Kalla kinder

Här är anledning till att jag är så skeptisk till att Linus ska gå på ute-förskola. Ser ni att han är vit i det röda på kinderna? För mig ser det ut som början på en köldskada. Detta är efter att ha varit ute mindre än en timme.
 
Ska såklart prata med förskolan om detta. Men vad tror ni som har barn och har bättre koll, borde jag vara något orolig?? Eller är det helt normalt? Svårt det här när man inte har någon erfarenhet av barn, tur att jag kan fråga här ;-)
 

Kommentarer
Postat av: maja

Det där såg inge skönt ut. Kommer han att börja på dagis denna vinter eller nästa. Om det är till nästa så kanske hans hy hinner bli tåligare. Får han problem av det röda?
Kanske en bra salva eller baklava (heter det så?)?
Förhoppningsvis har personalen något bra tips, visa gärna bilden då dom förstå vad du menar.

Svar: Han ska börja nu i januari. Jag är ju fortfarande arbetslös så det blir bara 15 tim/vecka. Skönt det så kanske huden vänjer sig. Ska prova smörja honom med vaselin, fick tips av en annan mamma. Weleda ska tydligen också ha någon bra salva som man smörjer in på kvällen innan. Får testa lite nu under "jullovet".
Hubbis

2012-12-21 @ 08:27:58
Postat av: Anonym

Hej,

nej, jag förstår vad du menar. Oftast brukar det vara vid stark kyla som det blir sådär. Se till att värma upp när ni kommer in, men aldrig med värme utan bara kroppsvärme. Tvätta inte honom i ansiktet innan ni går ut (bättre att tvätta på kvällen, och låta det vara sen) och så kanske testa en sånhär: http://skidshop.nortlander.se/skidshop/?action=vare&vare=2840
sen verkar det som vissa är mer känsliga än andra, vet att min systerdotter har haft sånna problem, fast hon älskar att vara ute ändå :)=
Lycka till!

2012-12-21 @ 20:24:48

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0