Ett litet hej i alla fall...

Ser att antalet besökare ökar på bloggen. Men inte kommentarerna. Vet själv att man inte kommenterar varje inlägg, men ett litet hej kanske ni kan säga idag. Är ju så nyfiken på vilka ni är som kikar in här varje dag ;-)


Linus ser på TV....


Hungrig Linus!?

Vet inte om han är hungrig eller om det kliar i munnen, så här ser det i alla fall ut hela dagarna nu...




Filmat med Iphonen

Trevlig 1:a advent allihopa :-)

Försöker få till lite adventsmys här hemma. Men med tio plusgrader och full storm har det varit lite svårt. Linus är dessutom lite klängig så jag har inte kunnat packa upp något adventspynt heller. Har bara fått upp de ljusstakarna som vi köpt nya i år. Saknar fortfarande stjärnor till vardagsrummet, får försöka hitta något i veckan.


Premiärfika på 'Sjögrens i backen'

Det gick ju riktigt bra det här med att fika. Inga protester alls nästan på hela tiden. Duktig kille :-)


Vem har namnsdag idag!?

Jo det har världens bästa LINUS :-)

Det är även hans farfars (som tyvärr inte finns med oss längre) födelsedag. Något som vi inte tänkte på när vi valde namn, men ett kul sammanträffande :-)

Idag har vi varit på loppis i Grebbestad, köpte en gåstol och en jättesöt overall till Linus. Sen blev det en snabb sväng på julmarknaden här i Tanum. Fanns inte så mycket att kika på plus att det blåser svinkallt så vi gick hem ganska fort. Nu är det matdags för Linus sen blir det en sväng till Grebbestad igen. Ska försöka packa det sista vi har kvar där. Men först ska vi nog våga oss på en lunch på cafét, hoppas Linus också tycker det är en bra ide ;-)


Lite bättre redan

Det gick bra på sjukhuset. Är feberfri och lite mindre rodnad redan. Så jag ska fortsätta äta penicillin och låta Linus amma så mycket han vill. Behövdes inget ultraljud. Skönt att dom har kollat ordentligt i alla fall :-)


Då var det dags igen...

Har misstänkt det några dagar, har haft ont och det är rodnat. Jo men visst; jag har mjölkstockning igen :-(

Fattar inte varför det ska drabba mig igen, ska det aldrig ta slut!??

Blir en sväng till amningsmottagningen på NÄL imorgon. Vill att dom kollar så det inte är några bölder i alla fall den här gången...


Man blir trött av att shoppa ;-)


Linus 21 nov -11

Linus har börjat med något nytt de senaste dagarna. Han liksom tuggar/suger på läpparna. Ser lite kul ut, har försökt filma det här...



Filmat med Iphonen

Lite mammarenovering

I torsdags var jag iväg till frissan. Det var tredje gången jag var iväg helt själv utan Linus. Kändes hel skumt, som om jag var på rymmen eller något sådant ;-) Gjorde inget nytt, bara klippte topparna och färgade utväxten. Funderade på att byta hårfärg, men så blev det inte, får se vad som händer nästa gång ;-)

Före och efter bild....

 

 


Söndagsfin :-)

 

 


Fredagsmys

Calle är på julbord med jobbet så jag & Linus är själva här hemma. Myser i soffan just nu <3


Favorit i repris <3

Linus är 1 vecka gammal här...

 


2 månaders kontroll

Igår var det dags för en lite försenad 2 månaders kontroll hos läkaren på BVC. Allt såg bra ut fast Linus gillade inte när läkaren skulle kolla reflexerna så det blev lite skrik där ett tag. Vikten var samma som sist (6070 gr) men det var ju bara en vecka sedan så det gjorde inget. Skriker gör han förresten ganska mycket just nu, speciellt på kvällarna. Han har faktiskt skrikit så mycket att han är hes, stackars liten. Vet inte vad det beror på, hoppas det bara är en kort fas så han inte håller på bli förkyld eller något sådant. Han sover fortfarande oftast hela nätterna, men väldigt lite på dagarna så jag tror att han kanske är lite övertrött. Idag har han sovit bättre så vi får väl se hur kvällen blir.

Han somnade faktiskt på mage på mig i förmiddags, händer inte så ofta, mysigt!! Tyvärr så nös jag så han vaknade...

 


Dagens aktivitet...

Vi har nyss kommit in från en promenad. Solen skiner så vi passade på att gå en sväng. Händer inte så ofta men jag ska försöka skärpa mig. Måste ju röra lite på mig, nu blir jag trött och anfådd efter några hundra meter och det är ju inte så bra.

Igår var vi hos Calles mamma på middag. Kändes lite konstigt att hon och hennes saker är tillbaka i huset. Känns nästan som vi aldrig bott där. Vi har visserligen lite saker kvar där ännu, måste hämta dom snart men det är svårt med tiden. Calle har så mycket att fixa här hemma men det vore skönt att få hit alla saker så jag vet vad vi har och behöver göra plats till. Får väl se om det blir gjort under veckan kanske.

Önskar er en trevlig vecka :-)


Farsdag :-)


Lördagsmys

Vi myser hela familjen i vår nya soffa i TV-rummet i källaren. Linus är ovanligt gnällig idag, vet inte om han har lite ont i magen eller om det beror på att han sovit mindre inatt än han brukar. Hoppas han somnar som han brukar ikväll, alltså mellan 23 o 24, blir så jobbigt för alla med för lite sömn.

Hoppas ni alla har en härlig lördagkväll :-)


Linus och lamporna

De gamla ägarna lämnade kvar en del lampor här i huset. Bl.a. sådana här fläktlampor som syns på bilden. Fula men praktiska när man eldar mycket i kamin som vi gör. Linus gillar dom också, dom har varit favoriter ända sedan vi flyttade in, så fort han kommer i närheten så fastnar han där med blicken. Så här såg det ut igår kväll när Calle passerade under lampan i vardagsrummet...

 


11/11 -11 kl 11:11

Pyret tar det hela med ro...


Dagens träningspass

Provar att ligga på mage. Lyfter huvudet några gånger men tröttnar rätt snabbt.

 


Lite bättre idag...

Mindre ont idag, mest stel mör och öm. Hoppas inte det kommer tillbaka bara. Ska få massage ikväll så det ser jag fram emot :-)

Nu tittar jag på Nyhetsmorgon, Larz-Kristerz är med så det är klart jag måste titta ;-)

Resten av dagen hoppas jag hinna packa upp lite lådor. Har även massa kläder att prova. Tänker göra en ordentlig rensning och inte spara något som jag inte använder. Ska bli kul att se om jag har några byxor som passar. Alla graviditetskilon är borta, men jag tror att jag är bredare om höfterna så jag är rädd att det inte blir så mycket byxor kvar...


Lite gnäll...

Har haft riktigt ont i nacken/huvudet i över en vecka nu. Vissa dagar har det inte varit så farligt men idag är det riktigt illa. Extra jobbigt såklart att bära runt på Linus när jag mår så här.

Ska förhoppningsvis få massage av Calles syrra imorgon. Men just nu känns det som en evighet dit. Ska köra lite med min massagegrej och sen lägga mig på spikmattan en stund så fort Calle kommer hem från jobbet. Det brukar hjälpa att sova och vi somnade faktiskt om i morse och sov till 11.30 (!!!). Men det hjälpte inte utan jag blev faktiskt sämre :-(

Ursäkta för gnället men det är lite tufft nu. Är det någon av er som läser här som har några tips på hur jag ska klara det här med värken nu med Linus och allt?? Är tacksam för alla tips & råd jag kan få....


Linus 6 nov -11



Filmat med iPhonen

Ny design

Jag tyckte det var dags att uppdatera designen här på bloggen. Vad tycker ni om resultatet??

Stora killen :-)

Idag var det dags för vägning & mätning hos BVC. Han har gjort ytterligare ett skutt ovanför "normal"-kurvan och ligger nu en bra bit över. Undrar var detta ska sluta!??


Han är idag 2 månader och 6 dagar.

Vikt: 6 020 gr (25/10: 5 410 gr)
Längd: 61 cm (25/10: 58,5 cm)
Huvudomfång: 41 cm (25/10: 40,5 cm)



Han sitter just nu bredvid mig här i soffan.
Stora killen med sin fina tigerpyjamas :-)

Linus med sin nya kompis :-)

img_0676 (MMS)

Linus med sin nya kompis :-)


Vi vilar lite...

img_7454 (MMS)

Vi vilar lite...


God morgon!!


För alla dom vi saknar...

img_9322 (MMS)

För alla dom vi saknar...


Nalle på äventyr :-)

img_8941 (MMS)

Nu är vi och vår lilla nallebjörn på väg till NÄL (sjukhuset) igen. Dags för återbesök för mig, ska se så att allt är som det ska efter förlossningen.  Vi ska naturligtvis passa på att shoppa lite också när vi ändå är i storstan ;-) Bl.a. så ska vi kolla på soffa till gillestugan. Sen blir det lite annat smått o gott. Men vi ska inte vara borta så länge för vi har finbesök hemma. Faster, kusin Elin, kusin Sandra o hennes Lars är på besök. Känns naturligtvis dumt att åka iväg när vi har gäster, men nu råkade det krocka. Och soffa måste vi ha för just nu har vi ingenting att sitta på i källaren.  Visst är Linus söt i sin nalleoverall :-)


Grattis på födelsedagen bästa mamma/mormor!!

img_4886 (MMS)

Grattis på födelsedagen bästa mamma/mormor!!


Världens bästa Linus blir 2 mån idag <3

img_8445 (MMS)

Världens bästa Linus blir 2 mån idag <3


RSS 2.0