God Jul!

Vi önskar er alla en riktigt God Jul!


Tradera

Tjoho! Det här var ju kul ju, och lite för enkelt ;-)


Badrummet är klart!

En bild från mäklaren på hur det såg ut när vi var på visning
 


Så här ser det ut nu.
Fönstret ska vi fixa i sommar, det ska målas vitt såklart.
Listerna runt bastudörren vet vi inte om vi ska måla, det får vara så här sålänge.
 



Kalla kinder

Här är anledning till att jag är så skeptisk till att Linus ska gå på ute-förskola. Ser ni att han är vit i det röda på kinderna? För mig ser det ut som början på en köldskada. Detta är efter att ha varit ute mindre än en timme.
 
Ska såklart prata med förskolan om detta. Men vad tror ni som har barn och har bättre koll, borde jag vara något orolig?? Eller är det helt normalt? Svårt det här när man inte har någon erfarenhet av barn, tur att jag kan fråga här ;-)
 

Mer julklappar

Det blev en till julklapp från oss till Linus. Tack för tipset Elin :-)


Ha ha ha!

Snyggt försök ;-)


Märkning av kläder

En fråga till er med barn: Ska man märka kläder med penna eller namnlappar? Vilket tycker ni är bäst?


God Natt <3


Ljus & snö

Lite bilder på vår tomt ikväll. Det har snöat hela dagen,
hoppas inte allt försvinner i morgon när det ska bli mildgrader.






Mör & blödig

Sitter här vid datorn, lyssnar/tittar på musikhjälpen och känner mig lite mör & blödig. Har haft ett dygn med helvetesvärk så jag är väl lite extra känslig.

Värken är annars lite bättre nu tycker jag. Jag är öm varje morgon så det tar ett tag innan jag kommer igång på dagarna, men nu när jag är "ledig" så gör ju inte det något. Dessa smärttoppar kommer däremot mer sällan, mycket skönt men tufft när det väl slår till såklart. Tur i oturen att det är på helgen så att Calle är hemma och jag slipper lyfta Linus.

Ville egentligen bara skriva ett par rader och tacka er som läser & kommenterar här. Uppskattar verkligen alla råd och hälsningar!! Massa kramar till er alla ♥


Lucia på hemmaplan

Har man ingen förskola eller annat att fira Lucia på så får man vara pepparkaksgubbe hemma. Tyvärr så missade vi alla Lucia-tåg på TVn. Men det kommer väl fler år.

Tycker det är lite svårt att komma i riktig julstämning i år. Kan ju inte plocka fram några tomtar direkt för Linus river ner allt han kommer åt. Har bakat pepparkakor och ska baka saffransbullar imorgon, hoppas det hjälper. Vill ju skapa egna traditioner nu med Linus. Men det kanske är lättare nästa jul när han är lite mer medveten om vad som händer. Får satsa på det och passa på att slappa det här året.


Linus & Max

♥ Kompisarna ♥

Här hör ni lite av hur Linus "pratar" hela dagarna, vi bara väntar på första riktiga ordet :-)




Musikhjälpen

Det är väl ingen som har missat Musikhjälpen i P3. I år samlas det in pengar till att barnen i slummen ska ha tillgång till rent vatten. Något som är en självklarhet för oss, herregud vi spolar ju till och med våra toaletter med dricksvatten, men är långt ifrån att vara en självklarhet för många runt om i världen.

Jag kände att jag ville göra något så jag har dragit igång en insamling, svårt det där med namn så den fick heta "Hubbis skramlar". Det är jätteenkelt att skänka 50, 100 eller 200 kronor. Man skriver bara in sitt mob-nr så kommer det ett sms, följ instruktionerna så har du skänkt en slant som verkligen gör skillnad.

Klicka här för att komma till insamlingen.
(det ska även fungera om du läser i din mobil)



Kompisar 💕

Igår hade vi Max här. Jättemysigt, han och Linus kom jättebra överens. Linus rev fram alla sina leksaker, Max tyckte nog att alla bollar var roligast :-)


Tradera

Jaha då har jag också trillat dit och skaffat ett konto på Tradera. Har lyckats låta bli i alla år jag pysslat. Men nu tänkte jag att det kanske kan vara värt att prova köpa lite barnkläder. Kommer ju att behöva en del extra ytterkläder till förskolan.
 
Vad har ni för Tradera-tips?
 

Snö!

I onsdags fick vi också snö, det kom nog närmare 15 cm. Jag var naturligtvis tvungen att ge mig ut och köra i detta. Trodde inte att det var så farligt när jag åkte iväg. Men jag slog på lokalradion och precis efter att jag kört ut på E6:an så sa tjejen där "-Vad ni än gör så åk inte ut på E6:an!" Jaha det var ju kul att höra, men jag förstår henne. Det var väldigt halt och hade varit massa avåkningar. Jag skulle inte så långt men usch vilken resa, var alldeles skakig när jag kom fram. På hemvägen så fick jag ta småvägar för då var E6:an avstängd åt båda hållen.

Torsdagen så var det kallt men jag & Linus gick ut en stund i alla fall. Tänkte att han skulle tycka att det var kul med snön. Men han stog helt stilla i typ 20 min och var väldigt fundersam. Försökte lyfta runt honom och körde honom i pulkan men han var mycket skeptisk. Sedan lossnade det lite och han började borsta bort snö där han kom åt.




Men resten av veckan såg det ut så här när vi var ute,
det här med snö var lite kul andå ;-)

 

Det här med förskoleplats

Ja det blev visst inget inlägg häromdagen, har inte riktigt haft tid att sätta mig ner och skriva. Det var i alla fall så att rektorn för barnomsorgen ringde och talade om att vi fått plats från januari som vi vill, men på en annan förskola än den vi tänkt. Vi hade sökt plats på Barnkullen eftersom det ligger typ 300 m härifrån, gångavstånd alltså. Nu fick vi plats på Vitlycke, en förskola där barnen är ute större delen av dagen. Den ligger i anslutning till Vitlycke museum som ligger ca 3 km från oss. Alltså kommer vi att behöva bil för att hämta & lämna. Får jag jobb på annan ort, vilket är mest troligt då det är dåligt med jobb här i Tanum, så blir det alltså jag som får sköta all hämtning & lämning eftersom vi numera bara har en bil. Så himla synd att vi hann sälja min bil känner jag nu.
 
Vi kommer att ställa honom i omplaceringskö direkt men som jag förstod på rektorn så finns det antagligen inga platser innan augusti. Jag har hört mig för lite om Vitlycke och det är säkert en bra förskola, det är ju nyttigt att vara ute mycket och det är en liten barngrupp. Men jag känner att Linus är lite för liten för att vara ute hela dagarna nu på vintern. Jag tycker inte att detta är en förskola som man ska kunna bli placerad på om man inte sökt den, det är ju ändå lite speciellt att dom ska vara ute hela dagarna. Men som sagt vi ställer honom i omplaceringskö direkt så får hoppas att det löser sig till det bästa. Han kanske trivs jättebra och då får han såklart stanna men det hade varit mycket mer praktiskt att ha den förskolan som ligger i samma område som vi bor. Dessutom är dom ca 11 st i åldrarna 1-5 år så det kanske blir svårt för honom att hitta jämnåriga kompisar, något jag tycker är viktigt då vi inte känner så många med barn i hans ålder. Hade liksom hoppats att det skulle lösa sig självt lite när han börjar på förskolan.
 
Detta ställer ju såklart större krav på ytterkläder. Vi har lyckats hitta ett par vinterstövlar som verkar fungera bra men nu får vi jaga rätt på ett par till. Övriga ytterkläder får vi också komplettera med så det blev ett litet tillägg på önskelistan till tomten ;-) Har ni som läser några tips på bra, och prisvärda, ytterkläder så blir jag jätteglad. Tycker redan att detta med kläder är svårt och nu blev det lite överkurs känner jag. Elin du kanske har några tips, våra killar har ju ungefär samma kroppsbyggnad ;-)
 
 

Snäll kille

Ikväll har jag äntligen bakat lite pepparkakor av degen som jag gjorde i helgen. Hann inte med all deg men mer än hälften i alla fall. Calle var inte hemma och Linus var jättetrött så förutsättningarna var ju inte de bästa direkt. Men Linus var jättesnäll, han gick runt och plockade med sina saker och satte sig på golvet bredvid mig och lekte. Skönt att han är en så lugn kille.

Idag har vi fått besked om dagisplats för Linus, men det får bli ett eget inlägg imorgon...


TisdagsTema - Värmande

Lite uppiffade värmeljus får illustrera dagens TisdagsTema - värmande


Dagens BVC

Fick väcka Linus i morse för att hinna till BVC, en försmak av vad som väntar nästa år när det är dags för förskola. Han vaknade 6.30 och fick komma in till oss som vanligt, somnade om lagom tills att min väckarklocka ringde 7.30 - busunge ;-) Jag lät honom sova till 9.15, skulle vara på bvc kl 10 så lite stressigt blev det men vi hann. Brukar ta en promenad den här tiden men det är -10 o snöar lite så vi gick direkt hem istället. Så nu sitter vi nerbäddade i soffan och tittar på barnkanalen, mysigt såklart.

Dagens BVC i siffror:
Ålder - 15 mån
Längd - 84 cm
Vikt - 13,5 kg
Huvudomfång - 50,5 cm


15 månader

Den här killen blir hela 15 månader idag, herregud så fort tiden går :-)


Kallt!

Idag blev det premiär för overall och nya vinterskorna. Termometern visar just nu -11 och det var inte mycket varmare på dagen. Ingen snö här men sol har vi haft. Perfekt väder för julmarknad alltså. Tyvärr så var inte julmarknaden här i Tanum så mycket att hurra för, det spelades inte ens julmusik. Blev inget köpt alls på marknaden. Däremot så har vi köpt massa ljusslingor till trädgården. Så nu är det inte helt becksvart längre. Får se om jag tar mig ut i kylan och tar några bilder. Nu ska jag ner i källaren och fortsätta städa, kul så här på lördagskvällen ;-)


RSS 2.0