Till Salu: Tv-bänk

Tv-bänk Bonde från Ikea.
Rejäl möbel med bra förvaring och sladdgömma på baksidan.
Mått: B 144, H 48, D60.
Finns i Tanum.
700 kr


Inte idag heller

Jag hade tänkt att vi skulle gå bort till öppna förskolan idag, det är babycafé där varje torsdag. Men deras öppettider, 10 - 13, verkar inte passa lilleman här så bra. Vi gick upp 9.30, åt frukost, bytte lite blöja och nu sover han igen. Gissar att han sover till ungefär 13. Så det blir inget babycafé denna veckan heller. Tur att vi ska iväg på lite semester så han får komma ut och se lite folk. Fast jag tror han har det rätt bra här hemma med :-)

Nu ska jag passa på att fixa lite fler bilder medans lilleman sover. Och lägga ut lite annonser, dags att sälja av lite grejer här hemma. Bl.a. min bil ska säljas. Väldigt tråkigt för jag gillar den. Men vi behöver ju bara en bil nu när Calle har så nära till jobbet. Och jag vet ju inte vart jag kommer jobba i höst så nu får det bli försäljning av pärlan. Tråkigt men nödvändigt...


Jag kämpar vidare

Snart klar med det här evighetsprojektet. Ska bli så skönt! Sen gäller det att hålla efter. Men det fixar jag nog, kommer i alla fall inte att halka efter så här mycket igen det lovar jag :-)


Krypa eller inte!?

Linus har inte börjat krypa ännu, men han snurrar runt på magen och hasar sig bakåt. Så jag gissar att det inte är så långt borta. Får väl njuta av lugnet så länge det varar ;-)


Poolpremiär


Kloka ord


Det går bra nu...

...eller inte. Berättar mer senare men så här är det i alla fall:


En ny dimension

Linus har upptäckt taket!!


Kollar på Disney junior


Vi flyttar!!

27 grader i sovrummet, 20 grader i gästrummet i källaren - gissa vart vi sover i natt ;-)


Kolla!!

Den här sängen har ett hål mitt i! Mycket roligare att utforska det än att sova...

(vi har gett upp, mamma är hungrig och måste laga mat)


Nu igen

Tydligen lika svårt att somna en trappa ner...


Ha ha ha!!

Max har (som vanligt...) snott en av Calles handskar :-)

På torpet sept -10











Yes!!


Trött kille...

...som inte tänker sova.

Alltså det brukar ju vara svårt att få Linus att somna. Men med denna värmen är det ännu svårare. Ska nog bädda i gästrummet i källaren så vi kan lägga oss där istället. Mycket skönt med en källare dessa dagar :-)


Det händer grejer

Nu kan Linus ta sig från sittande ner på mage och tar emot sig som han ska. Hittills har han ramlat med ansiktet först när han har försökt, ser lite kul ut men måste ju göra ont. Men nu är det alltså händerna först. Så nu är nog inte krypningen långt borta. Snart slut på friden med andra ord ;-)


Dagens BVC

Jag frågade sköterskan om maten idag. Linus äter gröt på morgonen, en halv eller hel burk mat + frukt på dagen, frukt på eftermiddagen och gröt på kvällen. Däremellan ammas han varje gång han ska sova, blir alltså lite olika varje dag. Börjar bli lite orolig att han får i sig för lite mat, men det behövde jag inte alls vara orolig för tyckte hon. Och det håller jag med om nu när jag ser viktkurvan ;-)

Lite siffror då:
Ålder: 8 mån & 21 dagar
Längd: 73 cm
Vikt: 11,1 kg


Resultatet av gårdagens plantering


Vilken dag vi har haft

Linus har fått sin nya gunga uppsatt idag. Det blev succé, han fattade direkt hur man fick fart genom att gunga fram och tillbaka. Duktig kille :-)

Jag har planterat blommor (kommer kanske bilder imorgon), rensat ogräs och rensat & städat bland våra utekrukor.

Calle har satt upp gungan, målat sista lagret på förrådet och skurat utemöbler. Sen fick han hjälp av Linus att fixa middagen.

Dagen avslutades med middagspremiär på vår altan. Otroligt skönt att värmen äntligen är här. Nu ska vi bara bli av med en massa getingar som har flyttat in här, ska ringa Anticimex imorgon, så vi kan vara ute utan att vara rädda för dem.

Imorgon är det dags för BVC igen. Ska bli spännande att se vad Linus väger nu. Vad tror ni?? (han vägde 10,5 kg för en månad sedan)


Luggen på plats!

Vad tycks!?


Mumsar vattenmelon


Bra Lindex!

Fick byta pyjamasen idag även fast jag inte hade något kvitto. Bra där Lindex!!


Pyrets första pass

Så gulligt!!


Vår i rabatten


Sover redan

Jaha det här blir intressant. Linus brukar somna mellan 22 och 23. Han brukar ta en kortare tupplur vid 19-20 tiden ungefär, men den hoppade han över både igår och ikväll. Istället somnade han 21.15. Ska bli intressant att se hur natten blir. Har jag riktig otur så vaknar han och är vaken flera timmar mitt i natten. Så blev det förra veckan. Då hade han i och för sig sovit väldigt lite på dagen (för att vi var till Uddevalla) och somnade redan vid 20. Sedan var han vaken mellan 03 och 05, mindre kul.

Det är väldigt fram och tillbaka det här med sömnen. Får inte riktigt in några rutiner. Men det blir i alla fall några hela nätter i veckan, brukar räcka att ge honom nappen. Han vaknar oftast vid 06-07 och får då amma och somnar om. Sedan går vi sällan upp innan nio så jag ska inte klaga. Han är kvällspigg och morgontrött, precis som mamma & pappa :-)


Mammas lilla geni

Läser redan böcker ;-)


Full fart!!

Runt runt i vardagsrummet. Roligast är när man puttar honom bakåt och han får springa fram till en. Det kan vi göra hur många gånger som helst :-)


Bästa Idre-kusinerna

Saknar er ♥♥♥







Det går framåt med mitt projekt

Massa tomma fodral och fulla album :-)
Nu har jag slut på både album och bilder. Köpte album i helgen men de är för höga och går inte in i bokhyllan så de får jag byta, löjligt kanske men jag kommer störa mig på det. Tyvärr är det lite svårt att få tag på album. Ska till Strömstad på fredag, hoppas jag hittar fler där. Ska även beställa fler bilder för framkallning ikväll.

Så himla skönt att äntligen vara igång med det detta!!


Linus i gåstolen

Det är tydligen roligare med handduk på huvudet :-)



Instagram

För er som har en smartphone; ni har väl inte missat Instagram!? Roligaste foto-appen helt klart, är nästan som en bildblogg. Uppdaterar oftare där än här i bloggen. Följ mig: elenoreolsson


Farmor-bus


Andra tanden

Nu har andra tanden kommit upp. Så nu är det två små sylvassa tänder i underkäken :-)


Dagens (eller veckans, eller kanske månadens) projekt

Har äntligen kommit igång med att sätta in alla bilder i album. Fick för mig för flera år sedan att jag skulle göra om våra album. Ha ett för vardag, ett för fest, ett för resor osv. Kul idé men jag körde fast när jag inte visste vilket album som vissa bilder hörde hemma i. Sedan dess har det varit stopp och högen med framkallade bilder bara växer. Då ligger jag ändå ett år efter med framkallningen... Men nu har jag äntligen kommit igång. Insåg att jag måste göra detta innan Linus börjar krypa och springa omkring. Så nu är jag äntligen igång. Tur att jag har världens snällaste kille som är nöjd med att sitta bredvid mig i soffan och leka :-)


Du är så söt när du sover <3


Linus & ärtan

Vi har provat att ge Linus mat med lite större bitar i men det går inte alls. Allt ska vara så mosat som möjligt. Det är bara smörgåsrån han tar i bitar. De bitarna är han väldigt duktig på att stoppa i munnen själv, har försökt ge honom ljust bröd med smör eller leverpastej men det gick inte heller hem. Idag fick han några ärtor från min tallrik när jag åt lunch men de blev bara söndermosade och hamnade på golvet. Var visst roligare så ;-)


Tråkigt Lindex

Jag köpte ju en ny pyjamas (se bilden) till Linus när vi var i Väsby. Tog en i storlek 74 då storlek 80 såg alldeles för stor ut. Men tyvärr så har den krympt i tvätten så den är typ för liten redan. Tycker den har krympt mycket mer än man kan förvänta sig, ser ut att vara en storlek mindre minst.

Visst vi har mest köpt begagnade kläder hittills så jag är inte van vid nya kläder. Men så här mycket kan inte vara vanligt att det krymper. En liten varning alltså när det gäller kläder från Lindex, i alla fall Bamse-serien, de krymper mycket!! Hade jag haft möjlighet så hade jag såklart bytt den men jag vet inte när vi ska till Strömstad eller Uddevalla nästa gång. Tråkigt som sagt...


Behöver lite hjälp

Vad säger ni; ljust eller mörkt, lugg eller inte!??


Busunge!!


Favoriterna just nu

Skutta runt i gåstolen (tar sig snart över trösklarna så nu är det full fart här) och så har han upptäckt sin tunga, ser himla roligt ut för han grejar med den hela tiden :-)


Tomt

Nu har mamma/mormor åkt hem så nu är det tomt här hemma. Vi har haft några härliga dagar, sol och varmt så vi har kunnat vara ute - härligt! Frysen är full med bullar och våra fönster är rena & fina - tack för det!!

Igår var vi ner till Grebbestad en sväng. Först på loppis en sväng, fyndade lite (allt ni ser på bilden för 25 kr!!) sen blev det mjukglass-premiär och fika hemma hos Linus farmor. När vi skulle åka hem så fick vi inte upp bakluckan på bilen. Så vi fick lämna vagnen hos farmor så fick Calle hämta den när han kom hem, för han fick ju så klart upp bakluckan direkt, skitbil... Kvällen avslutades med varsitt glas vin framför Let's Dance. Mitt första sedan dec -10, oj så gott det var!

Men nu är det som sagt väldigt tomt här hemma. Hatar verkligen det här med avstånd, är ju så långt till alla. Spelar ju ingen roll vart vi flyttar heller, blir ju lika långt till alla andra ändå (Tanum/Grebbestad - Väsby - Idre/Särna, ca 50 mil åt alla håll). Är så less på detta just nu, hatar det helt enkelt. Vill kunna umgås när jag vill med min familj. Inte som nu att det blir några intensiva dagar några gånger om året. Det blir sådan stress de dagarna att det ska hända saker, blir oftast pannkaka av det mesta pga min värk. Tänk att kunna ta en fika, en middag eller en liten utflykt när man känner för det istället för som idag att det ska planeras långt i förväg. Den stressen fungerar dåligt ihop med min värk så är det bara. Men så ser det ut (så har ju mitt liv nästan alltid sett ut) och det är bara att gilla läget.

Fredag idag i alla fall så snart har vi pappa C hemma i två dagar. Synd att värmen försvann men vi ser ut att slippa regnet i alla fall. Trevlig helg på er allihopa!!!

Några bilder från igår...


8 månader idag


RSS 2.0