Tänder och ljus

Idag har Linus varit på sitt första besök på folktandvården. Vi fick träffa en trevlig sköterska som berättade om hur viktigt det är att borsta tänderna, äta rätt och hur farligt det är med socker. Inte så mycket nytt alltså. Men han fick i alla fall en tandborste för besväret :-)

Ikväll har jag satt upp en ljusslinga på Linus säng. Tänkte den kunde fungera som nattlampa. Hoppas att Linus också tycker det är en bra idé och låter den sitta kvar.


Soffmys

Vi är lite krassliga allihopa här hemma så idag har vi tagit det lugnt. Myst i soffan och tittat på barnfilm. Kul nu när Linus är lite större och kommer och kryper upp i famnen självmant, så mysigt så jag smälter <3

Det här med amningen går fortfarande lika bra. Försökte till och med låta bli att amma igår natt men det gick inte. Känns som det kommer ta ett tag att få honom att sluta med det, men vi får väl se.


Det går bra nu

Det här med att sluta amma går bättre än förväntat. Vi har ju provat lite förut och då har det blivit väldiga protester. Men vi har nog tänkt lite fel förut. Eftersom han inte tar flaska alls (vi har provat alla möjliga och omöjliga lösningar där) så har Calle fått lägga honom genom att bära runt på honom tills han somnat, vilket oftast inneburit att han skrikit sig till sömns, ingen trevlig lösning för någon av oss och oftast har det slutat med att jag tagit över och ammat honom istället.

Men nu gick vi på ditt tips Maja, att jag fortsätter lägga honom men utan att amma. Jag var ensam med honom i lördags för Calle var iväg. Provade att lägga honom utan att amma och det lyckades varje gång!! Knepet heter YouTube på IPhonen ;-) Han får titta/lyssna på lugna låtar (mio min mio, fattig bonddräng och lugna Disney-låtar) och efter en stund sover han! Har provat att sjunga själv men då blir han rastlös efter en stund så det funkar bättre så här. Får se det som en övergångsgrej, det kanske blir lättare med tiden.

Jag har ammat på nätterna de här dygnen. Både för min egen och Linus skull. Tror att det är bättre att ta bort lite åt gången. Men jag är riktigt imponerad att det gått så bra hittills. Håll tummarna att det fortsätter så nu!


Vinn en MER-hållare

 
“Jag tävlar hos BlueVelvet.nu om en MER-hållare”
 

Duktig mamma

Idag känner jag mig lite duktig faktiskt. Jag har äntligen släpat mig iväg till min sjukgymnast och fått ett nytt träningsprogram, så nu ska det tränas igen! Måste verkligen hålla i detta nu så jag får tillbaka lite muskler, de få jag hade har ju försvunnit totalt efter graviditet och ett år hemma. Hållningen är om möjligt ännu sämre så den måste jag också jobba med. Får passa på nu när vi är hemma båda två och jag kan smita iväg lite när som helst. Inga ursäkter om att jag inte har tid nu alltså ;-) Blir nog svårare sen när vi jobbar båda två, men det får blir ett senare problem.

Tog det dock ganska lugnt idag för jag är lite förkyld. Hostar och vaknar alldeles svettig på nätterna, inte så kul. Linus är också sjuk så han har varit hängig idag. Fick inte i honom något vatten så jag köpte svart vinbärssaft, det fick han i sig en hel pipmugg av på en gång, skönt att han dricker något i alla fall. Ikväll kröp han upp på mig i soffan och somnade nästan där, gullunge!

Håller på försöker sluta amma genom att dra ner på antalet amningar på en dag, alltså försöka få honom att somna på något annat vis. Men det blir svårt nu när han är sjuk. Får hoppas han blir piggare snart. Måste verkligen sluta nu innan jag försvinner själv. Någon av er läsare som har några tips hur vi ska göra? Han tar ju inte flaska så det är lite svårt det här.

Avslutar med en gammal favoritbild på busungen, här är han en vecka gammal <3


TisdagsTema - Spegelbild

Det var länge sedan jag hade någon bild till TisdagsTema men dagens tema passade perfekt. Linus gillar verkligen sin spegelbild just nu, han skrattar alltid så fort han passerar en spegel :-)


Önskelista

Med en månad kvar till födelsedagen tänkte jag att det vore på plats med en liten önskelista, vet att vissa frågat efter det ;-)
 
1. Hängande ljuslykta till hörnet i badrummet uppe
2. Något kul objektiv till min kamera (Canon EOS 1000D)
3. Reflexskärm att använda vid fotografering
4. Blixt eller andra roliga tillbehör till min kamera
5. Programmet "Photoshop Elements 10"
6. Mysiga tofflor
7. Mormorsring
8. Texmex från grunden - Jonas Cramby
9. En man som heter Ove - Fredrik Backman
10. Saker min son behöver veta om världen - Fredrik Backman
 
En fotokurs vore kul att gå. Antingen någon på nätet (tex Emelie Ohlsons kurser) eller "på riktigt" med en riktig fotograf (här i närheten är det väl Ottosson Photo som jag vet).
 
 
Sådär då har ni fått några idéer i alla fall :-)
Vissa saker dyrare än andra så jag blir såklart glad för presentkort osv.
Gissar att inte alla pratar med varandra men ni kan ju prata med Calle ;-)
 

Njupeskär

Härlig höst i fjällen


Utflykt till Rövargrottan

Idag har det varit strålande sol så vi bestämde oss i morse att vi skulle passa på att göra en utflykt. Eftersom det blåste så fick det bli något inåt landet istället för ut till kusten. Det blev en tur till Rövargrottan och Amuns Hatt utanför Lur. Det är en vandringstur på ungefär 3,5 km där grottan ligger ungefär halvvägs. Blev lite jobbigt att gå för det var väldigt mycket vatten på stigen, det var mer som en bäck än en stig nästan hela vägen. Jobbigt att gå på sidan överallt, speciellt för Calle som hade Linus på ryggen.

När vi kom fram till grottan så gjorde vi upp en liten eld och grillade korv. Linus roade sig med kottar och annat kul han hittade på backen. Gick bra ett tag men sen tappade han tålamodet, då fick han en kaka så hann vi fika klart :-)

Vi hade egentligen tänkt gå samma väg tillbaka från grottan men eftersom det var så blött så gick vi runt. Då passerade vi utkikstornet Amuns Hatt. Jag var tveksam att gå dit eftersom jag var trött och Linus hade somnat (som ni ser på bilden) men vi gick dit i alla fall. Härlig utsikt var det, även om jag bara vågade mig upp halvvägs. Har ju tydligen blivit höjdrädd på äldre dar...

En mysig tur, även om det blev lite längre än vi räknat med. Får se vart vi tar vägen på nästa utflykt. Har jag några läsare härifrån som har några tips??


Dags att "buzza" NAN 3 Juniormjölk

 
Nu är det dags att "buzza" lite igen. Idag har jag varit och hämtat ut ett paket med ett gäng NAN 3 Juniormjölk. Ska bli kul att se vad Linus tycker om mjölken då han nästan bara druckit vatten hittills.
 
Är det någon läsare (med barn i rätt ålder) som bor i närheten så får ni gärna ett paket att prova. Lämna bara en kommentar så fixar vi det :-)
 
 

Kalas nr 2

I lördags var det dags för kalas nr 2 för Linus. Den här gången hos Linus morfar & Marita i Särna. Då vi är lite större släkt där uppe så fick det bli två tårtor den här gången. Det kom folk i omgångar hela eftermiddagen och kvällen. Jättekul och mysigt att så många kom och firade med oss. Tack igen till alla och tack för alla fina presenter :-)


Nu är det full fart!

När vi åkte upp till Idre förra helgen så kunde Linus gå några steg mellan oss. Men under veckan så blev han säkrare och säkrare, helt plötsligt så bara lossnade det och nu går han för fullt. Vi håller oss naturligtvis i närheten för det är lite ostadigt ibland. Men så kul det är, mest för honom men även för oss, att han kan gå dit han vill. Nu får vi plocka undan allt spännande här hemma ;-) De senaste dagarna har han även börjat träna på att sätta sog ner. Ser så gulligt ut när han står och funderar & laddar för att sätta sig ner. Han är en stor kille nu ♥
 
 

Ett bekymmer mindre

Ni får ursäkta de glesa uppdateringarna, det är mycket som händer men inte så mycket tid att samla ihop allt här.

Idag har i alla fall ett stort orosmoln försvunnit. De flesta av er minns säkert hur förra hösten såg ut för oss. Jag fick en tuff start med Linus med mjölkstockning som blev till bröstbölder som fick tas bort med dränage. Ingen rolig period alls, speciellt eftersom vi flyttade och renoverade samtidigt (förstår inte riktigt hur vi fick ihop det...). I alla fall så blev jag lite orolig här i somras när jag kände en knöl i bröstet igen. Men jag hade ingen feber och inga andra tecken på mjölkstockning. Gick i alla fall till vårdcentralen och fick träffa någon sommarvikarierande läkare. Hon tyckte absolut att knölen skulle kollas upp, eftersom hon var osäker på rutinerna så blev jag hänvisad till en sköterska. Hon menade att det bästa var att ringa själv. Men det visade sig att jag fick fel nummer av henne och när jag väl kom fram till rätt person så blev hon sur för att jag ringde själv, läkaren borde ha skrivit remiss. Blir så trött på vården ibland... Detta var i slutet av juli, idag har jag varit på bröstmottagningen i Uddevalla. Behöver jag tala om att jag har hunnit bli ganska orolig flera gånger om i sommar!? Jag har väl misstänkt att det hängde ihop med amningen, men man vet ju aldrig. Många sömnlösa timmar har gått åt till diverse mörka tankar. Men det visade sig bara vara gammal mjölk. Den trevlige gamla läkaren jag fick träffa idag försökte få ut allt med en stoooor spruta (såg ut som värsta tortyrredskapet, och jag som är spruträdd, men det kändes knappt) men han fick inte ut så mycket. Men det gjorde tydligen ingenting för kroppen fixar det själv så småningom. Så det slutade ju bra i alla fall även om jag gärna fått en tid tidigare så jag sluppit den här ångesten. Har knappt berättat för någon om knölen, lite ovanligt för att vara mig, men det är bara för att jag inte velat oroat någon i onödan.

Efter sjukhuset så blev det en liten shoppingtur på Torp. Linus laddade så här :-)


❤ 10 år tillsammans (3 år som förlovade) ❤


Vad blir det för middag!?


Dagens gåta

Vem är det som går och går och aldrig kommer fram!?

Linus så klart :-)


Härlig dag

Idag har vi haft en riktig mys-dag. Började med en tur till Njupeskär. Fick med oss farfar och Sandra, trevligt! Blev premiärtur för Linus i bärstolen. Det gick hur bra som helst, han klagade inte en gång på hela tiden. Tyvärr hade vi lite otur med vädret, det blåste riktigt kallt på vissa ställen, men skönt att slippa regnet i alla fall. Stannade och fikade & vilade två gånger så Linus fick springa av sig lite, mycket spring i benen nu så han vill inte sitta still för länge. Blev en mysig och lagom lång tur. Skönt att komma ut efter att ha varit sängliggande i två dagar (nacken så klart).

Ikväll har jag blivit bjuden på tjejmiddag på Pernilla Wiberg hotell på Idre Fjäll. Det var faster som bjöd och Sandra & Elin var också med. Fick det i lite för tidig 30-års present, jättetrevligt! Första gången jag var borta längre än en timme från Linus, gick bra och han brydde sig knappt när jag kom hem - dumma unge ;-) Tack igen tjejer för en mysig kväll <3


Bus med gammelfarfar <3

Härligast just nu är att höra hur Linus kiknar av skratt när han busar med sin gammelfarfar <3


Ett år ♥

Tänk att det redan gått ett år.
Ett otroligt omtumlande, underbart, jobbigt, fantastiskt år.
Ett år fyllt av kärlek, tårar, kramar, mys och gos.
Ett år så fullt av förändringar, många stora och några små, att det är svårt att hänga med.
Men den största, och absolut bästa, är att du kom till oss.
 
Grattis min älskade lilla Linus ♥
 

Liten statusuppdatering

Vi gjorde ett snabbt stopp i Särna ikväll på vägen till Idre. Passade på att låna vågen där för att kolla vad Linus väger nu, resultatet blev 13 kg. Så kurvan fortsätter peka uppåt ;-) Kom på att jag inte skrivit så mycket om hans utveckling här på senaste tiden så här kommer en liten lista:

* går många steg själv om han får gå mellan mamma och pappa. Ibland svänger han och smiter iväg om det är något spännande som lockar. Går väldigt fort när han går, han tror väl att han kan springa precis som han brukar göra i gåstolen.

* drar sig upp mot soffan, mamma eller pappa. Väldigt nöjd när han kan komma upp och stå själv.

* ålar sig fram på golvet med bra fart.

* kan sätta sig upp och lägga sig ner med bra fart och god balans.

* älskar duplot han fick i present, leker nästan inte med något annat. Vi bygger och han plockar isär.

* har så smått börjat äta själv men det går inte så bra. Får oftast burkmat. Kan dricka själv ur pipmuggen.

* ammas varje gång han ska sova. Det ska vi försöka få bort nu när Calle är hemma. Vaknar och äter en gång per natt, ibland är han vaken flera timmar då.

* har precis fått sin fjärde tand i överkäken så nu har han sex tänder. Har fått kallelse till tandsköterskan så dit ska vi i slutet av september.

* håller på växa ur sina kläder i strl 80, har en laddning med begagnade strl 86 på gång när vi kommer hem igen.

Så där det var en liten uppdatering om läget med Linus just nu. Många av de här sakerna har skett sista veckorna. Så nu händer det mycket på en gång, nu får vi också jaga bebis överallt :)



RSS 2.0