Pipa, Brasilien 21 nov 2008

Första dagen i Pipa. Vi vaknade tidigt, inte ställt om oss till lokal tid ännu plus en massa fågelkvitter utanför fönstret. Vi började med att uträtta några ärenden, bla ta ut pengar och köpa sandaler till Calle.


Utsikt från våran balkong...


Trädet i mitten som inte är en palm är ett cashew-träd.



När vi skulle ta oss ner till stranden så hamnade vi först lite fel, vi följde en skylt som pekade mot stranden. Men just där kunde man bara ta sig ner när det var lågvatten. Det var stor skillnad på hög- och lågvatten vilket ni kommer få se på flera bilder. Dom två bilderna nedan är tagna på väg ner för den trappan som vi trodde skulle leda oss till stranden. Vi gick här en annan dag (28 nov) då det var lågvatten och har tagit kort då med så ni ska få se skillnaden.


Det fanns ingen riktigt hamn så dom större båtarna låg förtöjda en bit ut från stranden.


En del av centrum-stranden.


En man rensar fisk, väldigt enkla båtar här. Båten till höger är en sån dom använder för att ta sig ut till dom större båtarna.


Calle på väg ner till stranden...


...och jag har också fastnat på bild!

Vi gick en bit bort från centrum-stranden, mot Praia de Amor, och hittade en mysig liten surf-restaurang. Här "hittade" vi också tjejerna som jag satt brevid på planet så vi åt lunch med dom. På den här lilla restaurangen så jobbade det en tjej som pratade väldigt bra engelska, något vi inte stötte på så ofta på andra restauranger.


Utsikt från där vi satt och åt.


Tjejerna är framme och beställer lite mat.

Efter att vi hade ätit så gick vi tillbaka till centrum-stranden och hyrde varsinn solstol för eftermiddagen. Detta visade sig senare vara det dyraste stället vi hyrde på under hela tiden. Vi fick betala 20 Real = ca 80kr.


Nu är det ganska lågt vatten, stenarna syns inte när det är högvatten.


Det låg flera små matställen längst den här stranden,
och vissa ställen verkade också ha stolar och bord på stranden så dom vadade över med maten.



Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0