Middag med egen potatis - Mums!

dsc01087 (MMS)

Middag med egen potatis - Mums!


Badrums-renoveringen

Badrumsrenoveringen går såklart inte så fort som vi hade räknat med. Ingen var här i fredags, men mån-ons så har kakelkillen varit här och gjort sitt jobb. Vi hade naturligtvis räknat med att det skulle dyka upp rörkillar och elektriker idag och/eller imorgon för att göra färdiga sina delar. Men ingen kom imorse så Calle ringde, dom kommer på måndag!!! Hallå jag vill ha färdigt nu!!! Barbro ringde också upp dom sen och då lovade dom komma med extra folk på måndag och se till att allt blir färdigt då. Får verkligen hoppas att det blir så.

Calle började städa i helgen och nu när det smutsigaste delarna är klara så kan han fortsätta. Det ska väl inte behöva damma så mycket när dom drar rör och skruvar upp skåp tycker jag....

Så vi får hålla tummarna att allt ser bra ut på ultraljudet på tisdag så att bebisen inte kommer väldigt snart. Vill gärna hinna ställa iordning lite grann i alla fall. T ex skötbord och vaggan. Jag vet att det ordnar sig även om vi inte hinner klart med allt. Men när jag ändå går hemma hela dagarna så hade jag gärna fixat och grejat där uppe hos oss istället för att sitta här nere i en tråkig liten lägenhet...

Besök hos barnmorskan igår

Igår var jag tillbaka till den barnmorskan jag träffade 18 juli. Skulle kolla om magen växt något mer. Tyvärr så hade den inte gjort det, tvärtom så var måttet 1 cm mindre nu!!!? Så för att kolla att allt är ok med bebisen så bokade hon in ett tillväxtultraljud. Fick tid på tisdag nästa vecka, känns som en hel evighet tills dess. Men tydligen så är det inte så akut att kontrollera en sådan här sak så det är väl bara att vänta.

Bebisen lever runt lika mycket fortfarande, vissa dagar är det full fart från morgon till kväll. Speciellt när jag lägger mig ner. Kan inte ligga på varken höger eller vänster sida utan att det känns som jag klämmer den och jag får mig en spark. Ibland kittlas det till och med när jag ligger på sidan och den drar en fot (eller vad det  nu är) längs med sidan, japp så kittlig är jag ;-)

Vet inte hur orolig jag bör vara. I och med att den rör sig så mycket så känns det ju som att den mår bra. Får verkligen hoppas att det inte slutar med kejsarsnitt, usch det vill jag inte. 

Inte lätt att vara ensam här hemma, i den här supertråkiga tillfälliga lilla lägenheten, hela dagarna. Hinner liksom tänka alldeles för mycket, försöker att inte läsa så mycket om det på nätet. Dumt att skrämma upp sig i onödan tänker jag....

Någon av er som läser som har erfarenheter av detta att dela med er av??

Magbilder v 30 - 37

Det har visst varit lite dåligt med uppdateringar av magbilder här. Jag skyller på att jag inte kommit åt den stationära datorn där jag har alla bilderna. Men nu sitter jag här och har betalat räkningar så jag passar på att fixa lite bilder också....




1. Vecka 30 (29+1)     2011-06-04
2. Vecka 31 (30+2)     2011-06-12
3. Vecka 32 (31+1)     2011-06-18
4. Vecka 33 (32+1)     2011-06-25




1 & 2. Vecka 35 (34+2)     2011-07-10
3. Vecka 36 (35+3)     2011-07-18
4. Vecka 37 (36+2)     2011-07-24


Avslutar med två liggande bilder...


1. Vecka 30 (29+1)     2011-06-04
2. Vecka 37 (36+2)     2011-07-24

Vi myser ute i solen!

dsc01086 (MMS)

Vi myser ute i solen!


Twitter

Har skaffat twitter idag (ni hittar mig här) för att kunna följa vad som händer i Norge. Har bara SVT1, SVT2, TV4 och TV6 här vi bor nu, och de kanalerna har ju inte visat så mycket från Norge. I alla fall inte under gårdagen, det mesta visades på kunskapskanalen och TV4 Fakta. Idag har SVT2 stått på hela dagen.

Helt ofattbart det här......

Trädgården & Växthuset 19 juli

Tidigare inlägg i år: 16 juni - 20 maj - 11 april

Klicka på de små bilderna för att se dom i större storlek

Nyponroshäcken och körsbärsträdet på framsidan


Hallonbusken utanför växthuset


Potatis


Krusbärsbuskarna


Blandade blommor





Hela växthuset


Squash/Zucchini


Tomater i växthuset


Koriander (köpt på ICA och omplanterad)


Citrusträdet

Här bor vi nu....

Det är mycket som händer nu. Inte bara husköp och en månad kvar till bebis. Det är även renovering här vi bor nu. Badrummet får sig en rejäl uppfräschning, kan lova att det är behövligt eftersom det inte är gjort sedan huset byggdes på 50-talet. Detta har varit på gång länge, men av olika orsaker så har det dröjt ända tills nu. Inte världens bästa timing direkt, men inget vi kan göra något åt. Får bara hålla tummarna att dom blir klara snabbt och det hinner städas ordentligt innan bebis kommer.

Som tur är så är en av uthyrningslägenheterna i källaren ledig så här bor vi nu. Har bott här sedan förra helgen. Fungerar väl bra även om det är rätt tråkigt nu när jag går hemma hela dagarna. Hade liksom hoppats få fixa med lite olika projekt de här veckorna. T ex göra iordning bilder för framkallning, har alla bilder på den stationära datorn och den har vi inte orkat plocka ner hit. Tur att nätverket fungerar hit ner så jag kan använda den bärbara datorn i alla fall.

Lite bilder på hur vi bor, och Prickens nya favoritplats :-)





Jag hade/har lite planer på att äntligen göra klart den där kursen jag påbörjade för länge sedan (Visuell Kommunikation). Men datorn bara krånglar så det går inte så bra. Adobe Flash kraschar hela tiden även fast jag uppdaterat till den senaste versionen så sent som igår. Spotify kraschar hela tiden och igår fungerade inte ens de små enkla spelen som följer med datorn t ex Harpan (patiens). Någon som känner igen detta och vet vad det kan bero på????? Jag blir galen på teknik som inte fungerar när jag inte vet hur jag ska fixa det...

En månad kvar!?

Japp idag är det en månad till beräknad BF 18 aug. Känns helt skumt att vi snart har en liten bebis att ta hand om, att vi ska bli en "riktig" familj. Stackars katten lär väl inte fatta vad som hände, det är ju han som är vår bebis nu ;-)

Idag har jag varit på kontroll hos barnmorskan. Inte min vanliga för hon har semester, men en av dom som höll i föräldrautbildningen så jag hade träffat henne tidigare. Jag har fortfarande inte gått upp något mer i vikt, men jag ska väl inte klaga!? Magen hade inte växt sen sist jag var där för två veckor sedan. Men jag tror att det beror på att det var en annan barnmorska som mätte och att bebisen har fixerat sig nu och då har jag läst att SF-måttet kan stå lite still någon vecka. Jag fick i alla fall en ny tid på onsdag nästa vecka hos samma barnmorska, får hålla tummarna att magen växt tills dess. Det är sådan fart i magen hela dagarna så det gör att jag inte blir orolig, hade varit värre om det lugnat sig med alla sparkar och buffar. Men ingen risk, här är det full fart :-)

Foglossningarna blir tyvärr bara värre och värre. Jag har ju känt av de bakre fogarna sedan tidigt i vintras. Men där är det oftast en molande/trött värk som är lättare att hantera. Nu är det framfogen som bråkar mest och den är inte rolig. Det hugger som knivar och är väldigt ömt. Det gör inte ont hela tiden men så fort bebisen rör på sig så hugger det, och som sagt den rör på sig rätt mycket. Sista veckan har jag även haft ont när jag ligger ner, nätterna är sådär roliga.

Men jag får tänka positivt, bara en månad kvar nu och jag är ledig och kan vara hemma och bara ta det lugnt. Behöver inte springa runt och belasta fogarna i onödan.

Midsommarmage

Jag hade tänkt redan i vintras att det skulle vara fint att ta lite bilder på magen bland lupinerna på torpet. Vi hade tur när vi var där under midsommarhelgen för de blommade fortfarande, även om en del var överblommade. Det blev faktiskt några riktigt bra bilder fast jag är så otroligt obekväm framför kameran, trivs liksom bättre bakom kameran ;-)










Dagens mage, vecka 35 (34+6)

dsc01078 (MMS)

Dagens mage, vecka 35 (34+6)


Dags att börja gissa :-) ***Uppdaterad***

Enligt räknaren här till höger är det 36 dagar kvar till bebisen kommer.
Dags att börja gissa lite tycker jag.
Så vad tror ni....

  • Vilket datum kommer bebisen?
  • Vikt & längd?
  • Tjej eller kille?

***19/7 Uppdaterat med de gissningar jag fått in så här långt***

Britt-Mari
- Tror det blir en kille ca 3ooo gr 49 lång deh 14 augusti
Maja - Jag tror på tjej, 3310 gram, 51 cm lång. Hm, datum... 15 augusti : )
Faster - Gissar på en tjej, 3210 g, 50 cm den 20 aug.
Helena - Tjej som är 50 cm och väger 3950g och hon kommer 2 dagar (20 aug) efter beräknat datum!:)
Jenny - Jag tror på den 21 aug. Kille. 3420 gram och 50 cm lång.
Ronny - Kille 3300g 52cm 23 aug
Ann - 24 augusti kommer d en liten grabb som är 52 cm lång å väger 3350g... :)
Maggan - 25/8 Kille 3340 gr och 51 lång
Veronica - Tjej, 3100 g, 49 cm, 25 aug
Louise - Jag tror på den 26 augusti

Ananasen växer




Midsommar på torpet

Jag har visst glömt att visa bilder från vår midsommar på torpet. Har varit lite annat att tänka på de senaste dagarna ;-)  Här kommer i alla fall en liten resumé av vår midsommar......

Jag, Calle och Max åkte ner till torpet på torsdagen, det blev sent men skönt att komma ner på kvällen för annars går en halv dag till. Vi brukar inte vara så bra på att komma iväg på mornarna.



Max väckte oss redan kl 7 på midsommarafton. Eftersom det var så ljust så trodde vi att klockan var mer och gick upp båda två. Blev rätt snopna när vi såg vad klockan var. Men skönt på ett sätt att komma igång med dagen. Speciellt eftersom Calle skulle klippa allt gräs och det tar tid. Han kom igång vid 9-tiden och var klar typ tre på eftermiddagen, gjorde bara ett kort stopp för en snabblunch. Så det tar nästan sex timmar att klippa allt gräs, tråkigt jobb men det blir fint när det är klart :-)


1. Max är som ett dagisbarn, kan inte leka eller hitta på något om inte vi är med ute - lite drygt!!
2 & 3. Killarna har en liten paus i jobbet
4. Färdigjobbat!!



Midsommarmiddag - mums!!


Midsommardagen och söndagen gjorde vi så lite som möjligt. Calle läste böcker och jag skrev ikapp i min 10-års dagbok. Ett sådant där projekt som varit liggande länge och bara gett dåligt samvete. Fick igång det mobila bredbandet så jag kunde kolla Facebook och annat viktigt ;-) Hade otrolig tur med vädret, sol och lagom varmt både lördag och söndag så vi kunde vara ute och riktigt njuta av att vara lediga. Annars brukar det nästan alltid regna när vi är på torpet.


1. Max med sin bebis
2. Max väntar på att vi ska kasta boll med honom
3. Härligt sommarfika i solen
4. Otroligt smutsig vovve, så blir det när man badar i dammen och sen rullar sig i nyklippt gräs :-)



På kvällen på midsommardagen så gick vi en promenad, skönt att röra på sig lite grann. Såg faktiskt kantareller längs med vägen, men dom var så små så det var inget att plocka.


1. Fin solnedgång över Prässebosjön
2. Killarna väntar på mig, gick inte så snabbt för mig att gå av någon konstig anledning ;-)
3. Årets första kantareller



Max blev väldigt uttråkad och försökte sno allt som var löst och till slut det som satt fast, t ex mina skor fast jag hade dom på fötterna!! Som sagt lite tråkigt med en hund som inte kan aktivera sig själv fast han har massa mark att springa runt på. Dammen gillar han att bada i och nu började han dra loss gräs/dy från botten. Såg väldigt roligt ut för han var under vatten länge med hela huvudet. Har filmat honom, får se om jag lägger upp filmen någon dag snart.


1. Varför ta en liten pinne när man kan den största man hittar...
2. Fikadags igen - härligt härligt!!
3. Max rensar i dammen

Grattis Martina 30 år!!


Vecka 35 (34+0)




FRÅN FAMILJELIV.SE

Du är i vecka 35.
Du har gått 34 fulla veckor och 0 fulla dagar (v34+0).
Du är i 8:e kalendermånaden.
Du är i 9:e graviditetsmånaden (lunarmånaden).
Du är i trimester tre.
Beräknat förlossningsdatum Tors 18 aug 2011
Du har 41 dagar kvar till beräknad förlossning.

Vecka 35

Kroppen:
Nu ökar du snabbare i vikt, upp till drygt ett halvt kilo varje vecka. Av det går cirka 300 gram till barnet. Om du ökar väldigt mycket i vikt kan det bero på att du samlar på dig vätska. Det är oftast normalt men kan även vara ett av flera tecken på en komplikation. Mot slutet av graviditeten går du på fler besök hos barnmorskan för att till exempel upptäcka om blodtrycket stiger. Många får halsbränna, magen känns ofta full och det är svårt att hitta sköna ställningar på natten. Du får räkna med att vakna några gånger per natt för att kissa och vända dig i sängen.
Vid den här tiden gör barnmorskan en sammanfattning om hur din graviditet har varit. Du kan skriva ett förlossningsbrev där du skriver lite om dig själv och dina förväntningar på förlossningen, samt vilken form av stöd som du tror att du och din partner kommer att behöva.

Barnet: Fingernaglarna har nu vuxit ut helt och hållet på barnet. Barnets benmärg börjar producera röda blodkroppar. Du känner nu varje dag hur barnet rör på sig och det är inte ovanligt att du lagt märke till att ditt barn har en speciell dygnsrytm, som ofta fortsätter efter att barnet är fött.




Så här såg det ut hos barnmorskan i måndags:

Bebisens hjärtljud - 140

Mätte magen - SF-mått 32, följer fortfarande "normalkurvan" och det känns ju bra.

HB - 114, så lite bättre igen, får fortsätta plåga mig med järntabletterna.

Blodtryck - 120/65, säger mig inte så mycket men det är tydligen lågt och bra enligt barnmorskan.

Vikt - 65 kg (vägde 56 vid inskrivningen och gick ner till 53 när jag mådde som sämst i början), har alltså inte gått upp något sedan senaste besöket 13 juni, inte så bra men magen växer ju och det är huvudsaken.

Nästa besök blir till en av de andra barnmorskorna på mottagningen för "min" barnmorska ska ha semester. Sen har vi bokat in ytterligare ett besök, en dubbeltid, då Calle ska följa med och vi ska få lite tips om andning och sånt inför förlossningen. Vi gick inte igenom något sådant på föräldrautbildningen, konstigt tycker jag... Tur att vi kunde få en extra tid för det i alla fall :-)

Annars kan jag väl konstatera att det fortfarande är full fart i magen nästan varje dag, bebisen har ofta hicka - känns hur skumt som helst. Sen så vibrerar det i magen ibland, någon som vet vad det beror på?? Det börjar bli tungt för ryggen nu, är ordentligt trött i ryggen på kvällarna oavsett vad jag gjort på dagen. Fogarna bråkar också vilket gör att jag är öm i nedre delen av magen de dagar som bebisen trycker på där. Men det är väldigt olika från dag till dag. Svårt att sova har jag haft ett tag så det är skönt att jag jobbat färdigt nu och kan sova när jag känner för det.

Kommer nog lite nya magbilder här vilken dag som helst, har redigerat jobb-bilder hela veckan så jag har inte orkat fixa något till bloggen. Men nu så borde jag ha lite mer tid framöver :-)

Vi har köpt hus!!!!!!!!!!!!!

ÄNTLIGEN!!!!!!!!!!!!

Vi har äntligen, efter att ha letat i 1,5-2 år, hittat ett hus. Inte den typen vi letade efter först, men så blir det väl sällan. Huset ligger i Tanum, Calle får 300 meter till jobbet, vi kommer ha 400 meter till BVC, Öppna förskolan och dagis. Så att det är 6 km till Grebbestad känns inte så jobbigt. Ska blir rätt skönt att komma ifrån det värsta här på sommaren. Slippa vara orolig för bilarna varenda natt.

Vi får tillträde till huset 19 sept (bebis är beräknad till 18 aug, spännande...). Tur att vi bor som vi gör nu så vi inte har panik att flytta ut ett visst datum. Vi får ta det lite i taget. Får se ifall vi kanske ska måla och tapetsera om innan vi flyttar in, kan vara skönt att göra det medans huset är tomt. Så om det är någon som känner sig renoveringssugen så får ni gärna hälsa på i höst :-)

Skrev kontrakt idag och träffade säljarna. Jättetrevliga så vi ska dit någon kväll snart och titta ordentligt i lugn och ro, det var väldigt många på visningen så man såg inte så bra överallt. Dom ska flytta till lägenhet så vi tänkte kolla ifall dom kanske vill sälja utemöbler och sådant som dom inte får plats med.


Bilder från mäklaren:
(Klicka på de små bilderna för att se dom i större storlek)




Altaner på båda sidor av huset - härligt!
Blir nog ett växthus också så småningom :-)


Ritning entréplan och köket


Sovrum


Badrum, hallen och hall vid sovrummen


Vardagsrum, med utgång till ena altanen


Ritning källaren och ett gästrum/förråd


Bastu, badrum och allrum i källaren

Inköpt till bebisen


1. Lakan, filtar, tvättlappar m.m.
2. Begagnade kläder i storlekarna 50 och 56, köpta genom en arbetskamrat för 10:- plagget. Har även en påse med rosa och blått, får se vilka det blir att jag köper av dom ;-)


1. Kläder köpta på loppis (stadsmissionen i Väsby centrum)
2. Enda nya kläderna hittils, köpta på Kappahl.
3. Supersöta pumastrumpor, köpta på Sportshopen här i Grebbestad.



1. Inköp från loppis i Väsby. Termosen är en likadan som jag hade när jag var liten och leksaken till höger hade min lillebror, kunde inte låta bli även om jag vet att det dröjer innan bebisen kan använda dessa saker.
2. Speldosa från Ikea och Brioskallra (faktiskt köpt på ÖoB...)

Nu är det nära...

Spännande saker på gång idag. Sitter hemma och ska jobba men det är väldigt svårt att koncentrera sig. Återkommer i eftermiddag ;-)

Världens sötaste kisse :-)

Håller mig sällskap på skrivbordet...





...kollar så jag skriver rätt...



...och sover gott i "sin" fåtölj :-)


Jobbar hemifrån denna veckan

dsc01074 (MMS)

Jobbar hemifrån denna veckan


Schysst söndagsmiddag

dsc01071 (MMS)

Schysst söndagsmiddag


Dagens facebookstatus :-)


RSS 2.0