi kom fram, perfekt ju. Bytte på Linus, köpte lite smörgåsar till oss och ammade. Nu rullar vi vidare. Linus grejar lite med sina leksaker men somnar nog snart igen. Skönt att allt går bra så här långt.

****************

Har försökt lägga upp det här inlägget i flera timmar men inte lyckats så jag fyller på här istället för att göra ett nytt. Vi är just nu i Malung, blev ett kort stopp här också. Men nu rullar vi igen...

****************

Nu passerar vi strax Sälen. Linus har varit lite kinkig men nu sover han. Hoppas han sover resten av vägen, inte långt kvar nu :-)

Provar att publicera inlägget utan bild, tror att det går bättre då, även om det är tråkigare...


På väg

Nu rullar vi norrut mot Särna. Dags för Linus första långresa. Vi ska upp till pappa/morfar och fira nyår. Ska bli kul att komma upp och träffa alla. Håller tummarna att resan ska gå bra men det tror jag säkert den gör.


Helt otroligt

Han äter utan amningsnappen idag också. Men aj aj så ont det gör. Hoppas det går över snart. Tar väl några dagar innan han fått in rätt teknik och jag blivit härdad ;-)


Plötsligt händer det!

Linus har ammat med amningsnapp från första början. Han fick inte tag om bröstet så andra kvällen på BB fick jag prova med amningsnapp och då fungerade det direkt. Bra att det finns men lite knöligt är det. Jag tror det tar längre tid för honom att äta med den, den måste göras ren hela tiden annars blir det bakterier (kan ha bidragit till mjölkstockningen kanske!?), totalt kaos om jag skulle glömma den när vi åker bort. Jag har försökt få honom att äta utan den med jämna mellanrum men inte lyckats mer än korta stunder. Men så testade jag i morse och helt plötsligt så fungerade det. Nu har han ätit utan nästan hela dagen, helt otroligt!! Håller tummarna att det fungerar i fortsättningen också :-)


God Fortsättning!

Hoppas ni alla haft en härlig jul. Vi har haft mamma, Janne & Andreas här. Mattias valde att stanna hemma, han är 19 år och då var visst julfirande med familjen inte så intressant ;-) Julafton firade vi hemma hos Calles mamma. Mysigt med familjerna. Största julklappshögen var visst till Linus, ingen som är förvånad antar jag - hihi :-) Kommer kanske upp bilder om jag får tid att sitta vid datorn någon dag.

Tyvärr så blev jag riktigt dålig i nacken på julafton och det sitter fortfarande i. Jobbigt när man vill vara social och passa på att umgås med familjen när dom är här. Så gårdagen spenderades i soffan framför lilla TVn (stora TVn är ju trasig...). Mamma &co åkte hem i morse innan vi vaknade så nu är det tomt här hemma igen.

Calle är långledig nu, jobbar nästa gång 9 jan. Jätte mysigt att ha honom hemma hela dagarna. På onsdag åker vi upp till Särna och firar nyår med pappa & familjen där uppe. Blir där en vecka så vi ska väl hinna hälsa på alla vi vill. Hoppas bara att nacken inte krånglar igen, är så trött på den nu...

Önskar er alla en God Fortsättning!!


God Jul!!

Till er alla från oss alla en riktigt God Jul!!


Dåligt H&M

Beställde lite kläder till Linus från H&M för några veckor sedan. Hade en rabattcheck som höll på gå ut i datum så jag passade på att beställa finkläder till jul och lite annat eftersom det även var rea. Beställde den 9 dec och det skulle levereras denna veckan. Gick in och kollade på ordern igår kväll. Då kommer allt utom tröjan han skulle ha på julafton att levereras denna veckan. Surt... Så jag avbeställde faktiskt tröjan, tror inte vi kommer ha användning för den ändå. Men då kom jag inte upp i beloppet som krävdes för rabattchecken, surt igen... Ja ja han får lite annat nytt i alla fall. Kul med lite nya kläder och inte bara det begagnade vi köpt. Roligare att ha valt lite själv.

Så nu var det slut på gnäll här ;-) Idag ska vi köpa gran så fort Calle kommer hem från jobbet. Sen är han ledig till 9 jan. Ska bli roligt och skönt att ha honom hemma på dagarna. Nu är dessutom alla rum klara så nu kanske vi får lite tid att umgås som en familj - äntligen!!


Tråkig blomma

Den här julstjärnan har jag haft sedan förra julen. Tråkigt att den vissnar nu bara några dagar före jul....


Stor kille!


Ibland har man tur :-)

Nu har jag pratat med försäkringsbolaget. De har skickat ut ett erbjudande om att förlänga försäkringen på TVn, om vi gör den förlängningen så kan dom ta den här skadan. Fattar ni vilken jäkla tur vi har!!!! Hoppas inte det blir något annat strul nu på vägen, men om allt går som det ska så får vi alltså ut en ny TV :-) Håll tummarna nu att det här håller hela vägen....


Vad vi önskar oss i julklapp!?

Ja en ny TV kanske. Häromdagen försvann bilden och det blev bara grönt, men bilden kom tillbaka efter en stund. Men igår kväll blev det grönt och bilden kom aldrig tillbaka. Så jäkla surt!!!! Vi köpte den för tre år sedan på OnOff så det är ingen garanti kvar. Men för en gångs skull så hade vi tecknat extra försäkring, den gick ut 15 dec... Sa jag att det var surt??!!!!!!!! Så vi får nog köpa oss en ny TV i julklapp. Ska prova ringa försäkringsbolaget imorgon men det är säkert kört.

Så här ser TVn ut....


Ny plats

Den här veckan har jag faktiskt flyttat mig från soffan. I alla fall på dagarna, kvällarna blir det soffan framför TVn för då finns det ju saker att titta på. Men nu sitter jag faktiskt framför datorn. Funkar jättebra att sitta här och amma, och sen låta Linus sova i famnen. På dagarna går det inte att lägga ner honom för då vaknar han. Konstigt att det inte fungerar på dagarna när det fungerar så bra på natten, jaja det ändrar sig väl någon gång. Jag tittar/lyssnar på musikhjälpen på SVTPlay samtidigt som jag fixar bilder för framkallning, kul att få något gjort och inte bara glo på tråkiga TV-program.

Såhär ser det ut just nu...


Så dumt...

Klockan är nu 01.20. Linus har sovit i två timmar men jag kan inte somna. Har till och med varit uppe och skrivit klart julkorten (bra i och för sig så dom blir postade i morgon). Men inte blev jag nå tröttare för det. Har varit kass i nacken i flera dagar och det släppte ikväll, då kan brukar jag bli så här pigg. Bra att värken är borta naturligtvis men jag vill ju passa på att sova när Linus sover. Håller tummarna att han sover bra i natt så han inte vaknar precis när jag lyckats somna. Nej nu får jag lägga ifrån mig telefonen och räkna får eller något annat tråkigt....

Se så skönt det här ser ut, jag vill också sova...


Trött...

Vi sov till 10.30 och nu ser det ut så här. Trött kille idag :-)


Linus 2 dygn gammal


Linus upptäcker sig själv

De senaste veckorna så har Linus börjat upptäcka sig själv i spegeln. Han flinar när han ser sig själv i spegeln. Idag började han prata med sin spegelbild. Himla kul att se och självklart har jag filmat lite. Tur att jag har iPhonen med mig hela tiden så jag inte missar att dokumentera något :-)



Premiär

Idag fick Linus prova Bumbon för första gången. Gick riktigt bra, kul :-)


10 dec 2010

Tänk att det redan har gått ett år sedan jag tog dessa bilder....




Ja jag tog tre test, trodde liksom inte riktigt att det var sant ;-)

Saknad <3

Igår fick älskade Pricken somna in. 19 år gammal så levde han ju ändå lite på övertid. Är glad att han fick några år själv utan de andra katterna, kändes som han piggnade till rätt bra sista åren. Är glad att jag hade sällskap av honom, min lilla bebis <3


Trött kille

Idag har vi haft en liten premiär. Vi har gått bort till Familjecentralen på Babycafet, första gången vi är dit och det gick riktigt bra. Vi kom dit rätt sent så det var inte så många där. Skönt så det blev en lugn start för Linus, han är lite blyg men det gick jättebra. Han log och charmade alla :-)
Träffade en tjej som bor här i samma område, hon kommer från Rättvik - lite kul med fler dalkullor ;-)

Så här trött blir man när man varit ute på äventyr :-)


Hungriga fåglar

Så här ser det ut i vår trädgård just nu. Ser ni alla fåglar runt och i trädet!? Det är typ 15-20 st...


Nu skrattar Linus :-)

Häromkvällen skrattade Linus ordentligt för första gången. Ett riktigt härligt skratt så klart. Blir alldeles varm inombords när jag hör det, helt underbart!!


Utmaning

Jag har fått en award/utmaning av Elin.

Utmaningens villkor: länka tillbaka till den du fått den av, fullborda de fem meningarna nedan och ge den vidare till fem bloggvänner.


1. När ingen ser eller hör mig... sjunger jag. Händer i och för sig i sällskap av andra också, men endast vid festliga tillfällen med några promille i blodet ;-)

2. Jag går aldrig hemifrån utan… lypsyl och mobilen, lypsylet är faktiskt viktigast. Det första jag frågade efter på förlossningen när Linus kommit ut och allt var lugnt var mitt lypsyl, något skadat beteende jag vet :-/

3. Min blogg heter som den gör för att…jag har använt hubblubb/hubbis som smeknamn på nätet sedan gymnasiet, minns faktiskt inte hur det startade mer än att hubbis är en förkortning av hubblubb som jag använde först. Klotterplank för att det är en salig blandning av en massa olika saker även om det just nu mest är om Linus.

4. Om jag vågade skulle jag…utbilda mig och sedan jobba med något mer kreativt, tex fotografering eller florist.

5. Om 10 år kommer jag...bo i mitt drömhus på landet med stort lantkök, ett växthus och massa odlingar på tomten. Kanske ligger det i dalarna till och med ;-) Förhoppningsvis hittat ett jobb jag trivs med och blivit av med min förbannade värk...


Jag skickar denna vidare till kusin Sandra, Jane, Helena, Linda och Ann.

Det där med febern

Det blev ingen mer feber, skönt för lilleman. Inte blev han gnällig heller, skönt för oss ;-)

Men däremot så tror jag faktiskt att det är en tand på gång. Det syns en liten vit prick i underkäken och jag tycker nog att det känns lite vasst. Svårt att veta men vi får väl snart se om det kommer upp en liten tand. Spännande :-)

Pappa & Marita har åkt hem så nu är det tomt igen, alltid trevligt med besök även om jag mest sitter och ammar hela dagarna. Nästa besök blir mamma & co över jul, ska bli mysigt. Sen åker vi upp till Särna över nyår. Spännande att åka långt med lilleman, men det brukar ju gå bra att åka bil till sjukhuset så jag är inte orolig. Vet inte hur länge vi blir där uppe men det blir nog ett tag, bäst att passa på när Calle är ledig.

Undra vad Linus tänker på här....

 


Finbesök i helgen

Pappa & Marita är här i helgen. Mysigt med lite besök :-)


Feber...

Dom sa på BVC att han kunde få feber och bli lite gnällig av vaccinationen. Han har inte varit mer gnällig än vanligt men lite tröttare tycker jag och ikväll blev han lite varm. Vi har provat ge honom flytande Alvedon, svårt att få honom att svälja men vi fick i honom lite i alla fall. Tyckte faktiskt han blev mindre varm efter en stund. Nu sover han, får hålla tummarna att det går bra inatt.

 


3 månader idag

BVC idag: 6320 gr & 62 cm och första vaccinationen, usch va han skrek :-(

 


RSS 2.0