Renovering pågår....

Jag har visst inte skrivit så mycket om all renovering som pågår här hemma. Jobbar så mycket nu att jag har ingen energi till bloggen, enklare att skicka en bild från mobilen än att sätta sig framför datorn och fixa ett inlägg.

Den började i alla fall med det planerade fönsterbytet för några veckor sedan. När dom plockade ur dom gamla fönstren så upptäcktes det att väggarna var mer vattenskadade än vi trott, det rann vatten ur isoleringen! Det betyder att två ytterväggar måste bytas, alltså teglet rivs och det blir träpanel istället. Jag tycker att det är lite konstigt att bara fixa två väggar men jag förstår naturligtvis att det är en ekonomisk fråga. Det är ju inte vårat hus, vi är bara hyresgäster här... Och det är dom två sidorna som syns från vägen som blir fixade så det kanske inte kommer synas så mycket.

Förutom väggbytet så ska de tre ytterdörrarna på nedervåningen bytas och garagetaket fixas till. På garagetaket ska det läggas plåt som skydd mot vatten och sen trätrall så det kommer att se betydligt mer ombonat ut. Blir säkert bra när det är klart men just är man rätt trött på byggställningar och tegel i hela trädgården. Får väl se hur mycket som är kvar av mina odlingar när dom är klara...

Idag har Calle sågat ner staketet på framsidan och buskarna utanför lägenheterna där nere. Staketet var helt ruttet så det behövdes verkligen tas bort, där ska vi nog plantera en häck av tex nypon istället. Buskarna var inga buskar längre utan grova som träd längst ner så dom behövde bytas ut mot nått mindre. Blir säkert bra när det blir klart.

Och så får vi inte glömma det här lilla evighetsprojektet med värmeanläggningen. Den krånglade i veckan igen och eftersom det gått två och ett halvt år sen den installerades och fortfarande inte fungerar som den ska så har vi och Barbro tröttnat. Så nu ska den bort och Barbro ska ha pengarna tillbaka. Vi gör ett nytt försök med en helt annan typ av anläggning. Har pratat med grannarna idag och fått reda på vilken firma dom har använt så nu hoppas vi på bättre tur denna gången.

Nu vet ni lite om vad som händer här hemma, kommer bilder nån dag oxå....

Kommentarer
Postat av: Carola

Det är drygt med alla prylar överallt och en massa damm och skit när man renoverar men det brukar bli ett bra resultat sen när man äntligen är färdig! Lycka till ;)

2008-02-24 @ 09:08:11
URL: http://carolap.blogg.se
Postat av: muZen

Tvi va jobbigt MEN det blir ju jättefint & bra bara det blir klart.
Se på oss som bott mer eller mindre i ett renoveringskaos i 10 år NU ska vi börja om hahaha, jag vill ha på ett annat sätt & P-son får finna sej i att fixa annars blir det husvagn...hahaha
Kramen

2008-02-24 @ 10:47:49
Postat av: Linda (Gulligullan)

Vad spännande (och jobbigt!) med renovering! Vi har börjat fundera på hus, antingen bygga eller köpa..vi får väl se vad det blir :)

Ha en trevlig söndag, och tack för dina kommentarer i min blogg, blir så glad av att läsa dem!
Kram!

2008-02-24 @ 12:27:55
URL: http://lindasdagar.blogg.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0