Han slåss :-(

Senaste nytt här hemma är att Linus har börjat slåss och bitas. Han gör det inte på ett argt vis utan mer som bus. Han skrattar så mycket när han gör det så det är väldigt svårt för mig att hålla masken och säga ifrån, blir ofta att jag skrattar till slut. Gissar att detta bara är någon fas han ska igenom, men jag vill ju såklart få bort det så fort som möjligt. Har ni några tips??


Kommentarer
Postat av: Lotta

Åh, ja jag förstår. Men jag kör nolltolerans även fast de är helt söta. Såfort det är slåss säger jag "man ska klappa fint" och klappar honom (förut flickorna) på huvudet eller kinden - oftast klappar han istället då. Blir det ett till slag sätter jag ner honom eller går ifrån. Upprepa hundratusen gånger så funkar det tillslut :) //Lotta

Svar: Tack för svaret. Skönt att höra att fler håller på så (även om jag visste det egentligen så är det alltid skönt att höra). Jag ska jobba på tålamodet helt enkelt ;-)
Hubbis

2013-04-22 @ 22:20:41
Postat av: Lotta

haha, ja han är inte ensam :) De säger ju också att när de skrattar när de blir tillrättavisade så är de trygga - jag brukar hålla fast vid det.... sen kan mycket slåss (fast mer aggresivt) också vara uttryck för frustration då de inte har språket ännu, vet att det har varit så innan det lossnade språkmässigt för våra (alltså, de slåss fortfarande - men nu kan de åtminstode förklara varför haha). Och tålamod.. ja herregud. Jag kan också sätta ner honom och säga AJA BAJA och gå därifrån - men man kan ju försöka vara pedagogisk :):)

2013-04-23 @ 22:28:11

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0